perjantaina, lokakuuta 29, 2010

Lyötyä lyötiin lisää

HPK-TPS 8-2. Huoh, mitä paskaa. Enkä tarkoita SM-liigan vitsisivuja, joiden mukaan Kertsi kaatoi yhdellä kentällä Tepsin (viiden hepun jääajat haarukassa 46.12-47.25, kännissäkö siellä on tilastoitu?). Pelissä en ollut, kirmasin sen sijaan kuin ylipainoinen bambi tuoreiden jalkapallomestareiden seassa ja jätin maalit tekemättä, puolustin katseella ja annoin kahden metrin syötöt kolme metriä ohi. Pelailun jälkeen otin todella rauhallisesti, kunnes viestiliikenne pisti vipinää kumoamiseen: ”Nyt tulee pohjat. 5-0 26min. Vi är inte ens trea på pucken...”.

Reisiläskit huutavat hoosiannaa ja päässä kumisee. TPS. Hallitseva mestari. Makaa lokakuussa kanveesissa tyrmättynä ja kukaan ei tiedä mitä pitäisi tehdä.

En vaan voi tajuta kuinka TPS voi lähteä kisaan luistimennauhat auki ja toisiinsa sidottuna. Näin ulkopuolelta katsottuna koko HC TPS Oy näyttää olevan hallitsemattomassa syöksyssä. Mestaruuskorkeudelta karsintakuoppaan parissa kuukaudessa. Maailmanennätys buumin ja nosteen hukkaamisessa. Kauteen valmistautuminen meni pieleen, rekrytoinnit menivät pieleen, mestarit kaatuivat lähtöviivalle ja korjausliikkeet ovat varovaisia, myöhässä ja kurssi on tiukasti kohti liigakarsintaa. Ei tästä puutu kuin se, että Turkuhalli kaatuu.



Mika Alatalo liittyy valmennustiimiin. B-junioreiden valmentajan paikalta. Pakko on toivoa niin maan perkeleesti, että Altsi on the ratkaisu. Ei ole. Järjellä katsottuna TPS:n valmennus on kokematon Upia lukuun ottamatta ja ollut vahvasti tekemässä nykyistä lamaa pl. Alatalo. Itse asiassa Upilla taitaa olla eniten päävalmentajakokemusta. Huihai. Otetaan sille.

Huomenna pitää heilahtaa matsiin, vaikka jo nyt vituttaa. Pata vie kaukalossa ja katsomossa. Taidan mennä autolla, pysyy joku tolkku eikä tule kipattua tolkuttomasti tappion jälkeen.

Ei kommentteja: