tiistaina, maaliskuuta 04, 2008

Runkosarjan viimeinen

Runkosarjan viimeisellä kierroksella TPS kohtaa HIFK:n Helsingissä. Ottelussa on panosta ja ei ole panosta. Miten sen ottaa. Tampereella pelataan Ilves-Lukko ja näiden kahden ottelun tulokset ratkaisevat pudotuspelien ensimmäisen kierroksen otteluparit. Jos sarjatilanne ei muutu kohtaa TPS HIFK:n ja jos TPS menee Lukon ohi, niin vastaan asettuu Ilves.

En jaksa spekuloida mitä joukkueet haluavat tai eivät halua. Sen sanon, että paha se on tahallaan löysäillä (ts. yrittää olla voittamatta) tässä vaiheessa kautta ja automaattisesti olettaa pelin kulkevan perjantaina.

Matti Ahon on siis loukkaantumisen takia poissa ja Ahon paikalle on nostettu Tommi Laine. Joukkueen syvyydestä kertoo paljon se, että ylimääräistä hyökkääjää ei ole kokoonpanossa:

TELaine – Uusikartano – Mikkola
Konttinen – Kiprusoff

Suominen – Hurme – Erkinjuntti
Berg – Sweatt

Kolu – Rautee – Sinisalo
Halonen – Järvinen

TOLaine – Lundbohm – Alanen
Backman – Saarinen

Salak (Kuokkanen)

Tommi Laine ei kuitenkaan ketjutasolla korvaa Ahoa, vaan Sinisalo pääsee Rauteen ketjuun. Nimenomaan pääsee. Muuten ketjut ovat entisellään. Sinisalo saisi palata syksyn tasolle. Silloin tapahtui asioita, nyt on ollut jo pitkään todella hiljaista. Viimeisin tehopiste on marraskuulta. Pakko uskoa Rakun voimaan apukäynnistysskenessä. Massasta löytyy virtaa…

En paljon perusta ketjujen numeroista kokoonpanolistauksissa, mutta onhan tuo aika hassua, että Lundbohm-Alanen kaksikko on pudonnut ykkösketjusta pahnanpohjimmaiseksi. Ovat sitä ihan kirjaimellisesti, jääaikaa ei tule enää entiseen malliin. Toisaalta Alasen heiluminen ykkösketjussa vasta hassua olikin.

Lundbohm on minulle mysteeri. Onko päästellyt ureaa valmennuksen muroihin vai mikä mättää? Vielä koeajalla sai kehuja valmennukselta. Kukaan tuskin odotti miehen olevan henrikzetterbergin Amerikan serkku. Halvalla saa yleensä halpaa. Ainakin Lappeenrannassa Lundbohm yritti pelata. Minusta ansaitsisi isompaa roolia kuin 10 minuuttia & toistuvia vilttikomennuksia. Ehkä ei vaan sovi pelitapaan? Pukukoppiin? Tepsiin? Turkuun? Hantan joukkueeseen?

Toivottavasti TPS tekee ehjän suorituksen ja paketti pysyy kasassa. Viimeksi DDR-hallissa mikään ei toiminut (6-0). Paitsi kaljahana, josta hain taajaan henkistä tukea. Ei sitä pelleilyä voinut selvin päin katsoa.

1 kommentti:

Jari Nikkola kirjoitti...

TPS 10. - joukkue kuin unelma!

Jaa ei vai? No ehkä sittenkin, vähän ainakin. Syöksy runkosarjasijoituksissa ainakin on talttunut. Enää "vain" sivuttiin aiempaa pohjalukemaa kymppisijalla, aiemman syöksykierteen sijaan.

Suurin haaste taitaa olla ensi kaudessa. SM-liiga aukeaa, joukkueet vahvistuvat - ja TPS:llä ei ole hauista vastata kilpavarusteluun, ainakaan ylitsepursuavasti.

Elämme todella mielenkiintoisia aikoja.