tiistaina, lokakuuta 05, 2010

Jos edes kerran saisi

Viikon tauon jälkeen on taas matsikeikka edessä. Viime tiistai Helsingin Jäähallissa oli ällöttävä kokemus. Viime viikon loput pelit jäivät peliin sosiaalisista syistä. Ehkä hyvä niin, vaikka tuskan määrä on kuulemma aina vakio. Epäilen. Epäilen myös, että olisin saanut jonkinlaisen kohtauksen torstaina ja varmaan lauantainakin, vaikka siellä oli kuulemma vähän valoa tuikkinut pimeydessä. Ei tietenkään niin paljon, että kauden ensimmäinen voitto olisi tullut. Tulisikohan tänään? Kokoonpano on hyökkäyksen osalta paras mahdollinen, vain ketjukoostumuksista voi vääntää. Puolustus on edelleen heikonlainen.

Kauden pakkivärväyksistä Huczkowskin kausi on ohi kahden pelin jälkeen. Raboin ehkä pääsee jäälle parin kuukauden päästä. Raboinin soveltuvuudesta SM-liigaan ei ole mitään tietoa, voi olla kiekollinen johtaja tai tyhjä arpa. Loukkaantuneiden varamieheksi lainatulla Grand-Pierrellä on puujalka ja lainapesti loppuu kohta. Varamiehen varamies Akkanen sentään pysyy fyysisesti ehjänä, vaikka muuten on kaukana ehjästä liigakiekkoilijasta. Tänään on Skålberg vamman takia sivussa, mutta Berg on vihdoin pelikuntoinen. Pakkien loukkaantumistilanne on oikeasti aika naurettava. Arsen lohiverkkoihin toivottavasti ui pian jostain päin maailmaa liigamittainen pelimies, mieluiten kaksi. Ettei tarvitse koko ajan peluuttaa puolikuntoisia tai alimittaisia. Molemmilla malleilla tulee vain sutta tulokseksi.

Toisaalta tuskin yhdelläkään joukkueella on aina parhaat jannut lootassa ja aika monella joukkueella oli(!) etukäteisarvioissa ties kuinka monta jämäpakkia. Ja silti on voittoja ropissut. Huom. monikossa. Helvetti soikoon.

Niin, että mikä on Tepsin tilanne? Onko tämän viikon teema tulos tai ulos? Päävalmentajalle. Osalle pelaajista. Mjitäh? Sarjataulukko on lahjomaton mittari. TPS on jumbona, ei yhtään voittoa ja eniten päästettyjä maaleja. Toki vasta kahdeksan ottelua on takana, mutta ns. varma karsija Ipakin on jo voittanut pari matsia. Ei Ipan puolustus niin kovin ylivertaiselta näytä edes rampa-Tepsiin verrattuna. Nojoo.

Avausmaali olisi tänään kiva yllätys. Ettei tarvitse aina ajaa takaa, kuten on kaikissa kauden matseissa tehty. Neljän ketjun peluutus olisi myös kiva yllätys, tänään on paperilla tarpeeksi hyviä pelaajia neljään ketjuun. Ei yhtään alivoimamaalia Tepsin verkkoon. Maven ”herääminen” tšekkiveljien keskellä sopisi myös. Paljon parempaa ketjua ei miehelle ole Tepsissä tarjolla. Ja se avausvoitto.

Leuka rintaan ja Lahteen. Remontoitu halli on aina kiva nähdä.

Ei kommentteja: