maanantaina, huhtikuuta 12, 2010

Toinen välierä

Ensimmäisen välierän Jyväskylässä jätin väliin. Piti priorisoida. Valitsin mieluummin kaksi kotimatsia viikolla kuin matkan Jyväskylään viikonloppuna. Paitsi kadutti niin maan perkeleesti lauantai-iltapäivällä. Valintojen tekeminen on ihan tyhmää. Tätä en tosin uskaltanut ääneen sanoa. Olisi tullut sanomista tai jopa potku munille.

Hirveä kuume on jo päällä. TPS on pakkovoiton edessä. Ensimmäinen matsi meni kyntöpellossa kompuroidessa ja finaalipaikka on todella kaukana, jos JYP pääsee 2-0 otteluvoitoissa johtoon. Siinä vaiheessa puolustavalle mestarille riittää ponnekkaat kotisuoritukset finaaliin pääsemiseksi.

Tietenkään 2-0 ei ole maailmanloppu, mutta kohtuullisen syvä kuoppa se on. Riippuu siitä onko kuoppa kaivettu itse vai onko Duffman ollut lapion varressa. Itse kaivetusta voi päästä pois, vastustajan kaivamasta (ts. on vaan parempi kaikessa tekemisessä) ei pääse juuri millään pois. Vai mitä Rauli från Raumo?

Suikkanen tekee tappion jälkeen mitä yleensäkin eli sotkee ketjuja. Vain Filppulan ketju pysyy ennallaan. Sotkemisen lisäksi Suominen pullahti ulos kokoonpanosta ja Makko Mäkinen sisään. Luulisin, että vaihto johtuu Suomisen leikkausta vaativasta vammasta? Kauden jälkeen mies menee leikkaukseen ja meno on ollut aika vaisua tämän vuoden puolella. Muutosta haetaan ja puolikuntoisen pelaajan vaihto on helpoin ratkaisu? Makko on kokenut ratsu, mutta helvetin hidas. Toivottavasti ei joudu nopeutta hakemaan aktiivisella mailahäirinnällä.

Uusituista ketjuista MAX-AUK-Makko on ehdottomasti hauskin yhdistelmä. Kärjistäen voi sanoa, että yhdellä on jalat, toisella on peliäly ja kolmannella kädet. Saas nähdä toimiiko kumpaankaan suuntaan. Samaten Hokki-line (Hattunen-Virtala-Erkinjuntti) on arvoitus.

Puolustajaparit ovat ennallaan, joka mielestäni kertoo siitä, että lauantai ei ollut katastrofi. Runkosarjassa meni helposti puolustajaparitkin uusiksi tappioiden jälkeen. Ei tämä miettimällä parane. Mustaa & valkoista päälle ja kohti Turkua!

Ei kommentteja: