lauantaina, helmikuuta 17, 2007

Rutiinivoitto

Tänään TPS on suuri ennakkosuosikki. Niin suuri, että mahdollisuudet floppaamiseen ovat myös suuret. Tänään mitataan joukkueen henkistä kanttia. Miten onnistuu ylivertaisena ennakkosuosikkina pelaaminen? Ennen onnistui hyvin, nykymeno voi olla mitä tahansa kotiyleisölle pyllistyksen ja reippaan vastustajan nöyryytyksen välillä.

Vastassa on JYP, jolla on matemaattiset mahdollisuudet pudotuspelikarsintaan. Jyväskyläläisten kausi kuitenkin päättyy runkosarjaan, kahdeksassa ottelussa ei 9 pisteen etumatkaa saa kiinni. Kaiken lisäksi joukkue pelaa tänään 10:llä hyökkääjällä ja kuudella puolustajalla. Tilastoista näkee mm JYP:in olevan SM-liigan heikoin ylivoimajoukkue, niin kotona kuin vieraissa. Muutenkaan maalinteko ei ole onnistunut. Oma mielikuva JYP:stä on sellainen tasainen harmaa massa yhdellä väriläiskällä. Silti tälläkin kaudella JYP on voittanut Tepsin kahdesti.

Täysin eivät jyväskyläläiset ole luovuttaneet, kun Wallinheimo on maalissa. Ennakkoasetelma on selvä, TPS vie ja JYP vikisee. Toivottavasti asetelma näkyy myös tuloksissa. Katastrofi on käsissä, jos ei kolmea pistettä saada. Tähän aikaan kaudesta, tässä kilpailutilanteessa ei voi sössiä näitä otteluita mitenkään.

TPS tänään:

Vahalahti – Ulmer – McDonnell
Berg – Kiprusoff

Barrett – Makkonen – Nurminen
Jokinen – Lehtinen

Yli-Torkko – Rautee – Aho
Backman – Saarinen

Alatalo – Sykkö – Mäkinen
7. puolustaja Kantee – 13. hyökkääjä Ramstedt

Maalissa huikea Jamppa.

Lappeenrantaan verrattuna on yksi puolustaja lisää, kun Kiprun selkä on pelikunnossa. Muuten jako on suunnilleen sama, Alatalo ja Ramstedt ovat vaihtaneet paikkaa. Näin tapahtui mielestäni jo kolmannessa erässä Lappeenrannassa. Ketjut ovat parasta mitä jalkeille saadaan. Ykkönen ja kolmonen ovat hyviä. Kakkonen ja nelonen hakevat kemiaa.

Kauden ensimmäisen kohtaamisen (6-2, Jyväkylässä) voisi kuitata tänään. 7-0 olisi tyydyttävä lopputulos.

Ei kommentteja: