torstaina, huhtikuuta 22, 2010

Kepsun kampeaminen alkaa nyt

Olen maanantaista asti ajatellut intensiivisesti finaaleja. Ajatustyöstä pintaan nousi pökäle tai kerma, josta ei ota selvää. Ei sitten millään. TPS 2009-10 on tunnetusti Team Skitso ja vanhan talonpolttajan Kepsu on myös kulkenut läpi tuiverruksen ja tuiskun finaaliin. Molempien joukkueiden tarina on tähän mennessä ollut ihan järjetön trippi. Matka huipentuu finaaliin, jossa kumpikaan ei ole selkeä altavastaaja tai ennakkosuosikki.

Omasta ajatustyöstä tuli vähemmän yllättäen taas kerran pannukakku, joten lainataan finaalisarjan raskas ydin vanhalta mailataiteilijalta. Päivän Hesarissa oli Mika ”Veikko” Niemisen kolumni ”Voittaako henki tahdon?”. Se on siinä. Loistava otsikko. Itse teksti ei herättänyt tunteita, normilöpinää unisille silmille. Kai. En muista, koska ajatus jäi otsikkoon.

Niin, että voittaako TPS:n henki HPK:n tahdon? Toivottavasti, kun kerran näin pitkälle on yläpilvessä lennetty.

Tuoreimmassa Urheilulehdessä (16/2010) toimittaja Petteri Sihvonen ennustaa TPS:n voittavan mestaruuden. Voi perse. Sihvosen ennustamiskyvyt olen todennut yhtä huonoiksi kuin omatkin, joten taitaa… Onneksi samassa lehdessä toimitussihteeri Esko Seppänen ennustaa Kepsun voittavan. Pelastaa vähän tilannetta. Perusteluja en Sihvosen ennustuksesta lukenut, koska hän ei osaa kirjoittaa.

Ottelusarjan voisi aloittaa kotiedun ryöstöllä. Sellaisella hassuttelulla vieraskaukalossa. Mielellään nollapelillä, koska se laittaisi mukavasti luun kurkkuun kotiyleisölle ja maalibiisi saisi rauhassa pölyttyä gramofonissa. Tosin nollaus ei kuulemma kahvamiehen psyykettä hetkauta.

Ensimmäisen ottelun kokoonpano on sama kuin välieräsarjan lopulla. Uusikartano on edelleen pipi. Engren on maalissa.

Keskushyökkääjien osalta Tepsin tilanne on vähän velmu. Oikein ahdasmielisenä voisi sanoa, että TPS pelaa yhdellä keskushyökkääjällä. Mutta Plihalin (jumala) rinnalle voi laskea Filppulan, jos vähän pipoa löysää. Birner ja Virtala taas ovat laitahyökkääjiä, jotka ovat parempia keskushyökkääjän tontilla kuin reservissä notkuva Kokkala. Kokkala sai runkosarjassa näyttöpaikkoja, muttei pärjännyt.

Mitä tässä jauhamaan. Näillä mennään ja toivotaan, ettei pelaajia putoa ringistä enää yhtään. Parempi voittaa.

Nenä kohti pohjoista. Olkoon tämä toiseksi viimeinen reissu Hämptöniin tällä kaudella.

Ei kommentteja: