tiistaina, syyskuuta 21, 2010

Positiivinen tulos

”HC TPS Turku Oy:n liikevaihto tilikaudella 1.5.2009–30.4.2010 oli 5.311.646,13 euroa. Tilikauden tulos oli 1.308.242,56 euroa voitollinen”. HC TPS Turku Oy

Kausi 2009-2010 oli kaikilla mittareilla mitattuna järjetön suoritus. Mestaruus ja yli milli plussaa, goddamnit. Elvistä kehiin.

Tuloksessa ei ole mukana ilmeisesti Suikkasen sopimuksenpurkukorvausta tai Filppulan NHL-siirtokorvausta. Äkkiseltään ajateltuna massiivisen tuloksena takana on yhtälö mestaruus halvalla porukalla. Joskus ennen TPS voitti mestaruuden jollain 2,5 miljoonan euron pelaajabudjetilla ja teki tappiota. Ulkomuistista nämä luvut. Viime kaudella pelaajabudjetti oli pyöristettynä miljoonan verran pienempi kuin ennen ja pudotuspelien tulonjako on nykyään erilainen. Eli voittoa tulee väkisin, jos halvalla pelaa pilkkuun asti.

Tai sitten Sepon ja Antin pirullisen ovela suunnitelma toimi. Tai jotain muuta hassua. Ihan sama, plussaa tuli mestaruuden lisäksi ja seura (osakeyhtiö) seisoo tällä hetkellä tukevamman saven päällä.


Pelaajarintamalla taas ollaan kaulaa myöten savessa. Lainamies Jean-Luc Grand-Pierre sai puujalan lauantaina ja on sivussa jonkin aikaa. Eikä siinä kaikki, vaan myös Miika Huczkowski loukkaantui. Pahemmin. Perkele! Runkopuolustajista on jäljellä Järvinen, Skålberg ja Vittasmäki. Niin, että perkele! Kannatti pelata European Trophya, varsinkin lopputurnauksen kolme peliä kolmessa päivässä oli naseva lopetus.

No, Mikael Aaltonen nousee kokoonpanoon ja kuudenneksi mieheksi hankittiin Mestiksestä Juuso Akkanen. Ei paljon naurata nykyinen pakisto. Varsinkin kun joukkueen puolustuspelaaminen on umpisurkeaa. Harjoitusotteluissa oma verkko soi jo hyvää tahtia ja liigassa vielä tiukemmin. 10 päästettyä maalia kahdessa ottelussa. Ei voi silittää kenenkään päätä.


Porissa ei muuten ollut kivaa. Ässät luisteli Tepsin nurin ja rokotti nätisti virheistä. Toisessa erässä Tepsillä oli vielä sauma nousta junan kyytiin tilanteessa 4-2. Mutta kaksi minuuttia 5-3 ylivoimaa ei tuottanut yhtään mitään. Pari laukausta taisi tulla. Viisi hyökkääjää syötteli laitojen lähellä toisilleen. Tosi luovaa. Yhtä luovaa kuin peluutuskin. Edes pelikatkolla (jäähyä jäljellä 30 sekuntia) ei miehiä vaihdettu. Onko tosiaankin niin, että TPS:llä ei ole muita pelaajia ylivoimalle? Tatti otsassa katselin kotijoukkueen näytöstä.


Tepsin pitää parantaa alivoimaa, ylivoimaa ja tasakentällisin pelaamista. Ja maalivahtipeliä. Ei ole paljon parantamista. Tällä hetkellä TPS ei kestä prässäämistä ollenkaan. Prässin alta ei päästä pois. Toivottavasti joukkue löytää itsensä, muuten Blues äestää itselleen pisteet tänään. Harmikseni en Turkuun tänään ehdi töiden takia. Menee viime keväänä alkanut putki peräkkäisistä (SM-liiga)otteluista poikki.

Ei kommentteja: