keskiviikkona, maaliskuuta 05, 2008

Ammattilaiset asialla

Runkosarjan viimeinen ottelu oli pelkkää pelailua. Ei tunnetta, ei yritystä, ei yhtään mitään. TPS olisi voinut säästää kuluja ja luovuttaa matsin suosiolla. Ajattelin etukäteen, että olisi voinut olla pientä esimakua tulevasta. Ei ollut.

HIFK esitti rusettiluistelua hiljaiselle kotiyleisölle ja TPS kaivoi nenää, omaa. 3-2 jäi tilastoihin ja ensi viikolla ei kukaan muista ottelusta yhtään mitään. Eräänlainen musta aukko sekä kannattajille pyllistäminen koko ottelu.

TPS peluutti puolustajia varsin mielenkiintoisesti. Kiprusoff pelasi vain ensimmäisen erän. Kuulemma flunssa vaivasi sen verran, jaksoi kuitenkin istua penkin päässä. SaarisJesse veteli hajavaihtoja pari erää ja oli nähdäkseni kolmannen sivussa. Berg ja Sweatt pelasivat melkein puolet ajasta, loput (Backman, Halonen, Järvinen & Konttinen) pelasivat suhteellisen tasaisesti.

Kaipa tuolla peluutuksella haettiin pelituntumaa sekä säästeltiin paikkoja. Majakkaa ja Perävaunua yritetään saada toimimaan yhdessä ja pojat pysyvät tyytyväisinä, kun saavat pelata paljon. Kipru ei tarvitse pelituntumaa, Konttinen tarvitsee lisää(!) itseluottamusta, Backman antoi jälleen kerran negatiivisen pelinäytteen, Järvinen keräsi kokemusta ja Saarisella ei ollut kivaa.

Perjantaina tuskin on neljä paria käytössä, vaan Saarinen & Backman kisaavat seitsemännen puolustajan paikasta. Ihan sama, seiskapakki ei ilman loukkaantumisia jäälle pääse huseeraamaan kuin lämmittelyssä.

Hyökkääjistä sen verran, että Rauteen ketju näytti murheelliselta. Ei oikein sujunut ketjun yhteispeli. Kolu on heikoin lenkki joka tapauksessa ja Sinisalo ei vaan pystynyt Matti Ahon saappaita täyttämään. Oikeasti siis Sinisalo on heikoin lenkki, koska Kolua heikompaa ei ketjussa saa olla. Ehkä Tomas kaivaa jostain lisää vähän kaikkea. Aikaahan on.

Antti Erkinjuntti antoi nätin syötön Marvin Hurmeen maaliin, mutta muuten EJ on alamaissa. Kaikki yksi vs. yksi –tilanteet menivät reisille jo lauantaina ja muutenkin yhteispeli mm. Tuomas Suomisen kanssa ontuu. Eilenkin onnistui yhden ylivoimapyörityksen pilaamaan rohkealla haastamisella, jossa kiekko hukkui jo ensimmäisessä veivissä. Samanlainen ”kuvio” nähtiin Lappeenrannassa. Rohkea päätelmä: Erkinjunttia vaivaa jokin. Ei nuori mies yleensä joka kerta ota takkiin haastamistilanteissa.

Alanen teki maalin. Tasakentällisin. Ei ole todellista. Jo kauden kuudes maali ja toinen plusmaali. Kokeneet pelaajat syttyvät aina kauden ratkaisupeleissä!

Perjantaina pitäisi olla parempi peli. Satavarmasti kotijoukkue laittaa enemmän vauhtia ja laidat ryskyy. TPS:n pitää vaan olla valmis lyömään kapuloita rattaisiin.

Ei kommentteja: