tiistaina, helmikuuta 26, 2008

Putki poikki

TPS pelaa runkosarjan toiseksi viimeisimmän kotiottelun tänään. Vastustajana on JYP, joka on neljä sijaa ylempänä sarjataulukossa. TPS on viimeisellä pudotuspelikarsintapaikalla ja JYP on viimeisellä suoralla pudotuspelipaikalla. Kummankaan ”pleijaripaikka” ei ole varma, joten panosta on molemmilla.

TPS:n helmikuun saldo on murheellinen. Neljä tappiota ja kaksi jatkoaikatappiota. Päälle vielä tammikuun viimeisen päivän tappio, niin alkaa harmaita hiuksia löytymään yhdeltä jos toiselta. Seitsemän ottelun tappioputki johtuu yllättäen heikosta hyökkäyspelistä ja kelvottomasta puolustuspelaamisesta sekä oikeasti yllättävästä asennevammasta.

Kenttäpelaajien tunaroinnin lisäksi maalivahtipeli on pettänyt ajoittain. Hyvänä esimerkkinä edellinen ottelu, jos TPS teki neljä maalia ja silti sai nolla sarjapistettä. Maalikoosteen perusteella Allu Salak hörppi useamman ja Juha Kuokkanen on jo pidempään ollut osa-aikaisena mallikappaleena kodinkoneliikkeessä. Tietojeni mukaan ei ole esittänyt digiboksia eikä sauvasekoitinta.

Asenneruuvin piti olla koko kauden kohdassa ”kaadutaan saappaat jalassa”, koska kaikki velttoilijat piti olla ulostettuna. Jostain syystä asenne kuitenkin jälleen kerran heilahti kevään korvalla kohtaan ”haista ite”. Tosin parissa viime pelissä on ollut taas hyvä ilme, joten ehkä asennemuutokset olivat vain myrsky vesilasissa / normaalia kausivaihtelua. Kyllähän sen ymmärtää, että mopossa välillä tulppa kastuu. Tai sitten ei ymmärrä.

TPS:n pelillisistä ongelmista tai positiivisuuskielellä haasteista voisi kirjoittaa aika pitkän pätkän. Osa ongelmista oli tiedossa jo ennen kauden alkua ja osa taas on kummunnut esiin vanhasta muistista. Mutta näillä mennään. Ei paljon auta pillitys tässä vaiheessa kautta.

Rooleissa tänään:

TELaine – Uusikartano – Mikkola
Halonen – Konttinen

Suominen – Hurme – Erkinjuntti
Järvinen – Sweatt

TOLaine – Lundbohm – Sinisalo
Berg – Saarinen

Kolu – Jalo – Aho
Backman – 13. hyökkääjä Alanen

Kuokkanen (Salak)

Juha Kuokkanen on vaihteeksi aloittava maalivahti. Hyvä niin. Kuokkanen on ansainnut pelivuoron. Hmmm. Tarkemmin ajateltuna ei ole ansainnut, mutta pakko on jotain tehdä kun Boratilla ei kiekko tartu.

Missä on Marko Kiprusoff? Häh? Onko selkä jumissa, runkopatja taas vienyt voiton yön molskeissa? Ei sentään, vaan kuumetta. Mikko Rauteen Oulussa aamujäillä tullut ylävartalovamma estää edelleen pelaamisen ja muuten joukkue on terve. Miinus pitkäaikaispotilas Reivonen ja mahdolliset vaietut vammat, joiden vaikutuksesta suorituskykyyn ei minulla ole tietoa.

Kahden avainpelaajan puuttuminen tulee näkymään Tepsin pelissä. Erityisesti alivoimapelissä tarvittaisiin Rakua ja Kiprua. Kiprun poissaolo saisi nostaa Aki Bergin takaisin omalle tasolleen.

Berg on minusta ollut vähän hukassa pelaamissaan otteluissa. Osasyynä toki pitkä tauko peleistä, mutta vähitellen pitäisi suoritustason nousta. Ja minusta pelaamattomuus ei kaikkia koomailuja selitä, tuon tason pelaajan pitäisi osata/tietää paremmin miten toimitaan mm. purkutilanteissa.

Toivon Akihiton johtavan Isännän elkeillä puolustusta tänään. Ei mitään hyperaktiivista sinkoilua kiekollisen perään, vaan perusvarmaa puolustamista taklauksin höystettynä.

Alasen koirankoppi näyttää hienolta. Keep up the good work! Muuten ketjuista voi todeta, että kyllähän noilla pitäisi kymppisija säilyä. Noin niin kuin teoriassa.

JYP polkee kolmen ottelun voittoputkessa ja ilmeisesti peli kulkee, kun lauantaina kaatui sarjajohtaja Kärpät. Tepsiä vastaan JYP on ollut lirissä. Kolmesta kauden kohtaamisesta Tepsillä on kaksi voittoa. Tänään todennäköisesti JYP tasoittaa voitot. Pessimisti ei pety ja optimisti uskoo tappioputken katkeavan kreivin aikaan. Ehtii sitä ensi viikollakin nöyryyttää itseään.

2,40 - 4,00 - 2,10

5 kommenttia:

Niko kirjoitti...

Tänään turkuhalliin kannustamaan TPS voittoon. Toivottavasti tupa täyttyy myös näin tiistaina......

Jari Nikkola kirjoitti...

Valmennuksen mouhoamisiin/ selkäänpuukottamisiin ei pidä mennä tälläkään kaudella mukaan. Kyllä kai siinä asenne on kovilla jos luistin ei kulje ja kaikki toiminta on tahmeaa. Kiitos pelitavan ja kuntovalmennuksen. Ts. tälläinen skenaario kannattaa ainakin ottaa huomioon. Valmennuksen virheet ja pelaajien virheet eivät ole synonyymejä.

Niko kirjoitti...

Olen samoilla linjoilla, valmennuksen on syytä katsoa peiliin ja etsiä tässä vaiheessa syitä joukkueen konttaamiseen muualta, kuin pelaajista.

Niko kirjoitti...

Onko Hantta omasta mielestään niin kovan luokan koutsi, ettei syytä omien toimintatapojen tarkasteluun edes ole? Vika on aina jossain muualla. Viime kaudella yksi tälläinen kummajainen jo Tepsissä nähtiin. Onko nyt löydetty toinen samanlainen?

Anders kirjoitti...

Minä en ole valmennuksen puolella. Enkä pelaajien puolella. Enkä seurajohdon. Enkä omistajien. Minä vain kannatan Tepsiä ja haluan seurata menestystä kaukalossa. Ja toki nykyaikana pitää kaukalon ulkopuolellakin menestyä. Ja tällä hetkellä TPS on… no hyvää alakastia niin kaukalossa kuin ulkopuolella. Prkl.

Onko kuntovalmennuksen epäonnistumisesta/onnistumisesta jotain tietoa? Hölkkäämiseksi jotkut haukkuvat Tepsin kuntovalmennusta, mutta kaipa Lehtimäki muutakin osaa?

Hantta on niin kova koutsi kuin viimeisen valmennuspestin tulokset. Samaan tapaan kuin pelaaja on niin hyvä kuin viimeinen kausi.

Mikä ei tietenkään tarkoita, etteikö parannusta/kehitystä voisi tulevaisuudessa tapahtua.