tiistaina, syyskuuta 28, 2010

Varma tappio oli varma tappio

Ei ollut Veikkauksen vieraskerroin yhtään pielessä. Jälkikäteen sanottuna viisi oli jopa pieni kerroin. TPS oli tänään tuuliajolla alusta loppuun. 5-2 on numeroina ok, mutta eihän matsi ollut lähelläkään tasaista.

Ennen ottelua toivoin voittoa (ei), neljä ketjun peluutusta (ei), häikäisevää maalivahtipeliä (kyllä) ja toimivaa ylivoimaa (ei). Lisämausteena äksöniä penkillä (ei). Kerta kaikkiaan surkea esitys Joni Ortiota lukuun ottamatta. Ortio oli hyvä. Parin metrin päässä minusta istunut Upi saa olla tyytyväinen omaan työhönsä. Vaihtoaitiossa Leime ei saa olla.

Vastustajista pitää mainita Ville Peltonen. Ikämieskiekkoilija on Stadin kingi. Miehellä enemmän on johtajuutta kuin legoja. Punnersi johtomaalin heti Tepsin tasoitusmaalin jälkeen ja hetken päästä näytti miten tehdään ylivoimalla maali, kun annetaan tilaa. Valery-Trabucco puolusti katseella ja Peltonen paineli ohi neliön sisään ja laukoi kiekon maaliin. Super-Mario oli superhuono tuossa tilanteessa ja muutenkin IFK:n ykkönen löi Marion johtaman Tepsin ykkösen jäänrakoon. Vaikka se kummelityyppi pelasi laidassa eikä Granlund ollut parhaimmillaan.

TPS:n hyökkäyspelaaminen oli niin huonoa, etten tiedä miten sitä kuvaisi. Ei edes legendaarista näennäishallintaa ollut. Ei tarvitse maalipaikkoja laskea, kun niitä ei juuri ollut. Vain ylivoimalla osui askelmerkit edes lähelle. Ottelun alussa tosin ylivoimakin meni täysin alivoimanelikon komennossa. Organisoitumisesta ei ollut mitään tietoa. Hyökkäykset pysähtyivät järjestään ennen punaviivaa. Kolmannessa erässä Hokki-ketju sai kerran vastustajan ykkösen juoksemaan kiekon perässä hyökkäyspäässä. Tilanne oli silloin 5-2.

Lauantaina oli valoa vähän, ja sekin johtui vastustajasta. Nyt vastustaja oli liigan kärkipäätä ja dominoi koko pelin ajan. Erien alut olivat karmeita. TPS ei päässyt omalta alueelta pois ollenkaan. Kolmannen erän alussa Vahalahti oli kentällä 1.15 ennen kuin pääsi pois pyörityksestä.

Tepsin tilanteesta kertoo paljon se, että Vahalahti ja Venäläinen ovat ykköshyökkääjät joka tilanteessa. Ihan sama onko ylivoima, alivoima, tasavajaa – V&V isketään kentälle ensimmäisinä. Molemmat ovat hyviä pelaajia, mutta eivät he voi joka tilanteessa olla kentällä. Lisäksi ihmetyttää Vahalahden rooli ylivoiman pelimoottorina. Mies osaa ihan helvetin hyvin laukaista suoraan syötöstä ja nyt sitten pitäisi itse syöttää itselle. Ei toimi. Kysykää vaikka muutaman kauden takaiselta Kai Nurmiselta.

Mielestäni enää ei voi syyttää loukkaantumisia tästä konttaamisesta. Loukkaantumisista huolimatta pitäisi näkyä merkkejä järjestelmällisyydestä. Vaikka olihan pakkipari Akkanen-Palmroth huono ja kirjaimellisesti sekunnin jäljessä joka tilanteessa, mutta oli takalinjoilla neljä viime kevään kuusikosta. Ei siltä näyttänyt.

Järjestelmällisyyden puute voi johtua kunnosta tai valmennuksesta. Pahimmassa tapauksessa molemmista. Jos kesä on mennyt osalla vammoja parannellessa ja lopuilla mestaruutta muistelemassa, niin aika synkkä talvi on edessä.

On tämä mustavalkoista. Mustaa. Jotain tarttis tehdä. 6 ottelua ja kolme pistettä ei riitä. Positiivista on se, että liigajumbosta huonommaksi ei pysty vajoamaan ennen kevättä.

Tappio vituttaa aina, mutta nyt vituttaa ylettömän paljon tapa millä tappio tuli. Isät vastaan pojat on oikeasti ihan järjetöntä katsottavaa. Kuin riivinraudalla olisi silitelty päätä katsomossa.

Ei kommentteja: