lauantaina, helmikuuta 24, 2007

Kalakukkoa nylkemässä

TPS pelaa tänään Niiralan montussa KalPaa vastaan. Ottelu on pakko voittaa, jos halutaan välttää pudotuspelikarsinta. KalPa on sarjajumbo. KalPa voitti torstaina sarjakakkosen vieraissa 1-4. Viikko sitten TPS lähti naureskellen toista peräpään jengiä vastaan ja hävisi. Tänään soisi naurun raikuvan vain aiheesta ts KalPan pyörittämisestä solmuun. Mutta, mutta. TPS on tällä kaudella vuoroin lintu, vuoroin kala.

Ennakkoajatukset, -päätelmät Tepsin otteista ovat silkkaa arpapeliä. Tepsi tulee miten sattuu otteluihin. TPS voi pelata hyvin sarjakärkiä vastaan (silti toki häviää) ja heikosti jumboa vastaan (ja hävitä).

Suoritusvarmuutta ei ole, tasaisuus puuttuu. Ainoa tasainen tekijä on Jani Hurme. Ilta illan jälkeen Jamppa tuo SM-liigan parasta maalivahtityöskentelyä kaukaloon. Oikein harmittaa, kun muu joukkue on välillä kuin toiselta planeetalta. Moneen vuoteen ei ole ollut Tepsillä huippumaalivahtia ja nyt kun on, niin sitten on semilapasia kenttäpelaajina ja valmennuskaan ei ole ollut terävimmillään.

Tänään on viisi puolustajaa Tepsillä kokoonpanossa. Kanteella on angiina, Lehtisellä polvi tai nivunen pipinä. Aki Berg pelasi yli 30 minuuttia Lukkoa vastaan – tänään on vähintään samanlaiset lukemat tiedossa. Jääaikaa tulee niin paljon, että virheitä syntyy enemmän ja helpommin. Kipru on toinen puolen tunnin pelaaja. Loput saavat 20 minuuttia. Jokinen voi tulevaisuudessa olla 20 minuutin pelaaja. Saarinen ja Backman eivät ole ikinä (SM-liigassa).

Suurseura todellakin kyseessä, kun sopimuksen alla on seitsemän puolustajaa ja loukkaantumisia paikataan lisäämällä terveiden jääaikoja. Tuosta kun putoaisi vielä yksi pois... Hantta varmaan laittaisi vermeet päälle, junnuista ei kannata ottaa täydennystä, kun ovat liian heikkoja.

TPS tänään:

Vahalahti – Ulmer – McDonnell
Berg – Kiprusoff

Barrett – Sykkö – Nurminen
Jokinen – Saarinen

Yli-Torkko – Rautee – Alatalo
Backman

Aho – Makkonen – Mäkinen
13. hyökkääjä Ramstedt – 14. hyökkääjä Pulliainen

Ketjut ovat samat kuin Lukon kaadossa. Ykköskentältä odotan tulosta, pakkohan KalPaa vastaan on jotain tapahtua. Viimeksi ei tapahtunut. Tänään olisi tilaisuus firma Barrett & Nurmisella näyttää kiekollista osaamista. Pari, kolme näyttävää kuviota ja hassutusta, jotka johtavat maaliin. En minä muuta toivo, vastassa on sentään liigan heikoin puolustus...

Pahoin pelkään KalPan pienen ja liukkaan hyökkääjäkaluston laittavan meidän ylipienen pakiston kaffelle muutaman kerran. Ottelusta tulee varmaan tiukka, KalPalla on vain voitettavaa ja Tepsi painii asenneongelmien kanssa. Huikea ennakkosuosikki TPS tietenkin on, mutta... perseilyn jalo taito saattaa nostaa päätään kalakukon nylkemisurakan alkaessa. Kansitakit eivät ehkä ole edes auki, vaan takit ovat jääneet Turkuun. Toivottavasti ei.

Ei kommentteja: