maanantaina, helmikuuta 25, 2008

Tunnetta peliin

Vietin noin kolme yötä matkoilla. Öiden väliin osui lauantai 23.2.2008. Kyseisenä lauantaina eräiden matkapuhelimien välillä sinkosi tekstiviesti klo 19:11:01. Viesti oli vähämerkkinen ja rivo: ”Voi vittu”.

Myöhemmissä tutkimuksissa selvisi, että noin minuuttia aikaisemmin Rauman Lukon Pasi Saarela oli lähtenyt suorittamaan rangaistuslaukausta. Yllättävää kyllä Saarela onnistui rangaistuslaukauksessaan. Todennäköisempää olisi ollut epäonnistuminen, jos muistan oikein Saarelan rangaistuslaukaushistoriaa.

Lopullinen viihde ja tunteiden syvä nousu syntyivät rangaistuslaukausmaalin syntyajasta otteluajanlaskun mukaan. Pelikellossa oli miellyttävät 59:58 ja maali oli ottelun voittomaali (4-5). Tunnetta tuli piletin koko hinnalla ja matsin tilastoista näkee koko draaman kaaren ja Auran Aallot väläyttää maalit sekä huipennukseen johtaneen tilanteen. Kova tuomio, mutta kyllähän tuossa jonkin sortin estämistä näkyy. Omituista vain, että paljon isommista ronkkimisista ei pilli yleensä soi. C'est la vie ja muita lohdutuksia.

Aluksi en tiennyt oliko minulla onni olla poissa paikalta vai ei. Tappio on aina inhottava, viime hetken tappio suorastaan yrjöttävä. Lyhyessä pohdiskelussani kaaduin vääjäämättä sille kannalle, että epäonnekseni en ollut paikalla. Mitä enemmän on tapahtumia ja tunnetta, sitä parempi ottelu. Paitsi joku taso pitää pelillä olla, pelkkä tunarointi ei innosta.

Johannes Alanen oli muuten 13. hyökkääjä lauantaina. Vihdoinkin löytyi sopiva ketju Alaselle. Toivottavasti pystyy pitämään uuden pelipaikkansa.

TPS oli tällä kaudella Lukon pisteautomaatti. Sarjapisteet lähtivät 18-0 Raumalle. Käsittämätöntä kuinka yksi surkea joukkue voi olla noin ylivertainen vastus. Lukko on peräti yhden sijan TPS:n yläpuolella ja vain viisi pistettä edellä. Jos TPS olisi voittanut kuudesta kohtaamisesta vaikka kaksi... olisi Tepsin paikka pudotuspeleissä jo varma. Jos tädillä olisi jne.

Runkosarjaa on jäljellä neljä kierrosta. TPS ja SaiPa taistelevat viimeisestä paikasta pudotuspeleihin. Eroa joukkueiden välillä on ollut neljä pistettä jo parin kierroksen ajan, kun molemmat ovat vain onnistuneet häviämään (miksi lie ovatkaan pohjasakan kermaa?). Taistelu huipentuu lauantaina keskinäiseen kohtaamiseen Lappeenrannassa. Siinä ottelussa pitäisi olla panosta.

Teoriassa ottelu voisi olla merkityksetön. Epäilen kuitenkin, ettei Tepsillä ole seitsemän pisteen etumatkaa lauantaina. Ennen lauantaita TPS kohtaa kotona JYPin sekä Ilveksen ja SaiPa kotona Ässät sekä vieraissa Tapparan. Ennustan tämän kauden otteluiden perusteella Tepsin olevan pisteen verran edellä SaiPaa ennen keskinäistä ottelua. Lauantaista tulee huikea taistelu. Parempi olisi, koska minä menen ottelua katsomaan.

Ei kommentteja: