torstaina, helmikuuta 21, 2008

Kärpännahkaviitta

Sarjatilanne ennen illan kierrosta, jolla TPS kohtaa vieraissa sarjajohtajan:

1. - 110p Kärpät

9. - 65p Lukko
10. - 63p TPS
pudotuspeliviiva
11. - 59p SaiPa

Suurella todennäköisyydellä TPS ottaa tänään lukua ja pistesaldo ei kasva. Neljän pisteen ero SaiPaan säilyy varmaan ennallaan, koska lappeenrantalaiset kohtaavat vieraissa sarjakakkosen eli Bluesin. Lukko pelaa kotona JYPiä vastaan ja häviää. Ihan vaan siksi, että Lukko ei voita satavarmasti kuin Tepsin (tällä kaudella viisi peliä ja viisi voittoa).

Ilman Tepsiltä saatuja pisteitä (15) Lukko olisi pudotuspeliviivan alapuolella. Ja Tepsin pudotuspelipaikka olisi varma. Jos tuuli puhaltaa pohjoisesta kovaa voi käydä niin, että raumalaiset karkaavat viiden pisteen päähän ja sputnikien hengitys tuntuu niskavilloissa. Puntti tutisee jo pelkästä ajatuksesta. Yhdeksän jälkeen sieltä tulee ruskeaa.

TPS jatkaa Oulussa samalla kokoonpanolla kuin tiistaina Lahdessa, paitsi Mikko Rautee on sivussa ja Toni Jalo on hänen paikalla nelosketjussa. Hyväksyvä nyökkäys kokoonpanon jatkuvuudelle. Surullinen päänpudistus sille, että Rautee ei pelaa tänään. En tiedä miksi, todennäköisesti lievä loukkaantuminen tai flunssa on syynä.

Rauteen poissaolo on paha juttu. Raku on Tepsin alivoiman ykkösmies. SM-liigan eliittiä kerrassaan. Tasakentällisin Rautee hoitaa ruutunsa hyvin ja pystyy jopa luomaan maalipaikkoja (ei mikään itsestäänselvyys tämän kauden Tepsissä, heh tai prkl). Parivaljakko Raku-Aho on Tepsin parhaiten toimiva yhdistelmä. Toni Jalo on tulevaisuuden pelaaja, mutta Rauteen housuja hän ei täytä, ainakaan kirjaimellisesti. Minä täyttäisin.

Todellakin harmittaa Rakun poissaolo. Lahdessa TPS kuormitti hyvin tasaisesti keskushyökkääjiä, jokaisen peliaika oli 15 minuuttia ja risat. Kärppiä vastaan olisi tarvittu samanlaista peluutusta. No, ei auta kuin toivoa Jalon onnistumista. Kovaan paikkaan pääsee näyttämään kuupan ja kropan kestämistä. Toisaalta voi hyvin yllättää kypsällä pelillä.

Tänään taitaa käydä niin, että Aki Uusikartano pääsee pelaamaan alivoimaa, koska normaalisti Rautee ja Marwin Hurme ovat alivoimasentterit. Jostain syystä David Lundbohmia ei alivoimalla käytetä. Hänen paukut säästetään pelkästään hyökkäyspeliin, jossa tulosta tulee niin että tukka lähtee. Minä ainakin revin hiuksia päästä katsellessani Tepsin mielikuvituksellista hyökkäyspeliä, jossa maalipaikkoja rakennetaan taitavasti ja hyödynnytetään tehokkaasti. Tai sitten kyseessä on Näätien hyökkäyspeli. Niin kuin onkin, jos tarkemmin ajatellaan.

Piste olisi kiva. Useampi piste jättekiva. Nolla pistettä tulee ja silti vituttaa. Miten ns. pikkuseurojen kannattajat jaksavat hävitä vuodesta toiseen? Minulla on vanne kireällä jo muutaman vuoden jälkeen. Ehkä se siitä löystyy, kun häviämisestä tulee ominaisuus. Yksi häviämisen kulttuurin tunnusmerkeistä on hyvin pestyt kivet merenrannassa. Keksi ihan itse, on niin huono.

Kansalliset kertoimet ovat armeliaat. Kiekkokierroksella vain Narrien voitto Kertsistä on todennäköisempää (1,15).

1,25 – 4,90 – 7,55


Pukeudun huomenna töissä pelkkään kärpännahkaviittaan, jos TPS tänään ottaa kolmen pisteen voiton.

LISÄYS: Antti Halonen on myös sivussa. Olen kyllä puusilmä, kun en tuota ensimmäisellä vilkaisulla huomannut. Jesse Saarinen on Halosen tilalla. Voi kissanpennunkulkuset.

3 kommenttia:

Jari Nikkola kirjoitti...

6-0 Oulussa, 0-6 viimeiset kuusi peliä. Kerrassaan mahtavaa.

Mutta. Kaikki on edelleen omissa käsissä. SaiPa sen samat neljä pinnaa takana ja Lukko (1 p edellä) mahdollista kaataa Artukaisissa lauantaina.

Tiukaksi menee mutta menköön.

Anders kirjoitti...

Omissa käsissä tosiaan. Pienellä kauhulla katselin Oulun ja Espoon meininkiä. Meinasi käydä käpy sarjakakkosella. Lukko taas teki sen ihan itse.

Lukko on niin vammainen, että häviää kaikille muille paitsi Tepsille. Lauantaina olisi kauden kuudennessa kohtaamisessa vihdoinkin aika ottaa Lukolta pisteet. Kahden pisteen etumatka yhden pisteen johdoksi, kiitos.

Niko kirjoitti...

Muuten ihan täysin OFFTOPIC, ei oo sarjataulukko moneen aikaan näyttäny näin hyvältä! Kaikilla joukkueilla 51 ottelua. Miksei se voisi viikottain olla tässä mallissa?