tiistaina, helmikuuta 12, 2008

Maalivahdeista lyhyesti

Aloitetaan mystisellä listauksella:
(päivämäärä, aika, tilanne ja vastustaja)

2.10.2007 - 8:48 - 2-0 - Ilves
4.10.2007 - 20:17 - 4-1 - Blues
27.11.2007 – 22:14 - 0-4 - Lukko
17.1.2008 – 13:51 - 2-0 - HIFK
12.2.2008 – 37:06 - 4-1 - Tappara

Aika on tietenkin maalivahdin vaihtoaika. Viisi kertaa on TPS tällä kaudella vaihtanut maalivahtia kesken ottelun. Joka kerta on Juha Kuokkanen luistellut vaihtoon ja jokaisen ottelun TPS on myös hävinnyt. Otteluista vain yksi on ollut kotiottelu.

Juha Kuokkanen
28 starttia – 11 voittoa – 1 ja-voitto – 8 tappiota – 3 ja-tappiota – 5 nykäisyä
voittoprosentti 42,9 % (mukana luvussa ja-voitotkin)

Alexander Salak
19 starttia – 6 voittoa – 1 ja-voitto – 9 tappiota – 3 ja-tappiota – 0 nykäisyä
voittoprosentti 36,8%

Tilastojen mukaan Kuokkanen on voittavampi maalivahti kuin Salak. Tilastot ovat kivoja. Torjuntaprosentilla mitattuna Allu pesee mennen tullen Kuokan. Ennen illan ottelua Allun torjuntaprosentti oli 92,33% ja Kuokan 90,14%.

Jossain joku vertasi Salakin ja Kuokkasen olevan samantasoisia. Olen vilpittömästi samaa mieltä. Jos väen vängällä tahtoo kaksosista eroavaisuutta hakea, niin toinen on puolisen metriä pidempi ja osaa torjua. Tiedä sitten näistä.*

Tilastoista huolimatta tai juuri siksi totean Juha Kuokkasen olevan pahemman luokan sukka. 28 starttia ja viisi nykäisyä on liikaa. Vallan liikaa. Käytännössä joka kuudennessa ottelussa Kuokkanen jättää leikin kesken. Näiden otteluiden lisäksi miehellä on ollut pari muutakin heikkoa starttia mm. Lahdessa oli syyskuussa taululla 2-0 ajassa 2:18. Kehnojen aloitusten vastapainoksi mieheltä löytyy kolme nollapeliä. Tosin Tepsiä heikompia joukkueita vastaan (2xKalPa, HPK).

En saa selvää Kuokkasesta. Välillä pelaa ihan hyvin ja välillä suurin piirtein väistää kiekkoja. Liian epätasainen liigavahdiksi. En tiedä mistä tasonvaihtelu johtuu, mutta veikataan piponpidikettä. En tarjoaisi jatkosopimusta, Salak on ensi kauden ykkönen. Jos minulta kysytään:

Kiitos kun kävit ja hyvää peliuran jatkoa jossain muualla. Ota toinenkin pipo, ettei tule vaihtoaitiossa kylmä.

Alexander ”Borat” Salak on viihdyttävä maalivahti ja viileä elikäs cool. Kuinka moni pelaa syntymäpäivänään SM-liigauransa ensimmäisen nollapelin? Kuinka moni ottaa Allun prosentilla kiekkoja kiinni yhtä akrobaattisesti? Montako kertaa Allu hukkaa mailansa ottelussa? Montako kertaa heittää voltin? Kuperkeikan? Kaatuu rähmälleen? Muuten vaan keräilee? Showmies kerta kaikkiaan. Ja jostain syystä hän ehtii kiekkojen eteen ja sen on tärkeintä. Voittamisen lisäksi. Ensi kaudella ykkömolkena. Piste.



*) Kappaleen idean varastin internetistä, keksijälle tarjoan puolikkaan voitosta.

5 kommenttia:

Karhuherra kirjoitti...

Suuressa ja Mahtavassa NHL:ssä muistaakseni nuo voitto/tappio-tilastot lasketaan niin, että merkinnän sarakkeeseen saa ottelun voittomaalin aikana kentällä ollut veskari. Eli esim. Tapparaa tappio olisi merkitty Kuokan tilastoihin, Allulle taas ei.

Sillä tyylillä tilastointi olisi ehkä tuoltakin osin enempi näköhavaintoja vastaavaa?

Ja kyllä, vähän liian usein lipsuu nykyisellään Kuokkasella, kun huomioi että useimmat tilastoja kaunistaneet pelit ovat alkusyksyltä. Henkisellä puolella on mies nyt kovilla, kyllähän se parhaimmillaan torjua osaa vähintäänkin kelvollisesti.

Anders kirjoitti...

Laskin tylysti (voitot+ja-voitot)/startit, jolloin kesken ottelun poistumiset rasittavat vain Kuokkasta.

Kuokkasen voittoprosentti on yllättävän korkea, mutta ihan hyvin peli kulki niin hänellä kuin joukkueellakin syksyllä, vaikka pari kertaa sai silloinkin lähteä kesken pelin imemään peukkua.

Minä olen lyönyt hanskat tiskiin Kuokkasen suhteen. Kuokka on epätasainen syksyn mies. Parhaimmillaan kelvollinen, liian harvoin parhaimmillaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa lauantaina Isomäkeen :)

Jari Nikkola kirjoitti...

Salakille avautuu sisärata ykkösvahdin paikalle, se on varmaa. TV-koosteen perusteella Allukin tosin epäonnistui Tampereella, joten ei tilanne kokonaisuutenakaan ole ihan paras mahdollinen?

Veskareiden ongelmien lisäksi täytyy muistaa, että joukkuepuolustuskaan ei ole ollut ihan ongelmatonta viime aikoina. Lopputulemana verkko heiluu omissa melko taajaan.

Anders kirjoitti...

Kiitos kutsusta. Isometsään ei pysty lauantaina. Muita menoja. Olin jo tulossa kovaa vauhtia paikalle, mutta prioriteetit menivät uusiksi ja teenkin pikkumutkan, joka päättyy Helsinkiin samalla hetkellä kun ottelu lauantaina alkaa. Teleportaatiolla ehtisin, jos saan teleportin kondikseen työpäivän aikana... tiukille menee.