lauantaina, lokakuuta 16, 2010

13.

Päätä särki aamulla. Orastava migreeni, joka kerrankin talttui ja pääsin matkaan. Matka meni mukavasti auringon paistaessa ja Poppikoulussa olisin voittanut. Hemmetin hyvä fiilis oli hallille asti. Parkkipaikalla meni autojen määrästä otsa ensimmäisen kerran ryppyyn. Eihän täällä ole ketään. Eikä tule. Nousu on aloitettava heti. Juuei. 1-4.

JYP teki tietenkin ottelun avausmaalin. Ylivoimalla. Alivoimalle TPS joutui nerokkaasta jäähystä hyökkäyspäässä. Alivoima oli passiivista maalivahti mukaan lukien. Maalin jälkeen ei kuitenkaan kuulunut selkärangan katkeamista indikoivia ääniä. TPS yritti pelata. Nimenomaan yritti. Sellaista näennäishallintaa, jossa pyöritään visusti kulmissa. Sen kerran kun hyökkäysalueelle on asiaa. Tepsin avaukset ja keskialueen ylitys olivat edelleen silkkaa toivotaan, toivotaan ja vielä kerran toivotaan, että tuurilla kiekko pysyisi hallussa.

Vitutti katsoa tuollaista sekasortoa. Jos viime kaudella pelitapa oli puoliorganisoitua flow’ta, niin tällä kaudella se on organisoimatonta itsetekemistä. Kerran oli idea ja toteutus kohdillaan, ja heti tuli maali. Lopun aikaa oli yhtä saatanan golfin peluuta. Kiekkoa lyödään eteenpäin ja se menee eteenpäin yhtä tarkasti kuin golfkentällä.

Jos jääkiekossa saisi sarjapisteitä yrittämisestä olisi Tepsillä vähän enemmän pisteitä. TPS:n harmiksi yrittämisestä ei saa pisteitä ja yllättäen myös vastustajat yrittävät. Yritys yhdistettynä pelitapaan tuottaa mm. maalipaikkoja. Tepsin peli oli ja on niin paskaa, ettei tarvitse edes laskea maalipaikkoja. Niitä ei ole. Kärjistys, mutta oikeasti tänään oli vastustajan maalivahdilla 14 torjuntaa. Kotijoukkueen saldo oli 36 torjuntaa. Karut lukemat kotikaukalossa.

Mielestäni pelaajavaihtoja ei kannata enää tehdä. Joku voisi haluta uuden maalivahdin, mutta ei TPS:n ongelma ole maalivahtipelissä. Tänään meni yksi helppo (toki se oli avausmaali), mutta kyllähän siellä hyviä torjuntojakin oli. Aika paljonkin. Ongelma on pelitavassa. Sitä ei ole. Tai sitten jos on, niin se on niin lapsellisen helppo tuhota, ettei sitä siltikään ole. TPS ei pääse organisoidun puolustuksen läpi. Jo keskialueen sumppu tuhoaa hyökkäyksen. Jos vastustaja prässää, niin ei päästä edes omalta alueelta pois kiekon kanssa. Ja tämä, jos mikä, on valmentajan vastuualueella.

Valmentajan pitää luoda toimiva pelitapa. Joukkueen pitää sitoutua valmentajan pelitapaan. Ihan sama kumpi mättää, niin se on valmentajan vika. Pelitapa pitää myydä. Piste. Pelitavan pitää sopia joukkueelle. Piste. Pelitavan pitää sopia SM-liigaan. Piste.

0-2-11 on kestämätön saldo. Valmentaja vaihtoon. Ei tämä odottamalla parane. Pelaajarungolla on voitettu mestaruus. Ei ole kiinni materiaalista, jota on jo veivattu paremmaksi. Illan yleisömäärä 5045 antaa vinkkiä mitä seuran taloudelle on tapahtumassa. On muutosten aika myös vaihtopenkin takana. Valitettavasti.

Hyi, että sylettää sarjataulukon katsominen. Jopa enemmän kuin pelien katsominen. TPS on sarjajumbo. 13 ottelua - 3 pistettä. Seuraavaan on matkaa 10 pistettä. Sarjataulukkoa ei voi vaan selittää mitenkään, tulosurheilussa pitää tulla tulosta. 13 kaljaa, kiitos. Äh. Mua vituttaa tämä taaperrus niin paljon, että menen makaamaan lattialle. Tässähän pian unohtaa kaiken muun paskan.

Ei kommentteja: