perjantaina, syyskuuta 11, 2009

Liigan tilastoista lisänillitystä

Hermot palaa SM-liigan tilastoinnin kanssa. Kurkkasin huvikseni sarjataulukkoa ja se ei ole pelkästään epäselvä, vaan myös väärässä. Liigan etusivun mukaan sarjakärjessä on Ilves. Ei ole.



Klikkaamalla ”Koko sarjataulukko” on KalPa sarjakärjessä. Ei ole.



SaiPa on oikea vastaus. Maalieron mukaan.

Epäselvyyksiä sarjataulukossa on mm. mystiset sarakkeet PV, PT ja PH. Tai otsikoissa ei ole mystisyyttä, vaan sisällössä.

Esimerkiksi SaiPalla on peräkkäisiä voittoja miinus neljä. Peräkkäisiä tasapelejä on miinus 15. Peräkkäisiä häviöitä on plus neljä. Yhden pelatun ottelun jälkeen. Mitä vittua? Mitä nuo luvut tarkoittavat?

Jos Rinkelinmäen äänentoiston on suunnitellut kuuro, niin SM-liigan virallisen sarjataulukon on suunnitellut ja koodannut penaalin tylsin kynä. Todellinen teroitin.

Sarjataulukkopelleilyn jälkeen erehdyin katsomaan TPS:n pistepörssiä avausottelun jälkeen. Kyselyn tuloksena lävähtää lista näytölle, jossa on 13 pelaajaa. Missä loput pelaajat ovat?



Kyse ei ole siitä, että ilman tilastomerkintöjä ei pääsisi mukaan. Mukana on nimittäin Antti Reivonen, jonka rivi näyttää peliaikaa lukuun ottamatta nollaa. Ja joukosta on poissa myös sellaisia pelaajia, joille tuli tilastomerkintöjä.

Nillityksen punainen lanka on siinä, että voiko SM-liigan tilastoihin luottaa ollenkaan? Ei on yksiselitteinen vastaus.

Niin, että mitä järkeä on fiktiivisissä tilastoissa?

Ei kommentteja: