torstaina, lokakuuta 06, 2011

Bye bye Raboin

Garrett Raboin lähti menemään. Peliesitykset, jääaika ja Pekka Virran kommentit puolustajan tarpeesta HPK-pelin jälkeen antoivat odottaa tätä. Ei tule ikävä. Kiitos yrittämisestä. Yritys hyvä, taidot neljä.

Ei tunnu pohjoisamerikkalaiset halvat arvat tuovan panosta takaisin. Kerran on tullut päävoitto (Lee Sweatt, golden boy) ja muuten on menty heikosti. Klubertanz oli kyllä hyvä, mutta visiitti jäi yhden kauden mittaiseksi. Raboinille tehtiin jatkosopimus, koska… niin, miksi? Oli pitkään loukkaantuneena viime kaudella ja pelasi parhaat pelinsä laitahyökkääjänä. Ari Vuori tai Pekka Virta näki kuitenkin potentiaalia liigatason puolustajaksi. Aina ei voi onnistua, hyvä jos koskaan.

Seuraavana liipaisimella on Vittasmäki. Peliaikaa ei tule ja pelaaminen on heikkoa. Kevään 2010 tasoon on pitkä matka. Ehkä se oli maksimitaso, johon (nuori) mies pääsee ja jos olosuhteet eivät ole kohdallaan niin tulos on nykyisen näköistä. Onko ongelma valmentajissa vai pelaajassa? Ulkopuolisena puusilmänä sanon, että molemmissa, mutta valmentajan pitää umpisolmu aukaista. Mielellään positiivisella tavalla. Maisemanvaihto on viimeinen keino.

Tepsillä on tällä hetkellä viisi puolustajaa ehjänä ja ilmeisesti myös Joni Tuominen, koska huomenna on peli ja kuudella puolustajalla olisi kiva aloittaa peli. Toisaalta voihan Tuomisen tilalla olla joku juniori tai uusi värväys. Raboinin sopimuksenpurun taloudellisista ehdoista en tiedä mitään, mutta jostain pitäisi kaivaa fyrkkaa uuden puolustajan palkkaamiseen, vaikka Tuominen olisi pelikunnossa. TPS:n nykyinen puolustusseitsikko ei riitä SM-liigaan määrällisesti eikä laadullisesti. Laatua on myös loukkaantumisherkkyys. Ei ole paljona iloa eräästäkään H ja paljon konsonantteja miehestä. Aina rikki. Aina. Hyvä, ettei aivastuksesta murra kylkiluitaan.

Tepsin tilanne on masentava. Puoli joukkuetta on vaihtunut, valmennus on täysin uusi ja silti selitellään viime kauden painavan kuupassa niin paljon, ettei pelaamisesta tule mitään. Mielestäni äärimmäisen huono selitys. Lyödään vyön alle ja katsotaan Lahteen. Siellä ei paina viime kausi, vaikka Pelicans oli liigan huonoin joukkue. TPS oli toiseksi huonoin ja vahvasti toistamassa suoritusta. Ellei jopa parantamassa. Karsinnoissa tavataan.

Loistava valmentaja saa joukkueesta kuin joukkueesta parhaan mahdollisen suorituksen irti, vaikka joukkueen olisi koonnut Ari Vuori. Jostain syystä Pekka Virta ei ole saanut Tepsistä tämän enempään ulos tehoja. Toivottavasti tilanne muuttuu. Paremmaksi. En jaksaisi kuunnella höpölöpöselityksiä (kuka pelaa aina hyvin ja muut ei osaa - jumalauta, joukkue voittaa tai häviää), vaan katsella tekoja kaukalossa.

1 kommentti:

jtuominen kirjoitti...

Asiallisia kirjoituksia blogin pitäjältä ja aihepiiri mitä mainioin muutenkin.