perjantaina, lokakuuta 03, 2008

Tuplassa Ipa

TPS:n viikonlopun tuplan ensimmäinen patukka on tänään Tampereella Ilvestä vastaan. Toinen osa on huomenna kotona Bluesin parissa. Tarkoitus oli osallistua kumpaankin, mutta niin vain istun töissä edelleenkin ja Hakametsän keikka jää tekemättä. Huominen ei jää.

Tepsin asema sarjataulukossa on surkea. Toiseksi viimeisenä, tasapisteissä Tapparan kanssa, takana vain HPK. Ainoa lohtu on siinä, että kausi on vasta alussa. Nyt on pakko tulla voittoja useammin tai ojaan ajettu mopo myös pysyy ojassa. Enää ei ole minkäänlaisia selityksiä takataskussa. Joukkue on lopullisesti kasassa ja terveystilanne on hyvä (ainakin pitäisi olla).

Vielä voisi jossitella ulkomaalaisvahvistusten sopeutumisella ynnä muulla lätinällä, mutta kylmä tosiasia on, että sarjaa pelataan ja selittäminen ei auta.

Tepsin paras mahdollinen kokoonpano on tänään kehissä toisen kerran. Ensimmäisellä kerralla tuli kaksi pistettä. Tänään vähintään sama määrä, kiitos.

Vahalahti – Johnson – Eloranta
Berg – Kiprusoff

Erkinjuntti – Filppula – Hannus
Nordlund – Klubertanz

Suominen – Uusikartano – Venäläinen
Halonen – Santanen

Sinisalo – Kolu – Reivonen
Järvinen – 13. hyökkääjä Hattunen

Salak (Kuokkanen)

Tämän kauden loru kelpaa hyvin: paperilla hyvä joukkue - kaukalossa kysymysmerkki. Puutteita on nyt ainakin Max Kolun pelaaminen keskushyökkääjänä. Mikko Rautee (jos on pelikunnossa) sopisi nelosen keskelle enemmän kuin hyvin. Rauteen tieltä vilttiin Sinisalo tai joku ylempien ketjujen jatkuva/hetken tunari esim. Hannus.

Tommi Laine siirtyi vihdoinkin vilttimiehen paikalta pelipaikalle. Lainasopimus TuToon on varmasti kaikkien osapuolien mielestä win-win-win –tilanne. Uskoisin Jarkko Hattusen tekevän seuraa Laineelle, jos ei loukkaantumisia tapahdu. Ei Hattunenkaan 13. hyökkääjänä kehity milliäkään.

Puolustuksessa on kasassa toissa kauden ykköspari. Jotain vikaa on kuitenkin molemmissa tällä hetkellä. Kipru on Kipru, paitsi ylivoimalla todella heikko. En ymmärrä miksi takatukka hidastaa peliä? Mikä estää ripeiden liikkeiden tekemisen? Hidas syöttely on pomminvarma tapa estää ylivoimamaalin syntyminen.

Kapten Berg taas on viime kauden alun loukkaantumisen jälkeen ollut kuin varjo itsestään. Muistan hyvin, kun Akihito teki paluun Tepsin paitaan ja oli jonkin sortin kuningas jäällä. Nyt kuninkaan elkeistä on jäljellä vähän. Vaivaako olkapää? Onko jalat tukossa? Painaako C rinnassa liikaa? Helppoja virheitä syntyy ”koko ajan” ja harrastaa vielä samanlaista hidastelua syötöissä kuin Kiprukin.

Ei voi olla niin vaikeaa syöttää kovaa. Tarkasti syöttäminen on sitten eri asia. Hidas ja epätarkka syöttö on vaan niin karmeaa. Aaarrrgh.

Ilves on ollut viime vuosina mahdoton vastus Tepsille. Kertoimien mukaan niin on myös tänään. Toivotaan parasta. Tai ainakin useampaa vierasmaalia…

1,65 – 4,20 – 3,40


Ps. Vituttaa ihan saatanasti nuo SM-liigan nettisivut. Miten voi olla noin huonot? Ennen oli oikeasti paremmin.

Ei kommentteja: