torstaina, syyskuuta 30, 2010

Joko tänään kauden ensimmäinen voitto

Vierasmatsi Tapparaa vastaan tänään ja Michal Birner tekee paluun polvivamman jälkeen. Toivottavasti paluu ei ole hosuttu ja polvi kestää. Birner pelaa Tapion tilalla Hauhtosen ja Kivenmäen vierellä. Paperilla aika naseva ketju. Melkeinpä väittäisin ketjun olevan parempi kuin pöytäkirjan ykkösketjun VahalahtiValery-TrabuccoVenäläinen. Lähinnä siksi, että Valery-Trabucco ei ole kovin paljon osoittanut pelinrakentamiskykyjään. Mies vaikuttaa enemmän maalintekijältä kuin maalipaikkojen järjestelijältä.

Birner on tietenkin matchotränad, mutta silti odotan parempaa panosta häneltä kuin Tapiolta. Tapiosta on vasta kehittymässä liigapelaaja. Laine on myös tänään katsomossa ja koeajan viimeisellä(?) päivällä oleva Robin Bergman tekee kahden ottelun huilin jälkeen paluun kokoonpanoon.

Bergman on mielenkiintoinen lupaus. Mielellään näkisin hänen pelaavan TPS-paidassa – ensi kaudella. Tämä kausi menee "pojalta" ihan hukkaan, jos saa sopimuksen ja pelaa jämäminuutteja nelosketjussa. Plihalin ja Suomisen toivuttua Bergman joutuisi kilpailemaan MAXin kanssa jääajasta ja silloin MAX voittaa. MAX on alivoiman erikoismies eikä kait nurise, vaikka jääaikaa ei hirveästi tule. Joten Bergmanin uralle paras joukkue on sellainen, jossa saa pelata säännöllisesti ja mahdollisimman paljon. Rohkeasti 2 vuoden pahvi käteen ja täksi kaudeksi lainalle Mestikseen.

Tänään olisi hyvä ottaa kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto. Tapparan ykkösketju kuriin ja Engreniltä huippupeli, niin voi hyviä asioita tapahtua. Kysymys on siitä, että miten vastustajan ykkönen ”nollataan”? Tepsillä ei ole yhtään jarruketjua ja ykkösvitja hävisi sata-nolla pelinsä tiistaina(kin). Ei ole kovin hauska ilta Vahalahdella, jos saa jahdata kiekkoa & vastustajaa omassa päässä joka vaihdossa. Niin, että sittenkin laittaisin tuon kolmosketjun toiseen muotoon. Kivenmäki ja Venäläinen vaihtakoon paikkoja. Jolloin Mave saisi rakennella paikkoja Vahalahdelle ja Valery-Trabucolle ja kolmonen vääntäisi vastustajan ykkösnyrkkiä vastaan. Olen nero valmentamaan paperilla.

Muutenkin pitäisi peluutusta miettiä tarkemmin. Pelkkä puolustaminen ei tuo onnea eikä myöskään kentällisten tasapainottaminen – malliin ykkösketjun taakse kolmospari. Toisaalta joidenkin takana tuon kankean ja kädettömän pakkiparinkin on pelattava. Toivotaan, että tänään on terävämpää ajatusta vaihtoaitiossa eikä vain pelkkää selviytymistä.

Ei kommentteja: