lauantaina, lokakuuta 01, 2011

Idästä alkaa rentous

Alkuviikolla oli Hesarissa iso ilmoitus UrhoTV:n viikonlopun kampanjasta. 2 euroa ei ole paha hinta ottelusta. Pahaa on se, että edellinen kokemus Urhosta on erittäin huono. Keväällä 2010 maksoin seitsemän euroa ja sain katsella diashow’ta. Valitin. Pahoittelivat ja pyysivät ilmoittamaan tilinumeron, jonne suoritus palautetaan. Olin tyytyväinen ratkaisuun ja ilmoitin tilinumeron. Vastaukseksi sain, että suoritusta ei voidakaan palauttaa, vaan he hyvittävät koodilla, jolla voi katsoa seuraavan ottelun. Revin hiuksia päästä ja vastasin asiallisesti, että ei käy. Kevään loput pelit seuraan katsomosta, en tee hyvityskoodilla yhtään mitään. Puolitoista vuotta myöhemmin odotan vastausta tähän vastaukseen. Tokihan kokeilin hyvityskoodia syksyllä 2010 ja sain taas katsella diashow’ta ja pätkimistä. Pitäkää bisneksenne, minä en enää asiakkaaksi palaa. Paitsi nyt on lähellä. Paitsi eilinen pelikierros meni monelta ohi, koska Urholla ei tekniikka yllättäen toiminutkaan. Hyvä kampanja, uusia asiakkaita tiedossa varmasti tosi paljon. Ennätysmäisen paljon ei lohduta.

Hyväksyn sen, että selostajat ovat paikallisia puusilmiä, studio-osuudet latteuksia ja samoja taukojuttuja esitetään sata kertaa, mutta sitä en hyväksy, että peliä ei näe. Äänet saa aina pois. Parasta olisi tietenkin, jos saisi pelkän selostuksen pois. Halliäänet jäisivät. Erätauoilla voi tehdä muuta. Pohdin tässä viitsinkö perua boikottini ja tuskailla taas kun peliä ei näe. Olen aasi monella tavalla, mutta todellinen aasi-fiilis tulisi, jos ostaisin pelin, jota en näkisi. Montako kertaa samaan kiveen haluaa potkaista varpaansa?

VR:n lippu-uudistus torppasi junamatkan Lappeenrantaan ja auto on huollossa. Ehkä tyydyn radioon, se sentään toimii. Auran Aaltojen otteluselostusta en ole tällä kaudella vielä kuunnellut. Aikaisemmat kokemukset eivät puolla AA:n kuuntelua. Pitäisi kuunnella mykistyksellä, pysyisi paremmin kartalla mitä kaukalossa tapahtuu.

Niin tänään on peli. TPS on hakemassa kauden toista voittoa. SaiPa vei viime viikolla voiton Turussa. Nyt olisi hyvä paikka kostaa ja voittaa heidän kotikaukalossa.

- Osa meidän joukkueesta kuvittelee, että me ollaan sarjataulukon toisessa päässä, täytyy muistaa että SaiPa oli meitä edellä viime vuonna runkosarjassa. Pekka Virta.30.9.2011.

En ymmärrä mitä tuo tarkoittaa. Miten voi kuvitella olevansa parempi kun ei pärjää ollenkaan. Tällä kaudellakaan. Enkä myöskään ymmärrä miksi Pekka Virran pitää tuollaisia sanoa. Vittuilevan johtajan perässä ei kovin moni kauan jaksa kulkea saati hyvin suorittaa.

Tappara-pelissä TPS oli ok niin kauan kuin ei ollut tappiolla. Tappioasemassa oma pelaaminen meni sekaisin, yliyrittämiseksi ja tuloksena yksinpelailua, jolla ei joukkuelajissa pärjää. Tuloksellisesti siihen asti vielä huonommin suorittanut Tappara ei tukehtunut tappiolla. Tepsin treeneissä kuulemma on rentoutta ja onnistuneita suorituksia. Jollain tavalla sama positiivinen tila pitää saada peleihin. Syötöt lapaan, kiekollisen pelaajan tukemista, kaverisyöttöjen välttämistä. Sankarin viitan pukemista.

Kokoonpanossa on taas tehty muutoksia. Hauhtonen on viltissä. Ihan oikein. Ei ole miehen peli kulkenut Tepsin paidassa. Näillä lähtee voitto:

Birner-Plihal-Cerny
Mojzis-Palmroth

Vahalahti-Viinanen-Anttila
Vittasmäki-Raboin

Salo-Stone-Mäkiaho
Seppänen-Ristolainen

Huhtala-Laakso-Laine

Schwartz (Ahlqvist)


Ykkösketjussa ei ole valittamista. Tulosta pitäisi tulla. Pitäisi. Paikoista ei ole jäänyt Birnerillä kiinni. Eri asia on se, että mies ei ole mikään maailmanluokan maalintekijä. Kakkoskenttä on paperilla epäonnistunut koostumus. Anttila ei jaksa isoja minuutteja pelata. Viinanen ei ole pelinrakentaja. Vahalahti menee pesuveden mukana ilman tarjoilua. Vittasmäki on ollut hukassa ja Raboin pelaa omaa pikkunäppärää peliään laput silmillä. Puuh. Yllättäisivät ja tekisivät maalin mieheen.

Kolmosessa Salon pitää luistella Mäkiahon löpöratkaisujen takia hullun lailla. Mäkiaho on jännä tyyppi, pisteitä tulee ja molemmissa päissä tuuletetaan maaleja. En ymmärrä miten onnistuu koheltamaan mm. syötönvastaanotoissa välillä todella pahasti. Ylivoimalla pelannut vielä viivalla. Ikinä tiedä lähteekö laukaus vai meneekö syöttö lavan alta. Tehojen puolesta saisi jatkaa koeajan jälkeen, mutta ykköstykiksi tekee liikaa virheitä. Parempaa tuskin tässä vaiheessa kautta löytyy, joten nyökätään mies jatkoon. Stone tekee tänään taas maalin läheltä ja kolaa kaiken minkä ehtii. Stone ei ole sitä mitä joukkue kaipaa, mutta oikein roolitettuna olisi kova luu liigaan. Nyt on rooli ollut vähän hakusessa. Arvosteleva sormi heiluu Ari Vuoren ja Virran välimaastossa. Toivottavasti Salo jaksaa hitaampien edellä luistella. Maaleja ei ainakaan tee, joten puolustamiseen voisi keskittyä. Jos peli menee vihkoon, niin kolmannessa erässä pääsee taas Laakson rinnalle tasaviisikoin pelatessa.

Huhtala pelaa toisen SM-liigapelinsä ja Laine on ensimmäistä kertaa mukana tällä kaudella. Toivottavasti Huhtala ja Laine saavat jääaikaa. Huhtala pelaa Laineelle maalipaikat. Laineesta on odotettu maalintekijää jo jonkin aikaa. Jospa hän saisi maalihanat auki ja toisi sitä myöten kuivaa ruutia muillekin. Laakso hoitaa alaspäin pelaamisen.

Schwartz jatkaa maalissa. Jonkin verran on pelaamistaan parantanut, vaikka vieläkin sijoittuminen on luovaa ja reaktiotorjunnoilla vetelee turhan paljon. Verrattuna esimerkiksi Alexander Salakiin on Schwartz jotenkin pehmeä. Salak oli aggressiivinen kissa ja hyökkäämällä hyökkäsi kiekon eteen. Ei tarvitsi tietenkään sinkoilla, jos pysyisi paremmin tontilla, mutta kun tyyli on vapaa niin pitäisi rivakammin liikkua ja haastaa. No Upi hoitaa veskarit paremmaksi. Kunhan Virta saa kenttäpelaajat pelaamaan yhdessä.

Tiistain kokovartalokipsin käsittelemiseen ja murtamiseen on ollut aikaa ja illan vastustaja on helpoimmasta päästä. Onnistuneita suorituksia pitäisi tulla. Pitäisi, pitäisi. Voisi tulla. Mä haluan sankareita. Kolmen pisteen voiton. Sitten on taas helpompi hengittää.

Lahdessa valmentaja muuten tietää hyvän aloituksen merkityksen. Kunnon startti kauteen ja sitten on helpompi keskellä kautta vetää tuloksetonta jaksoa. Ei ole heti puukkoa selässä, ja saa myöhemmin rauhassa möyriä ylämäkeä ja rakentaa kunnon liukua alamäkeen. Aika yksinkertaista.

Ei kommentteja: