tiistaina, syyskuuta 22, 2009

K-Espoo kotona

Kauden viides peli ja TPS on ennakkosuosikki (1,75-4,30-3,00). Aika jännää.

Viime kausilla Blues on pistänyt Tepsiä nekkuun joka pelissä. Ainakin tuntuu siltä ja jos tarkkoja ollaan, niin yhdeksän viimeistä kohtaamista on päätynyt Bluesin voittoon eikä TPS ole noissa otteluissa kertaakaan tehnyt kahta maalia enempää. Niin, että tänään voisi latoa reipasmaiseen tyyliin k-espoolaiset lukemat.

TPS tänään, nimen perässä pelaajan ikä:

Vahalahti (31) – Plihal (26) – Erkinjuntti (23)
Berg (32) - Campbell (25)

Kokkala (20) - Jalo (20) - Reivonen (21)
Skålberg (24) - Halonen (27)

Birner (23) - Uusikartano (32) - Suominen (25)
Nordlund (24) – Järvinen (20)

Hattunen (22) – Filppula (27) – Radja (24)

Engren (21), varalla Leggio (25)

Kokoonpanossa on hienosti nuoruutta ja kokemusta. Näyttää oikein hyvältä, erityisesti ilmoitettuun pelaajabudjettiin nähden. Päälle vielä hyvin tasainen neljän ketjun peluutus ja TPS on parhaimmillaan oikeasti todella hankala vastustaja mille tahansa SM-liigajoukkueelle. Vielä kun saisivat ylivoiman kuntoon...

Ykköskenttä on paperilla pirunhyvä pelaajatyyppien ja ikien suhteen. Erkinjuntille vaan näkökentän laajentamista kiekollisena(kin). Edelleen tuppaa kiekon kanssa liikaa pelaamaan yksin. Ei aina tarvitse maalin takana pörrätessä yrittää vanhanaikaista. Gretzkyn toimistosta vaan passeja lapaan Plihalille ja Vahalahdelle.

Kakkosketju on puhdas junnuketju. Kokkala nostettiin TuTosta loukkaantuneen MAXin tilalle Pelicans-otteluun. Toni Jalo on tänään kehissä ja Mikko Laine meni vuorostaan alas. Ilmeisesti yhteistyö TuTon kanssa toimii? Veikkaan, että tämä liikenne jatkuu siirtotakarajalle asti ja sen jälkeen parhaat pelaavat Tepsissä.

Jalon ja Kokkalan mukaanotto johtuu loukkaantumisista (MAX + Venäläinen), mutta myös Radjan kyvyttömyydestä pelata keskellä. Mikä ei ole tietenkään Radjan vika. Radjasta on vaan enemmän hyötyä laitahyökkääjänä. Filppulan syötöistä kiekko vaan kohti maalia ripeästi. Ja nopeasti puolustamaan, heh.

Ennakkosuosikin asema ei sopinut viime torstaina Tepsille. Peli meni perseilyn puolelle, kun jäi suosikilta työt tekemättä. Tänään ei pitäisi mennä samaan miinaan, vaikka alla on murskavoitto. Kotona pitää vetää huolellisesti sata lasissa ja tarjota kotiyleisölle vastinetta. Vastinetta niin paljon, että haluaa tulla uudestaankin hallille.

- Kyllähän tässä on ihan varmasti otettu opiksi Ilves-ottelusta. Se on ihan sama voitettiinko edellinen peli 10-2 vai 100-2. Seuraava peli alkaa joka tapauksessa lukemista 0-0. Kai Suikkanen.

Mä vedän hiirimatolla päin näköä, jos tänään on asennevammaiset kaukalossa.

Ei kommentteja: