sunnuntaina, lokakuuta 26, 2008

Hannu Virta sai potkut

TPS tiedotti tänään päävalmentaja Hannu Virran ja valmentaja Kalle Kaskisen saaneen potkut. Uusi valmennus kerrotaan huomenna.

Potkut ovat ikävä asia, mutta liigajumbolla ei ole paljon vaihtoehtoja. 18 ottelua ja 16 pistettä on surkea saldo. Erityisesti Tepsin hyökkäyspeli on ollut kamalaa ja ylivoimapeli, tuo hyökkäyspelin kirsikka, suorastaan ällöttävää.

Toivottavasti uusi valmennus pystyy tekemään pienen ihmeen ja nostamaan Tepsin pois viimeiseltä sijalta. Jonkinlaiset saumat on säälipleijareihinkin vielä. Olisihan se harmi, jos säälipleijareiden vakituinen osallistuja ei pääsisi normisuoritusta (otteluvoitoin 2-0 kesälomille) tekemään.



Hannu Virta on potkuista huolimatta Tepsin suuria nimiä. Yksi legendoista ja minun suosikkipelaajia. Paita on katossa aiheesta. Toivottavasti Hantalle löytyy jatkossakin hommia jääkiekon parista.

Suojatyöpaikkaa ei minusta suomalaisessa jääkiekkoilussa voi tarjota kuin yhdelle MM-kultajoukkueen kapteenille kerrallaan, mutta olisihan se hienoa, jos Hantta voisi Tepsin leivissä jatkaa jossain järkevässä tehtävässä. Lajitietämystä ei voi seurassa olla koskaan liikaa.



Valmennuksen tulosvastuun lisäksi pitäisi tutkailla miten muut toimijat ovat suoriutuneet. Mikä on kuntovalmentaja Kyösti Lampisen osuus konttaamiseen? Kuka hänet kesällä palkkasi? Ari Vuori on ”rakentanut” joukkueen – onko onnistunut? Mikä on markkinoinnin ja myynnin tilanne? Katsojatavoitteesta ollaan yli 1000 henkeä jäljessä, ei ihan papukaijamerkkiä voi antaa.

Itse asiassa kriisiseurasta ei taida onnistujia löytyä. No, Urpo Ylönen on Alexander Salakin kanssa tehnyt hyvää työtä. Ja muutama yksittäinen pelaaja on mielestäni onnistunut, esimerkiksi Antti Halonen.



Jos minä saisin päättää, niin valmentajavaihdoksen yhteydessä tekisin muutoksia myös pelaajien kohdalla.

Aki Bergiltä ottaisin jollain ilveellä kapteenin tittelin pois. Minusta Aki ei vaan sovi kapteeniksi. Kuka valitsi miehen kapteeniksi? Ei kai vaan Hantta. Samalla lopettaisin Akin peluuttamisen joka tilanteessa. Keskittyköön iso mies puolustamiseen, helppojen avaussyöttöjen antamiseen ja fyysiseen peliin. Tuollaisessa roolissa Berg on SM-liigan eliittiä. Ykköspakin roolissa ei ole, kun ei vaan kiekollinen peli riitä.

Sitten heivaisin Sami Venäläisen mäkeen. Luulin Matti Ahon ”vaihtamisen” Venäläiseen olleen Tepsin voitto. Paskat. Venäläinen on ollut syvässä koomassa ja Aho ei mahdu edes kokoonpanoon Tapparassa. Tai vaihdetaan Aho ja Venäläinen päittäin?

Ja Niko Mikkolalle sopimus! Taskuraketti toisi vähän väriä ja vauhtia liigajumboon.

Mitäs muuta tässä keksisi? Ulkomaan pellejen (pl. Allu) kanssa pitää tehdä jotain. Joko peli paranee heillä ennen maajoukkuetaukoa tai kaksikon voisi heivata nuorten jannujen edestä hemmetin kuuseen. Mitä tekee ulkomaalaisvahvistuksilla, jotka eivät ole vahvistuksia?



Enpä olisi vuosi sitten uskonut kokevani tätä päivää. TPS:n kotipeleissä käy keskimäärin 4600 henkeä, joukkue on tukevasti liigajumbona ja antaa ensimmäisen kerran kesken kauden päävalmentajalle potkut. Eihän tässä ole kuin yksi suunta. Mestis, here we come! No siltä tuntuu, vaikka valmennus saikin kenkää. Toivottavasti tunteeni ovat väärässä.

Ei kommentteja: