tiistaina, helmikuuta 12, 2008

Lentokeliä

SM-liigan viimeinen rutistus ennen pudotuspelejä alkaa tänään. Kolmessa viikossa TPS pelaa 10 ottelua. Sarjaohjelma vaikuttaa vähä-älyisen tekemältä.

Neljästä jäljellä olevasta kotiottelusta kolme pelataan peräkkäin. Ennen kolmen kotiottelun putkea TPS pelaa kolme vierasottelua putkeen. Saattaa toimia jossain päin aurinkokuntaa, mutta ei Turussa. No sitä saa mitä tilaa, onnea vaan lipunmyyntiin ja yleisötavoitteen saavuttamiseen.

Illan vastustaja on Tappara Tampereella. Sarjataulukossa joukkueiden välillä on eroa 7 voittoa (21 pistettä). Silti TPS on ollut niskan päällä keskinäisissä otteluissa ja hävinnyt Lukolle (pisteen perässä Tepsiä) kaikki (5 kpl) ottelut. Ei voi ymmärtää.

Janne Ojanen & Porkkapöksyt kaatuvat seuraavalla kokoonpanolla:

TELaine – Lundbohm – Erkinjuntti
Tero Konttinen – Kiprusoff

Suominen – Rautee – Mikkola
Halonen – Sweatt

Sinisalo – Hurme – Alanen
Berg – Järvinen

Kolu – Jalo – Aho
Backman – 13. hyökkääjä TOLaine

Kuokkanen (Salak)

Aki Uusikartano ei pelaa tänään eikä torstaina. Mahtaako ehtiä ollenkaan mukaan tällä kaudella? Tero Konttinen saa paperilla komean paikan ykköspuolustajaparista. Käytännössä Konttinen ei peliajalla, vastuulla, yhtään millään mitattuna kahden kärjessä ole. Tuskin edes neljän kärjessä. Valmennus peluuttaa rotaatiolla, jossa Berg, Kipru ja Sweatt saavat pelata niin paljon kuin haluavat. Loput minuutit Haloselle, Konttiselle ja Järviselle tilanteen mukaan. Backmanille loppujen minuuttien loput ja ekat huikat vesipullosta.

Puolustajien puolustaja, entinen vt. kapteeni Jesse Saarinen ei ole mukana ollenkaan. Miksi? Miehen pitäisi olla terve ja Backmanin edellä nokkimisjärjestyksessä. Kaskisen mukaan joukkueessa on tällä hetkellä tervettä kilpailua pelipaikoista. Onko Jesselle osunut ns. popkornikortti? Jolla pääsee katsomoon jakamaan nimmareita ja kurkkimaan hameiden alle.

Juha Kuokkanen saa taas mahdollisuuden näyttää miten kiekko pysähtyy. Parempi olisi, että pysähtyisi. Muuten Allu saa taas tulla kesken pelin sisään. Sanoisin, että Kuokkasen kohdalla eletään viimeisiä aikoja tasaisuuden suhteen. Paketti kasaan tai saa etsiä pelipaikkaa muualta. Ei tuollaisella vempulalla tee mitään. Oikein epätasaisuuden malliesimerkki. Nyt ryhtiä!

Hyökkäysketjut ovat mitä ovat. Toni Jalo on kilpaillut itsensä Tommi Laineen ohi. Kolmosketju ei toimi. Kakkosketju näytti Espoossa hyvältä, vaikkei paljon yhdessä pelannut. Ykkösketju on ollut yössä ja nelonen vetää ihan hyvin. Odotuksiin nähden. Hieman tuntuu Matti Ahon rankaisulta laittaa mies nelosketjuun, mutta tasaisuutta haetaan.

Jos jaksaisin Tampereelle asti mennä katselisin Bergin & Mikkolan liikettä, Konttisen pelailua ja yleistasolla TPS:n pelillistä iskua:

- Lentokeliä odotellaan. Kaikesta aistii että joukkue on hyvässä fyysisessä, henkisessä ja pelillisessä iskussa. Kalle Kaskinen

Näin on näreet ennen ottelua. Miten suu pannaan yhdeksän maissa? Itse kallistun mutrusuun puolelle. Vierastappioiden sarja jatkuu…

1,55 – 4,40 – 3,75

2 kommenttia:

Niko kirjoitti...

Olisin ehkä kokeillut Jaloa ennemmin Rauteen paikalla, koska on ainakin aloittanut vakuuttavasti. Hyvä kiekollinen HYÖKKÄÄVÄ hyökkääjä, ei fyysisyydenkään puolesta mikään neloskentän kulmavääntäjä.

Rauteen olisi pitänyt antaa pelata omassa, kauan Tepsin parhaiten toimineessa ketjussa joka jostain käsittämättömästä syystä hajoitettiin? Eli kolu-Rautee-Aho.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä Saarisen kokoonpanon ulkopuolelle jääminen on todella mielenkiintoinen juttu. Voisiko syyt olla jotain henkilökohtaisia tms. sillä Backman on kuiteski aika selvä seiska pakki ollut. Vaimo (?) synnyttää tai jotain?