tiistaina, helmikuuta 27, 2007

Nöyrää alistumista

TPS oli heikko tänään. HIFK voitti 8-4. Minusta HIFK ei hirveän hyvin pelannut, TPS vain konttasi. HIFK pelasi omien vahvuuksien kautta ja TPS oli ilmeisesti kaukalossa vain palkkaa nostamassa. Väitän, että ottelu olisi voitu kääntää monta kertaa, mutta kun ei vaan napannut. Sen verran helposti HIFK välillä suti tyhjää ja maalipaikkoja siunaantui myös Tepsille.

Edes Jani Hurme ei ollut maaginen ja joutui ensimmäisen kerran tällä kaudella vaihdetuksi. Juho Santanen pelasi kolmannen erän, ensimmäinen laukaus taisi mennä sisään. Hurme ehti kahdessa erässä torjumaan 32 kertaa ja 6 meni sisään. Torjuntaprosentti ei ole mairitteleva, mutta kun vastustajan maalivahdilla oli koko ottelussa 20 torjuntaa, niin saa vähän käsitystä missä päässä pelattiin. Myös vastustajan maalivahti oli heikko.

Tepsin ykkösketju teki pari maalia 40 minuuttia liian myöhään. Toisessa erässä ei ykkösketju päässyt ylivoimalla edes punaviivan ylitse. McDonnellin peliä vaivaa joku. Vastuu kapteenina olemisesta? Ensi kauden sopimus on jonnekin muualle jo tehty? Vahalahti on myötätuulipelaaja ja vastatuulessa hän ei ole otteluiden kääntäjä.

Kakkosketju ei toimi ollenkaan. Nurminen ja Barrett ovat eri aaltopituudella ja laitahyökkääjä Sykkö ei vaan riitä keskushyökkääjäksi. Jos ei osaa tehdä peliä eikä puolustaa, niin tulos on tuollaista. Barrettin maalikin tuli maalivahdin mokasta, Sykön syöttö oli laukaus maalia kohti, jonka maalivahti omituisesti kauhaisi/torjui suoraan Barrettin ulottuville. Kakkosketjun pelin kruunasi Nurmisen kikkailu ylivoimalla, josta Kimmo Kuhta karkasi läpiajoon ja Hurme ei pelastanut. Nurminen luisteli suoraan vaihtoaitioon, Jortikka katsoi sekunnin ja kääntyi pois, käveli parin metrin päähän. Kehonkieli kertoi kummallakin mitä tilanteessa tapahtui. Barrett pisti kolmannessa erässä melkein paremmaksi, syötti suoraan vastustajalle. Omassa päässä. Guolla kiitti syötöstä syöttämällä Petrellin maalintekoon. Barrett oli tosi pettyneen näköinen maalin jälkeen, Tepsi oli näet viimeistä oljenkortta hamuamassa. Tilanteeksi oli sitä ennen kahdella nopealla maalilla kavennettu 7-4 ja paikkoja oli lisämaaleihin. HIFK olisi voinut täristä itsensä nurin, mutta eihän se niin mennyt, vaan yksi henkilökohtainen virhe lisää.

Kolmosketju oli ajoittain pirteä, Alatalo hukkasi ensimmäisessä erässä yhden tuhannen dollarin paikan ja kolmannessa toisen. Molemmissa laukaisi ja kyllähän ne suoraan päin meni. Jälkiviisaasti väitän, että ainakin ensimmäisessä paikassa olisi pitänyt saada Lundell liikkeelle, aikaa ja tilaa meinaan oli. Eri asia, jos olisi ollut Nurminen siinä paikassa. Nurmisen laukaus on noin sata kertaa parempi kuin Altsin.

Nelosketjukin sai rakennettua pari paikkaa, mutta jäätymistä oli havaittavissa ratkaisevissa kohdissa. Mikä selittää ketjun heikot tehopisteet.

Puolustuspelaaminen oli tänään horjuvaa. Horjuvan puolustuksen kautta on paha rakentaa hyökkäyksiä. Voimat menevät perässä juoksemiseen ja sitten vaihtoon, mieluiten vielä pitkän kiekon kautta. HIFK:n ylivoimaalit tulivat nätillä tavalla, ainakin kaksi oli ohjauksia maalin edestä. Pakit eivät pystyneet estämään millään ja tuurikin oli kohdallaan.

Mitäs muuta näin pian ottelun päättymisen jälkeen sanoisi? Tepsistä puhtaat paperit saa Tuukka Pulliainen. Hän istui nätisti viltissä koko matsin. Loput valmennusta myöten saavat luvan kävellä Turkuun varustekassien kanssa.

Ei voi olla näin, että tässä vaiheessa kautta ei onnistu mikään. Peruspelaaminenkin on kuin elokuun harjoitusotteluista. Vituttaa katsella tuollaista joukkuetta.