torstaina, syyskuuta 10, 2009

HooPeeKoolla aloitetaan

IronWilderness kahvaa

Uuden kauden alku jännittää aina niin maan perkeleesti. On todella hieno fiilis astua sisään halliin ja haistella avausottelun tunnelmaa. En osaa kunnolla sanoiksi pukea kauden avauksen tunnetta. Siinä on vaan sitä jotain. Ei ole syntymäpäivä, ei ole jouluaatto eikä juhannus, vaan lätkäkauden ensimmäinen tosipeli. Uusi kausi, uudet kujeet. Kaikki ovat vielä tasoissa sarjataulukossa, kukaan ei ole vielä topannut tai flopannut, potkuja tarjotaan parhaaksi vaihtoehdoksi vasta klo 18.31 alkaen, sankariviitat odottavat pukijaansa, seeprat heiniä.

Jo ensimmäisessä harjoitusottelussa on jännä fiilis, taas on herkkua tarjolla tauon jälkeen. Ensimmäisessä tosipelissä on herkun lisäksi näkyvää panosta ja kaikki onkin ihan toisin. Harjoituspeleissä vanhat jermut saattavat pelata vähän löysästi – ainakin tätä selitystä tarjotaan. Nuoret taas pelaavat pelipaikasta. Antavat näyttöjä paineettomassa tilassa, kukaan ulkopuolinen ei odota nuorten onnistuvan. Ensimmäisessä tosipelissä vanhat pelaavatkin tosissaan ja nuoret huomaavat pysyvänsä mukana tai kaatuvansa pelin tason noustessa(?) oman jännityksen kanssa kilpaa.

Syksyllä 2007 TPS aloitti myös kauden Hämeenlinnassa ja joukkue pelasi päin persettä. Kerho vei Tepsiä kuin litran mittaa. Harjoituspeleissä näkyneet oikeat ratkaisut vaihtuivat vääriksi ja pelistä tuli isät vastaan pojat. Isät pelasivat, pojat jännittivät.

Kotiavaus olisi tietenkin parasta herkkua, mutta kyllä lauantainakin tunnetila on kohdillaan Turkuhallin tullessa näkyviin ensimmäisen kerran tällä kaudella. Mutta ensin korkataan kausi vieraalla maalla.



TPS:n harjoitusottelut päättyivät viiden ottelun tappioputkeen. TPS teki viidessä viimeisessä ottelussa yhdeksän maalia ja päästi 24. Molempiin lukuihin pitää saada muutosta, jos haluaa voittaa pelejä. Puolustaminen oli jo viimeisessä harjoitusottelussa paremmalla tolalla, kun Ilves teki vain kaksi maalia. Tosin yksi tehty maali ei paljon lämmitä, mutta helpompi on voittaa tekemällä kolme maalia kuin kuusi.

Veikkauksen kertoimien mukaan (1,65-4,40-3,30) illan vastustaja on selvä suosikki. Kerholla on Teemu Lassilassa kelpo maalivahti, Tepsillä on maalivahti, joka voi olla kelpo tai epäkelpo.

Runkosarjan 2009-10 avausottelun kokoonpano:

Vahalahti – Plihal – Erkinjuntti
Berg – Campbell

Kolu – Radja – Reivonen
Skålberg – Halonen

Birner – Uusikartano – Suominen
Nordlund – Järvinen

Hattunen – Filppula – Laine

Engren (Leggio)

Jaahas. Atte Engren saa kunnian olla Tepsin paras maalivahti harjoituskauden jälkeen. Leggio ei runsaassa kuukaudessa ole pystynyt Engreniä ohittamaan. Kertooko tämä Leggion vai Engrenin tasosta? Olisi kiva tietää minkä takia Engren pelaa. Leggion nimittäin pitäisi olla ykkösmaalivahti. Sinänsä ihan sama kumpi pelaa, kunhan kiekot eivät mene maaliin liian taajaan. Engrenille tsemppiä! Pelaakin hyvin. Pidä vaikka koko kauden ajan Leggiota luukunavaajana.

Pakkiparit ovat mallia kiekollinen ja fyysinen. Näyttää paperilla hyvältä. Kolmosparin NordlundJärvinen voi olla täysosuma tai sitten höntyilyn mestaruus kolahtaa tilille.

Ketjut näyttävät jänniltä. Ykkösketju on todellakin ykkösketju. Joukkueen parhaat laitahyökkääjät parhaan keskushyökkääjän kera. Löytäisipä kolmikko heti maagisen yhteyden. Tepsillä ei ole pitkään aikaan ollut kunnon ykkösketjua, tehonyrkkiä.

Kakkosketjussa Radja sykkii puukäsien keskellä. Vauhtia pitäisi olla, kun kolme laitahyökkääjä painaa menemään. Kolmosessa Uusikartanolla on kunnon työntekolaitahyökkääjät. Ainakin Suominen punnertaa kaiken elävän läpi kiekon kanssa. Nimelliseen neloseen on ladattu taitoa ja harjoituskauden positiivisin juniori Mikko Laine.

On todella mielenkiintoista nähdä miten ketjujen käytännön peluutus toimii. Mikä ketju nousee ykköseksi, ketkä painavat lähinnä vaihtoaition penkkiä. Kuka on kuuma, kuka on kylmä. Veikkaan Vahalahden ottavan yhden kakkosen ryntäyksestä. Suikkasella on sellainen vaikutus, että saa täytetyt lokitkin taklaamaan.

Alkaisi jo. Tekisi mieli lähteä heti kohti Hämeenlinnaa, mutta vielä maltan hetken tehdä töitä.

Ei kommentteja: