torstaina, helmikuuta 14, 2008

Jotain narrimaista

Jokerit on Turussa tänään. Kokoonpanojen perusteella kolme pistettä lähtee Helsinkiin. TPS on varmaan paremmin valmennettu joukkue, mutta raaka yksilötaito ratkaisee tänään(kin). Toisekseen olen taas alkanut epäilemään Hannu Virran valmennustaitoa.

Joukkueen kehityksen pitäisi kauden aikana olla määrättyyn suuntaan menemistä. Valmentajan haluamaan ja osoittamaan suuntaan kulkemista. Kauden aikana joukkue kehittyy ja tuloksista sekä peliesityksestä pitäisi pystyä tätä haluttua kehitystä lukemaan.

Syksyllä Hantan systeemit näyttivät toimivan oikein hyvin, pelaajaliikenteestä huolimatta. Joulukuussa loukkaantumiset pakottivat pelaamaan kolmella kentällä ja sen jälkeen ei ole peli noussut takaisin marraskuun tasolle, vaikka neljä ketjua onkin saatu jalkeille. Tämän vuoden puolella TPS on ollut hävyttömän epätasainen, kotona voitetaan ja vieraissa hävitään. Kehitys on tulosten valossa jämähtänyt paikalleen tai kääntynyt laskuun.

Tuloksista huolimatta Hantta on ollut peliesityksiin monessa ottelussa tyytyväinen. Minäkin olen nähnyt hyviä asioita Tepsin pelissä, mutta niitä on liian vähän ja niistä sekä heikkouksista pitäisi kirjoittaa oma sepostus. Ja niin teenkin, jos muistan ja jaksan.

Tänään on jälleen kerran paikka haastaa sarjataulukossa selvästi ylempänä oleva joukkue. Henkisesti pitäisi olla helppo matsi. Kaikki odottavat kotitappiota. Takaa on hyvä tulla. Suomalainen on parhaimmillaan altavastaajana. Kotikaukalo on katettu yllätystä varten.

TPS on tehnyt pieniä muutoksia kokoonpanoon sitten tiistain. Alanen ja Erkinjuntti ovat vaihtaneet paikkoja, samoin Tommi Laine ja Toni Jalo. Backman nuokkuu katsomossa ja Kuokkanen pitää pipoa.

TELaine – Lundbohm – Alanen
Konttinen – Kiprusoff

Suominen – Rautee – Mikkola
Halonen – Sweatt

Sinisalo – Hurme – Erkinjuntti
Berg – Järvinen

Kolu – TOLaine – Aho
Saarinen – 13. Jalo

Salak (Kuokkanen)

Ykkösketjussa ei taida varmuudella toimia tällä hetkellä kuin Laineen suu ja aktiivinen mailahäirintä. Kuinka monella muulla joukkueella on ykkösketjun laitahyökkääjänä yhden plusmaalin mies? Käsi ylös vaan reippaasti.

Anteeksi vaan, mutta minua vituttaa perheenpääurheilijanuorukaisen pelaaminen Tepsin paidassa. Ei ole nuori eikä nälkäinen, puukäsi kylläkin. Mitä tekee Tepsissä? Tuo kokemusta ja hienhajua. Jepjep. Mutta jos suonenvetoja tulisi tänään. Jos vaikka ykkösketju heräisi koomasta. Edes Laine.

Edelleen liputan kakkosketjun olevan hieno ja kolmosketjussa on idean poikasta. Nelosketjussa taklataan ja Tommi Laine hakkaa mailalla jäätä. Mikä on huomattavasti parempi vaihtoehto kuin sukunimikaimansa aktiivinen mailahäirintä, josta palkinnoksi pääsee jäähyaitioon hetkeksi lepäämään.

Jesse Saarinen huilasi tiistaina ja tänään huilaa Simon Backman. Jostain syystä kokoonpanoon ei laiteta kuin seitsemän puolustajaa. Mikä tarkoittaa sitä, että joku puolustajista on aina siviilit päällä katsomossa. Puolustuksen osalta mielenkiintoista on peluutus. Kuinka paljon Akihito pelaa ja onko housuissa vieläkin muurahaisia? Kuinka paljon Konttinen pelaa ja kenen vieressä?

TPS:n avauspeli tarvitsee Konttista, varsinainen puolustuspeli ei tarvitse yhtään kiekollista kikkailijaa lisää. Mutta kumpi on parempi: kiekollinen puolustaja, joka kikkailee milloin missäkin vai puolustaja, jonka ainoa kiekollinen ratkaisu on roiskaisu pleksin kautta keskialueelle tai katsomoon? Kallistun ensin mainitun puoleen, koska tuollaisia pelaajia on vähän ja oikealla peluutuksella vieressä on lähes aina joku paikkaamassa virheitä.

Allu spikar igen och stolpe in. Siinä on resepti på svenska. Taitaa silti Narri nauraa ja hunaja jäädä purkkiin.


3,00 - 4,00 - 1,80

Ei kommentteja: