maanantaina, maaliskuuta 22, 2010

Runkkarin veikkaushaaste, osa 2

Syksyllä Nikkola esitti pienimuotoisen haasteen. Älyttömän pätevänä jannuna nykäisin hihasta tietenkin ykkösellä oikean rivin, joka tarkastuslaskennassa ei ollutkaan ihan vedenpitävä.

Veikkasin SM-liigan runkosarjan 2009-10 päättyvän näin:

  1. Jokerit (10./+9)
  2. JYP (1./-1)
  3. KalPa (2./-1)
  4. Kärpät (9./+5)
  5. HIFK (4./-1)
  6. HPK (5./-1)
  7. Blues (8./+1)
  8. Lukko (3./-5)
  9. TPS (6./-3)
  10. Pelicans (12./+2)
  11. Ilves (14./+3)
  12. Ässät (13./+1)
  13. SaiPa (11./-2)
  14. Tappara (7/-7)

Joukkueen nimen jälkeen on todellinen sijoitus ja montako pykälää veikkaisin väärin. Etumerkki kertoo veikkaukseni "optimistisuuden". Plussa-joukkueet yliarvioin ja negatiiviset aliarvioin.

En saanut sittenkään yhtään täysosumaa. Yhdellä pieleen meni kuusi kertaa. Suurin erhe oli Jokereiden kohdalla, yllättäen. Tapparan sijoituksen veikkaaminen hyvänä kakkosena. Yliarvioin ronskisti Narreja ja aliarvioin rankasti Kirvesrintoja. Pahasti pielessä -sarjan pronssi jaetaan Kärppien ja Lukon kesken.

TPS:n menestystä runkosarjassa en osannut veikata. Joukkueen virallinen tavoite oli kymmenen joukkoon. Kuten veikkauksestani näkee, niin pidin ja pidän virallista tavoitetta realistisena. Pelaajien oma tavoite oli kuuden parhaan joukkoon, joka myös toteutui. Hattu päästä! Järjettömän hyvä suoritus. Pelit todellakin ratkaistaan kaukalossa eikä paperilla tai budjetin suuruudella.

Mestiksen veikkaus meni paremmin. Sain kaksi täysosumaa ja ovat vielä runkosarjan ykkönen ja kakkonen. Perin käsittämätöntä, koska en tiedä Mestiksestä juuri mitään. Hyvä, jos joukkueet.

Muuten olen sitä mieltä, että veikkaaminen ei ole minun laji. Minunkaan. Vai onnistuiko joku ennen kautta veikkaamaan Jokereiden ja Kärppien sijoitukset oikein?



Olen todella tyytyväinen TPS:n runkosarjasijoitukseen. Tyytyväisyyden saavuttaminen vaati parit yöunet. Syksyn nousukiito nosti omat odotukset niin korkealle, että todellisen matkakorkeuden saavuttaminen sai lähinnä voivottelemaan huonoa pelaamista. Miksi Team Skitso ei koko ajan pelannutkaan hyvin? Tai pikemminkin miksi TPS 2009-10 on Team Skitso?

Oli miten oli, niin toivottavasti valmennus ja joukkue ovat päässeet jyvälle miten paras suoritus saadaan aikaiseksi. Parasta suoritusta nimittäin tarvitaan ensi viikosta alkaen.

Ei kommentteja: