keskiviikkona, syyskuuta 09, 2009

Runkkarin veikkaushaaste

Hätäkö tässä, näin matalassa kaivossa.

SM-liigakausi alkaa huomenna ja blogi ynnä muu lätkähäröily on alkutekijöissään. Liput torstaille ja lauantaille on vielä hankkimatta. Tyypillistä myöhäilyä, jonka suomalainen urheilukulttuuri sallii. Kumpikaan matsi ei ole loppuunmyyty, joten hätäkö tässä.

Kausiennakko ei ole vain kirjoittamatta, vaan myös ajattelematta. Yleensä mietin noin minuutin ja sitten annan 10-sormijärjestelmän hoitaa loput. Jatkoajan, Urheilulehden, Jääkiekkolehden ja IS Veikkaajan kausiennakot ynnä veikkaukset on pöntöllä istuen hätäisesti kahlattu läpi.

Aamulla silmäilin Helsingin Sanomien juttua liigakaudesta, josta pisti heti silmään TPS:n vanha kultalehvin koristeltu logo. Kolmas kausi ilman lehviä on alkamassa, joten ymmärtäähän sen, ettei tänne Helsinkiin asti ole vielä tieto kulkenut. Espoosta tiedonvälitys kulkee nopeammin, Bluesin kuudessadas logo oli jo ehtinyt lehteen asti.

Edellinen kappale ei ole mikään salaliittoteoria nykyisen pääkaupungin tahallisesta vittuilusta entiselle pääkaupungille. Vaan pieni merkki siitä, että HS:n urheilutoimitus on lepsu ja pääasiallisesti välittää uutistoimistojen juttuja.

Nikkolan haasteen takia tämäkin teksti alkoi ja kun palaverissa on sopivan paljon osallistujia ja itsellä kuunteluoppilaan rooli, niin veikataan:

Runkosarja SM-liiga 2009-10
  1. Jokerit
  2. JYP
  3. KalPa
  4. Kärpät
  5. HIFK
  6. HPK
  7. Blues
  8. Lukko
  9. TPS
  10. Pelicans
  11. Ilves
  12. Ässät
  13. SaiPa
  14. Tappara
Listalla ei ole järjellisiä perusteita. Tunteella vedetty alusta loppuun. Tappara viimeiseksi sen takia, ettei joukkueella ollut viime kaudella pelitapaa ja valmentaja ei ole vaihtunut. Sekoilu jatkuu. Jokerit ykköseksi, koska narreilla on ylihyvä maalivahti ja kunnon valmentaja pitkästä aikaa ts. hyökkääminen on sallittua.

Tärkein eli TPS:n runkosarjasijoitus on yhden pykälän parempi kuin viime kausina. Jos kaikki menee putkeen, voi numeron kääntää ympäri… Silloin maalivahtipeli toimii alusta alkaen. Puolustajat eivät operoi oman maalin edessä pelkällä katseella. Uudet hyökkääjät tekevät pisteitä ja ”vanhat” kehittyvät entisestään. Loukkaantumisia ei satu turhan paljon. Aika pitkä toivomuslista.

Mestiksestä en ajatellut listaa tehdä, koska en tiedä Mestiksestä mitään. Toisaalta tietoa ei veikkaamiseen tarvita, joten veikataan joukkueet jonoon:

Runkosarja Mestis 2009-10
  1. KooKoo
  2. Jokipojat
  3. Sport
  4. K-Vantaa
  5. Jukurit
  6. Hokki
  7. D-Team
  8. TuTo
  9. LeKi
  10. HeKi
  11. RoKi
  12. SaPKo
KooKoo on kärjessä hassun valmentajansa ansiosta. Jokipojille sama perustelu. Juhani Tammisen Sportin momentum ei kanna ylemmäksi. Ja sitten loppuvat perustelut. No, sarjanousija RoKi on toiseksi viimeinen, koska lappalainen vittuilu päihittää savolaisen kierouden.

Ei kommentteja: