keskiviikkona, syyskuuta 22, 2010

Ariel

"Elämään pitää suhtautua vakavasti, jotta sille voisi nauraa." -Matti Pellonpää.

Eiliseen peliin en ehtinyt. Sen sijaan kävin katsomassa Aki Kaurismäen Arielin. Ariel on hyvä leffa. Rainan antama hyvä alavire hävisi pienestä ihmisestä nanosekunnissa, kun avasin puhelimen. Kirjeenvaihtajan viestit kertoivat karua kuvaa matsin kulusta. Lopussa oli uhkakuva: onko tämä hanttailua vol2?

TPS-Blues 0-7. Maalikooste on vakavaa katsottavaa. Naurattaa hallitsevan mestarin pelaaminen. Viime keväästä ei näy merkkiäkään, vaikka paidoissa lukee paljon samoja nimiä. Maalivahti tekee kaiken väärin, puolustajat tekevät kaiken väärin ja hyökkääjät tekevät kaiken väärin. Eikä voi valmentajaakaan kiitellä. Paitsi siitä, että ei sanonut loukkaantumistilannetta tappion syyksi. Syyt pelilliseen aneemisuuteen ovat jossain muualla:

- henkinen mestaruuskrapula?

- fyysinen mestaruuskrapula, pitkä kuuma kesä täynnä juhlintaa?

- valmentaja ei osaa?

Muita syitä en keksi. 17 päästettyä maalia kolmessa pelissä on järjetön lukema. Tuskin kelpaisi edes jääpallossa. Jääkiekossa kelpaa tyhjän pistepotin napsimiseen.

Jos pelaajien asenne on ongelma, niin miten tilanne korjataan? Peili ja valmennus korjaavat. Jos pelaajien kunto on ongelma, niin miten tilanne korjataan? Rautala tietää. Jos ongelma on päävalmentajan pätevyys hommaan, niin miten tilanne korjataan? Vuori tietää? Vähän epäilen, kun on kerran nykyisenkin palkannut. Uutta arpaa kehiin? Vähän pakko, jos ei pian tulosta tule. Pelaajia ei voi vaihtaa tässä vaiheessa. Pelitavan luojan voi.

Joka tapauksessa TPS on de facto pelillisessä kriisissä ja kriisi pitää ratkaista heti. Tällä menolla pudotuspelipaikka jää haaveeksi ja mestarista jumboksi yhdessä kaudessa on lähellä. Toki vielä on runkosarjaa jäljellä 57 ottelua, mutta kuinka paljon etumatkaa voi antaa? Mielestäni ei yhtään, varsinkaan nyt nähdyllä tyylillä. Lentokeli pitää kaivaa esiin jostain. Äh, korjataan. Voittava peli pitää kaivaa esiin. Tyylistä viis.

Tällä viikolla on kaksi peliä, joista todennäköisesti ei tule pistettäkään nykytasolla, hyvä jos maaleja pystyvät tekemään. JYP vieraissa on todella paha vastus, Dufva ei ole mikään eilisen teeren poika. Jokerit kotona tuo yleisöä katsomoon, mutta turha koittaa – Jortsu voittaa. Hei. Mutta suunnanmuutosta pitää silti yrittää. Jospa sisulla jotain irtoaisi. Joku pelitapa tietenkin auttaisi, ettei sisu valu pelkkään sinkoiluun.

Mielestäni tämä kriisi ei kaipaa uusia pelaajia. Ainakaan hyökkääjiä. Puolustukseen tietenkin olisi hyvä saada liigakelpoinen pelaaja tai jopa pelaajia, koska junnut ja mestisapu eivät yksinkertaisesti pysty kantamaan joukkuetta ja loukkaantuneiden paluuaikataulut ovat aina vähän epämääräisiä, ainakin Raboinin osalta. Maalivahtitilanteeseen en osaa sanoa mitään. Onhan se ilkeää, jos ei ykkösmaalivahti olekaan kypsä ykköseksi. Ehkä jostain löytyy halpa ja varma kirittäjä, sopiva vastuunjakaja. Toivottavasti ei sellaista tarvita, vaan pelitapa ja yritys löytyvät alkukauden kaivon pohjalta ja Engrenilläkin alkaa musta tarttumaan. Vai onko pohja vielä näkyvissäkään?


Kyllä muuten vituttaa.

Ei kommentteja: