maanantaina, lokakuuta 27, 2008

Kai Suikkanen päävalmentajaksi

Hannu Virran tilalle TPS:n päävalmentajaksi on palkattu Kai Suikkanen. Valmentaja Kalle Kaskisen tilalle tuli A-junioreiden valmentaja Riku-Petteri Lehtonen. Urpo Ylönen jatkaa maalivahtivalmentajana.

Jatkoaika.com tarjoaa Suikkasen haastattelun, josta voi poimia parit kommentit:

- Ensimmäinen asia on palauttaa pelaajien itseluottamus, mutta se pitää tehdä yhdessä pelaajien kanssa. En minä sitä voi antaa heille eikä sitä valitettavasti mistään voi ostaa. Sen jälkeen tulee yliyrittämisen poistaminen ja se, että aletaan nauttia pienistäkin onnistumisista. Kai Suikkanen

- Olisi tärkeää, että koppiin on kiva mennä ja että oltaisiin ylpeitä TPS-paidasta. Riku-Petteri Lehtonen

Tuossahan tuota hommaa on ensi hätään. Pelitapaa ja kuntopuolta tutkaillaan varmasti maajoukkuetauon aikana tarkemmin. Ensiksi käydään henkisen roudan kimppuun ja jollain apinan raivolla yritetään klaarata tämän viikon pelit. Vastustajat (Kärpät & Ilves) ovat nimittäin myös heikosti pelanneita, joten ei ole mahdoton tehtävä kasvattaa pistepottia – uuden valmennuksen luodessa henkeä.

Jatkoajan näkökulma Tepsin tilanteesta on myös hyvää settiä. Ei TPS ole vain päävalmentaja ja pelaajat. Johdolla, omistajilla ja erinäisillä sidosryhmillä on oma roolinsa sopassa. Sopassa, jota on keitelty jo vuosia. Soppa, joka on palanut pohjaan jo monena keväänä peräkkäin.

TPS on nykyään häviäjä ja pisteautomaatti, joka pelaa Suomen toiseksi suurimmassa jäähallissa tyhjien katsomojen edessä. Häviäjä, jolla on menneisyydessä hienoja saavutuksia. Häviäjä, jonka pitää tehdä jotain radikaalia tai seura kuihtuu pois.



Ylen alueellisessa uutislähetyksessä Kai Suikkanen kertoi mikä on tavoite:

- Kymmenen joukkoon pitäisi päästä.

Ja Suikkanen & Lehtonen ovat tietoisia kylmistä tosiasioista. Liigajumbo on tehnyt vähiten maaleja, päästänyt eniten, huonoin ylivoimajoukkue ja heikoin alivoimajoukkue, vaimitenseoli. Hävettävä litania. Eihän tuota pysty edes ajattelemaan.

Tavoite on kova, muttei mahdoton. Pelaajanippu on edelleen paperilla ok, potentiaalinen suoritustaso vaan pitää saada yksilöistä ulos. Myös Joukkueena.

Uutislähetyksessä kuului hyvin Suikkasen huuto harjoituksissa:

- Ei voi kahden metrin syötöt (vittu) mennä kolme metriä ohi!

Ollaan ongelman ytimessä. TPS:n perustekeminen jäällä on ollut luokatonta. Henkimaailman hommia, sanoisi Raimo Summanen. Yläpää kuntoon ja kädetkin sulavat umpijäästä (pl. aidot puukädet Max Masterin johdolla).

Niin, olen tyytyväinen Kai Suikkasen rekrytointiin. Parempi vaihtoehto kuin mitä huhuissa pyörineet toivolat, tammiset ja muut vanhat tepsiläiset. Ainakin Suikkanen vaikuttaa vaativan pelaajilta enemmän. Mihin asti se sitten riittää jää nähtäväksi.

Onnea uudelle valmennukselle! Tiukkaan paikkaan tulitte leuka ylhäällä. Asenne on kohdallaan ja siitä se muutoksen johtaminen alkaa.

Lauantaina könyän lauteille katsomaan millä tavalla valmentajavaihdos näkyy jäällä. Kamalan koheltamisen keskellä pitäisi näkyä jotain positiivisia merkkejä.

Ei kommentteja: