tiistaina, syyskuuta 28, 2010

Varma tappio?

TPS on tänään hirmuinen altavastaaja, ainakin jos uskotaan Veikkauksen kertoimia. Vierasvoiton kerroin on 5 eli varma tappio? Minusta tuo on ylikerroin jos mikä, olisi vaikka 3 mieluummin. Ei sinänsä minua heilauta mihinkään, kun en ikinä jaksa pelata mitään pelejä. Mutta olisi kiva tietää mihin iso kerroin perustuu. Lisää liikevaihtoa ylikertoimien metsästäjiltä.

TPS pelaa tänään lähes samalla kokoonpanolla kuin lauantaina. Ortio saa kauden toisen startin ja MAX on pelikunnossa ja hyppää nelosketjuun. Suominen väistää MAXin tieltä. Olisi kiva tietää mikä Suomisen tilanne on? Lauantaina pelasi viisi minuuttia, lähinnä ylivoimaa(!). Vanha vamma vaivaa vai koirankoppi?

Suomisen ketjukaverit Kluuskeri ja Laine pelasivat lauantaina yhdeksän (9) sekuntia mieheen. Kluuskeri paikkasi flunssaista Plihalia ja Laine oli Bergmanin tilalla. Mahtoi olla kiva peli pojilla. Oikeasti en vaan voi käsittää tuollaista jääaikaa. Eivät ehtineet edes munata. Kolmella ketjulla pelaaminen näkyi muiden hyökkääjien jääajassa, Vahalahti veti pohjat melkein 26 minuutin jääajalla. En usko, että tekee hyvää pidemmän päälle. Ei Vahalahdelle eikä joukkueelle.

Markus Nordlundin paluu kaukaloon teki hyvää. Masto otti mukavasti vastuuta ja teki pääasiassa oikeita ratkaisuja kiekon kanssa. Enää tarvitaan kaksi liigakelpoista pakkia ja puolustus on iskussa.

Lauantain pelissä oli pientä valoa näkyvissä siellä täällä, vaikka narrit oli kaukana vanhoista Joren joukkueista (pl. TPS 2005-07). Ja sitten oli niitä mustia aukkoja, kuten ylivoima. En tiedä millä perusteella kakkosylivoiman hyökkääjät oli kasattu, mutta Tapio-Kivenmäki-Suominen ei tunnu hyvältä edes paperilla.

Kivenmäen maagisuus meni/menee hukkaan, jos ainoa kuvio on Kivenmäen syöttö laidasta, seisovilta jaloilta neliön läpi tuon tasoisille maalintekijöille. ”Kaikki” osaavat tuon pelata pois. Jotain variaatiota tuohon tarvitaan, jos tulosta halutaan. Kivenmäelle ainakin paremmat ketjukaverit ja ryhdistäytymisraippaa, ettei pelaaminen mene vallan vääränlaisen kiukun puolelle.

Odotukset tälle illalle ovat vierasvoitto, neljän ketjun peluutus, häikäisevä maalivahtipeli ja toimiva ylivoima. Pelkkä voittokin kelpaa. Tulisi edes piste. Jotain äksöniä valmennuksen puolelta. Minä en vaan pidä passiivisesta penkkivalmennuksesta. Tykkään tsemppauksesta ja piiskauksesta. Vaatimisesta. Mahdollisuuksien antamisesta. Onnistumisten palkitsemisesta ja epäonnistuneiden laittamisesta uudelleen tuleen. Tunteista, muistakin kuin vitutuksesta.

Muuten olen sitä mieltä, että illan kotijoukkue on kiva vastustaja, koska pelaavat aina miten sattuu. Ja pitäähän se tsekata miten HIFK:n pääyhteistyökumppani Urheilulehti näkyy hallilla. Vetääkö johtava analyytikko liveprovoshow’n vai tekeekö donitseja skootterilla vai näkyykö miestä ollenkaan.

Ei kommentteja: