torstaina, helmikuuta 15, 2007

Lappeen Rantaan

Tänään on kauden neljäs kohtaaminen SaiPan kanssa. TPS ennakko-odotusten mukaisesti voitti kolme ensimmäistä. Ei ole mitään syytä miksi TPS ei myös voittaisi tänään. TPS on reippaasti edellä sarjataulukossa ja kuntopuntarissa. SaiPa todennäköisesti ei pääse pudotuspelikarsintaan ja Tepsillä on mahdollisuus suoraan pudotuspelipaikkaan. Paineet ovat vierasjoukkueella. Ehkä siksi kotimainen veikkauslafka on laittanut jäätävät kertoimet: 2,25-4,05-2,25. Minusta TPS on ennakkosuosikki. Tutki asiaa miten vaan. Mutta kertoimienlaskijat tietävät siis jotain… mitä minä en tiedä. Tarkistetaanpas Sihvoskan analyysi. Höh. Samaa mieltä minun kanssa. Seuraava tarkistuskohde on eräs saariläjä Suomen ja Ruotsin välissä, jota myös Kongoksi kutsutaan. Kongolainen veikkausfirma, piikki erään monopolin lihassa, tarjoaa realistisemmat kertoimet: 2,60-4,35-2,15. No nyt ollaan samalla tasolla. Ennakkosuosikin voitosta saa vähemmän takaisin. Kerroin paljastaa suosikkiaseman vahvuuden (heikko).

Taukojen jälkeen osa joukkueista pelaa ”hyvällä jalalla” ja toisilla on ”heikko liike”. Nyt olisi hyvä päivä olla ”hyvällä jalalla” liikkeellä, ettei tehdä ottelusta turhan vaikeaa. Bluesin ohi sarjataulukossa…

Kokoonpano on syytä kirjata kokonaan:

Vahalahti – Ulmer – McDonnell
Berg – Lehtinen

Barrett – Makkonen – Nurminen
Jokinen – Kantee

Yli-Torkko – Rautee – Aho
Backman – Saarinen

Ramstedt – Sykkö – Mäkinen
13. hyökkääjä Alatalo

Ykkös- ja kolmosketjut ovat kuosissa. Parempia ei saada kasaan. Kakkonen on kemian hakemista, koska kiekollista taitoa riittää. Parhaimmillaan pyörittävät SaiPan pakit solmuun todella nätisti. Pahimmillaan hakevat toisiaan koko ottelun läpi ja -2 joka jampalla. Nelonen on jämäminuuttien tappokone. Tappoyritys. Sykkö on yleismies, mutta ei ole keskushyökkääjä. Ilmeisesti Sykön asenne voittaa Pulliaisen taidot. Pulliainen kuitenkin osaa aloittaa ja vähän nyhjätä kiekon kanssa keskialueella. Sykkö ”polkee” alueelle ja lyöntilaukaus kajahtaa noin kerran ottelussa. Pakko myöntää että yksikin laukaus voittaa ikuisen rännikiekon / ristiinkulman. Ehkäpä Syköstä tehdään ensi kauden nelosketjun keskushyökkääjä? Halpa ja hyvä kohtalainen ratkaisu. Kiekollista taitoa omaava Ramstedt on täysin väärässä roolissa. Mäkinen on ainoana oikealla paikalla. Alatalo on täsmäase. Pääsee mukaan koomailujen tai loukkaantumisten jälkeen.

Kakkosketjun suoritusta odotan eniten. Kasassa on hyvät laiturit ja vähemmän hyvä keskushyökkääjä. Makkosessa on potentiaalia, pitäisi vaan saada ulos se miehestä. Kohta olisi aika, kyseessä on kuitenkin 1985 syntynyt pelaaja. Ei ihan nuori enää. Toinen hyökkääjiä koskeva odotus on kapteenin virka. Jatkaako McDonnell kapteenina? Vai onko Alatalo saanut takaisin C:n pelipaitaan? Minä jatkaisin kanadalaisella, miksi muuten olisi vaihdettu kesken kauden kapteenia?

Puolustus on tänään kolmiossa säälittävä, huutonauru ja kohtalaisen epävarma. Mika Lehtinen on vuoden pelaamattomuuden jälkeen ykkösparissa. Kiprusoffilla meni sittenkin selkä maajoukkueen höpöhöpössä. Kantee on päässyt kakkospariin ja kolmosessa jatkaa tuttu pari; Simon ”miinukset ovat minun” Backman ja Jesse Saarinen. Lievää pessimismiä ilmassa. Pelaajia en syytä, ei ole pelaajien vika, jos annettu vastuu ylittää kyvyt. Työnantaja on vastuussa tilanteesta, mutta siitä myöhemmin lisää. Joka tapauksessa Tepsin puolustus ei vakuuta, mutta näillä mennään!

Kolme pistettä ilman loukkaantumisia. Muuta en halua. Ihan sama vaikka lopputulos on 0-1 tai 8-9. Toisaalta seitsemän tehtyä kuulostaa hyvältä… jäisi edellinen ottelu tilastopoikkeukseksi.

Ei kommentteja: