sunnuntaina, maaliskuuta 09, 2008

Munaa!

Pudotuspelikarsinnan toinen peli on tänään. Tepsi vastaan Helsingin IFK. Voitolla TPS:n kausi jatkuu vähintään vuorokaudella ja tappiolla kausi on valmis. Perjantaina IFK teki näppärän kirin ja voitti jatkoajalla. Tänään mitataan TPS:n henkistä kanttia, jaksaako joukkue taistella tosissaan voitosta? Vai naksahtiko henkinen selkäranka perjantaina lopullisesti poikki. Jaksamisen lisäksi oleellista on rentous. Pakkovoittoja ei oteta liian tiukalla vanteella.

Perjantaina Jan ”länki” Lundell antoi Tepsille voiton avaimet, joten odotetusti HIFK:n maalilla on tänään Jani Nieminen. Alexander Salak taas imaisi yhden helpon perjantaina ja käynnisti HIFK:n kirin, joten Juha Kuokkanen on tänään Tepsillä tolppien välissä.

Minä olen pettynyt Kuokkasen valintaan. Menetin tässä kevään korvalla luottamukseni Kuokkaseen. Yksinkertaisesti näin liian monta luokatonta esitystä mieheltä. Varsinkin otteluiden alut menivät liian usein suoraan vessanpönttöön. En juuri nyt muista toista yhtä luokatonta aloittajaa. Minä olisin jatkanut Salakilla, vaikka Allun voittoprosentti on selkeästi huonompi kuin Kuokkasen. Allu on näet taistelija.

Tarkemmin ajateltuna taisin juuri tammikuisen HIFK-pelin (6-0) jälkeen menettää uskoni Kuokkasen kykyihin. Ajassa 13.51 vaihdettiin pois maalilta, tilanne oli 3-0.

Toivottavasti Kuokkasella pää kestää ja kiekot pysähtyy. Tepsin pitää ohjata peliä siten että, helsinkiläiset laukoisivat mahdollisimman kaukaa. Kaukolaukaukset Kuokkanen ottaa kiinni (toisin kuin Salak perjantaina). Lähipelissä miehestä ei ole mihinkään ja läpiajoissa on aivan sukka. Viisi äijää oman maalin eteen parhaalle maalintekosektorille ja sormet ristiin, ettei laukaukset mene ruuhkasta läpi. Kuten meni perjantaina.

TPS:n kentällisiin ei ole tehty muutoksia, paitsi Simon Backmanin tilalla ylimääräisenä puolustajana on Jesse Saarinen. Kosmeettinen muutos, koska kaukaloon ei kummallakaan ole asiaa.

TPS:n peluutusta muuttaisin hieman. Minun mielestä David Lundbohmin ketjun pitäisi saada enemmän jääaikaa. Ensimmäisessä ottelussa Markku Hurmetta ja Mikko Rauteeta kuormitettiin aivan liikaa. Ja minusta tämä näkyi ottelun lopussa, varsinkin Hurmeen kohdalla. Kummatkin vielä aloittivat heikosti. Lundbohm ei ole niin huono tai kokematon(!), etteikö häntä voisi hieman enemmän peluuttaa.

Tepsillä on saumat voittoon, jos asenne on sama kuin ensimmäisessä pelissä. Pientä säätöä peluutukseen, tasonnostoa muutamilta avainpelaajilta ja kyllä se siitä. HIFK on nimekäs, mutta joukkueena heikko. Kuokkasella on paineet ja parempi olisi kestää ne.

Sen sanon jo nyt, että kokemattomuuden piikkiin ei Tepsin mahdollista tappiota voi laittaa. Joukkue ei ole läpeensä nuori tai kokematon. Mukana on aika paljon todella kokeneita ja kaiken nähneitä pelaajia. Heidän pitää omalla esimerkillä viedä joukkuetta eteenpäin.

MUNAA!

2 kommenttia:

Jari Nikkola kirjoitti...

Kuokkanen oli lopulta illan paras tepsiläinen. Hyvä homma, saipahan Kuokka ainakin hyvän päätöksen kauteen.

Matsina tuo oli kamala. TPS aivan finaalissa, ja matsin aikanakin tuli vielä lisää takapakkia.

Vammoja taitaa olla liikenteessä ennätysmäärin, vaikka kukaan ei tietenkään myönnä mitään. Ja eihän se tietenkään ole viite mistään, että Kolu ottaa aloituksia Rauteen sijaan.

Kolulle paljon jääaikaa 3. erässä. Taisi olla viimeiset vaihdot SM-liigassa?

Anders kirjoitti...

Matsi oli todellakin kamala ja vielä molemmilta joukkueilta. Kuokkanen oli ylivoimaisesti paras tepsiläinen.

Vammoja taisi olla joka toisella (avainpelaajalla) ja jälleen kerran nousee esiin materiaalin kapeus. Ei SM-liigassa voi pelata noin pienellä pelaajaringillä. Tai siten, että ulkomaalaisvahvistus ei saa jääaikaa edes lopun "kirissä", kun äijiä putoaa pelistä pois. Lundbohmilla 2 vaihtoa kolmannessa erässä. Vai onko Davidilla joku vamma myös?

Vielä talvella olisin sanonut, ettei Kolu vaan riitä liigaan, mutta kevät oli vahvaa vääntöä. Minun silmiin Max kehittyi aika mukavasti, vaikka perusheikkoudet ovat ja pysyvät, mm. pelisilmä. Kyllähän Max Powerista voisi nelosketjun jyrän saada. Sellainen syvyyspelaaja ja kait hyvä joukkuepelaaja?

Niin, että Kolulle 30 kiloeuron soppari ensi kaudeksi! Ellei jo ole.