torstaina, helmikuuta 01, 2007

Voiton paikka

TPS jäi pisteittä vieraspelissä viimeksi 28.10.2006. Paikka oli Tampere, vastassa oli Tappara. Lukemat olivat 6-2. Tappara on edellä sarjataulukossa. Tappara voitti edellisen keskinäisen pelin Turussa. Tepsin edellinen varsinaisella peliajalla otettu voitto Tapparasta Hakametsässä on helmikuulta 2004. Lisäksi Tappara tekee nättejä maaleja. Tepsillä on Jani Hurme. Tappara on siis aikamoinen ennakkosuosikki.

Tänään olisi Tepsillä voiton paikka. Voitolla sekä ennen kaikkea tasaisella esityksellä pedattaisiin hyviä odotuksia keväälle. Tappara on hyvä vertailumitta, kärkijoukkueita vastaan olisi syytä olla homma hallussa tai keväällä ei kauan pelit jatku. Ts jos Tapparaa vastaan peli hajoaa kuten hajosi viime vierailulla… Ei ole hirveästi joukkueiden voimasuhteet muuttuneet kolmessa kuukaudessa. Toki pitää muistaa Tepsin pelaajamuutokset, TPS on eri joukkue kuin lokakuussa ja joukkueen peli ei ole vielä parhaalla mahdollisella tasolla. Paras mahdollinen taso voi hyvinkin jäädä saavuttamatta, joku merkitys kesästä asti yhdessä treenaamisellakin on.

Hyvin koottu ja valmennettu joukkue on tänään vastassa. Kokoamisen hyvyydestä kertoo vähäinen vaihtuvuus ja hyvän valmennuksen merkkinä on tietenkin sarjasijoitus, mutta myös vähäiset loukkaantumiset. Tepsillä taas vaihtuvuutta on ollut ja loukkaantumisia riittänyt, mutta sarjassa ollaan vain viisi pistettä perässä. Voiko tästä tehdä tulkinnan, että Tepsi on parempi joukkue, kun kevät koittaa? Ehkä, voitto tänään olisi askel oikeaan suuntaan.

Jotenkin tuntuu tappiolta tämän illan peli. Tappara määrää tahdin ja TPS ei pysy mukana askelissa. Toivottavasti ”MUsta TUntuu” ei toteudu.

TPS lähtee Tapparaa kaatamaan samalla kokoonpanolla kuin Bluesia vastaan. Tiistaina 12+7+1 oli jäällä, Pulliainen puri tuppea koko matsin. Toivottavasti myös tänään (koska silloin ei kukaan loukkaannu ja peli sujuu).

Ei kommentteja: