torstaina, syyskuuta 10, 2009

SM-liiga.fi

SM-liiga.fi on perseestä. Käsittämättömän huonosti tehdyt sivut. Eilisen päivityssession jälkeen luulin, että sivut ovat vihdoinkin kunnossa. Nyt aamusella klikkailin tilastoihin ja siellä on iloisesti sekaisin kaikki. Viime kauden maalikuningas Jussi Makkonen on hävinnyt viime kauden tilastoista kokonaan. Joku Pikkarainen mukamas voitti maalikuninkuuden. Ei voittanut. Kumpikaan pelaaja ei muuten pelaa SM-liigassa tällä kaudella.



Viime kauden joukkuetilastoissa on mukana tämän kauden uudet pelaajat, jos nämä uudet pelaajat pelasivat viime kaudella SM-liigaa. SM-liigan tilastojen mukaan esim. Michal Birner pelasi kaudella 2008-09 Tepsissä kuusi ottelua. Ei pelannut.




Toimivia tilastosivuja on käsittääkseni tehty aika kauan, mutta SM-liiga se vaan huopaa vastavirtaan kehityksessä. Miksi ihmeessä piti vähän vanhannäköisestä nettisivusta luopua pari vuotta sitten? Siellä sentään tilastot olivat kunnossa. Ilmeisesti toimivan tietokantayhteyden rakentaminen on vaan niin vaikeaa, varsinaista ydinfysiikkaa. Kumpi toimii aikaisemmin, viides ydinvoimala vai SM-liigan nettisivut? Tällä hetkellä ydinvoimala johtaa kisaa myöhästymisistä huolimatta.

Onneksi SM-liiga ei ole lentoyhtiö, koneet pysyisivät tiukasti maanpinnassa. Tai putoaisivat. Ja silti vaan väkeä lappaisi kyytiin.

Liigan televisioinnista en jaksa edes valittaa kunnolla. UrhoTV:n toiminta on tähän mennessä ollut amatöörien puuhastelua. Mikä sinänsä ei ole SM-liigan vika, mutta kai liigalla ja seuroilla on joku intressi pelien televisioinnin onnistumiseen? Vai onko katsojamäärä ihan sama? Televisiosopimuksen isot rahat tulevat joka tapauksessa, mutta mites suu sitten pannaan, kun neuvotellaan seuraavasta sopimuksesta? Kannattiko tv-oikeuksista maksaa 12(?) miljoonaa per kausi? Vai riittäisikö 6 miljoonaa, 3 miljonaa... 24 miljoonaa. Maksajahan on tyypillisesti hullu. Ja urheilubisnes on Suomessa vielä pientä. Tästä aiheesta pitäisi avautua kunnolla jossain välissä. On meinaan mielenkiintoinen aihe.

Ei kommentteja: