sunnuntaina, lokakuuta 05, 2008

Sarjajumbosta päivää

TPS-Blue 2-3. Tappion myötä TPS putosi sarjassa viimeiseksi. 10 ottelua ja 8 pistettä. Morjens. Edellä olevilla joukkueilla on vielä kolme ottelua vähemmän pelattuna. Morjens. Urheilullinen pohjakosketus on saavutettu.

Ensimmäinen erä oli eräs kaikkien aikojen huonoimmista mitä olen Tepsiltä nähnyt. Kertaakaan ei tullut tunnetta, että maali roikkuu ilmassa - kohta tulee hunajata, vaikka ylivoimalla pelasivat pitkät pätkät. Ylivoimapeli oli täydellistä tunarointia.

Ylivoimapelin huonoudesta voi tehdä sellaisen johtopäätöksen, ettei peruspeli ole kunnossa. Itse asiassa peruspelaaminen oli Tepsillä niin huonoa, että on vaikea uskoa joukkueen olleen kasassa jo toukokuusta. Kesällä on ilmeisesti tehty ristipistoja yhdessä ja ratkottu sudokuja.

Heikon joukkuepelaamisen kruunasivat henkilökohtaiset virheet ja käsittämätön löysäily ja vastuun pakoilu. Mitä enemmän NHL-otteluita tilastoissa sitä huonommin pelaaja pelasi. En vaan käsitä miten perusasiat ovat noin huonolla tolalla.

- Ei saatu laukauksia. Hannu Virta

Enpä saanut minäkään eilen. Ja johtui ihan siitä, että en edes yrittänyt. Harvoin sitä yrittämättä mitään saa. Krapulakin jäi saamatta, kun en yrittänyt kunnolla. Ilmeisesti vitutuksen ansiosta meni viina suoraan rakon kautta pönttöön.

Jumbopaikka on ihan ansaittu. Vahvalla itsetekemisellä vielä. Vika on tasan tarkkaan valmennuksessa ja pelaajissa. Saatanan tunarit!



Eilen hallilla avautui sellainen asia, että TPS on terminaalipotilas. Oikeasti ensimmäisen kerran tuli sellainen tunne, ettei TPS selviä hengissä enää pitkään. Lauantai-illan pelissä sarjakärkeä ja viime kauden finaalijoukkuetta vastaan oli alle 5000 katsojaa ja joka kohdassa oli jotain pielessä.

Lipunmyyjä ei tiennyt mitä liput maksavat. Kaljajono syntyi, koska kalja loppui tynnyristä kahden tuopin jälkeen, rahastus oli tuskaisen hidasta ja sama henkilö laski kahden jonon (ruoka- ja kaljajono) tuopit. Kaukalossa pelasi joku pellejoukkue. Videotaululla luki mitä sattuu. Laukkua ei ovella tarkastettu. Äänentoisto takkusi.

Yksittäisiä asioita, mutta niistä syntyy kokonaisuus. Kuinka hyvä on lopputulos, jos yksittäiset osat ovat vajaita? Joka paikassa säästetään niin kauan, kunnes ei ole enää mitään säästää. Kohta ei ole asiakkaita, niin ei tarvitse olla henkilökuntaakaan. Säästetään palkoissa vielä enemmän. Tästä tulee vanhan Ketos-anekdootti mieleen, jonka alun olen unohtanut:

Ketosen jonkun firman piti säästää jostain syystä kaksi miljoonaa. Ratkaisuksi keksi työntekijöiden lomauttaminen kahdeksi viikoksi. Tähän sitten pääluottamusmies (tai joku) sanoi, että säästöä tulisi 52 miljoonaa, jos lomautettaisiin työntekijät vuodeksi.

Niinpä.

Yhtään positiivista kommenttia en hallilla kuullut ennen peliä, pelin aikana tai pelin jälkeen. Kaikki valittivat:

- Eihän täällä ole ketään
- Korkeintaan pari tuhatta on väkeä
- Eikä ole niin paljoa
- Samaa paskaa oli kolme vuotta sitten
- Viimeksi kävin pari vuotta sitten ja silloinkin oli yhtä pitkä kaljajono, vaik porukkaa oli yli 7000.
- En tule toista kertaa, onneks ei maksanut mitään
- Kauden eka ja vika matsi, en tule uudestaan kattomaan tätä paskaa
- Ei taaskaan yhtään laukausta ylivoimalla
- Amerikan apukaan ei pysy pystyssä
- Älkää nyt vaan laukoko
- Mitä toi Bergi tekee tuolla
- Onneks firma maksaa
- Eihän noi pääse edes ylivoimalla pois omasta päästä
- Onks täällä peli jossain?
- Vittu täällä mikään toimi, miks me tänne tultiin?
- Onneks pääsee ajois pois, kun ei tääl ole ketään
- Vitun mummo

Viimeinen kommentti oli illan paras. Taklaa vitun mummo! Vitun mummo tee jotain! Syötä vitun mummo!

Olin ihan maassa pelin jälkeen. En tiennyt mitä ajatella, lähinnä hirvitti mielikuva ottelutapahtumasta.

Kaikille kenkää!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Päävalmentaja sanoi toisen erän ensimmäisen jakson olleen Tepsin näköistä kiekkoa.
Toimitusjohtaja sanoi viime joulukuussa tavoitteena olevan nollatuloksen.
Eli eihän siellä mikään vialla voi olla.
Kojo Jalonen kirjoitti keväällä 2003 Turun Sanomien kolumnissaan (löytyy varmaan arkistosta), että "ei tulos ole ratkaisevaa, vaan miten sitä luetaan".
Jumbosija on jumbosija vain jos luet sarjataulukkoa ylhäältä alas. Lue alhaalta ylös ja olemme ykkösiä.
Lue talouslukemia eri tavalla. Esimerkiksi -1.000.000 on nollatulos, vieläpä kuudella nollalla.
Myös ilme on hyvä, kunhan vain tykkää masentuneesta, turhautuneesta, epätoivoisesta ja itsemurhaisesta ilmeestä.
Kauteen lähdetään aivan väärillä tavoitteilla. Jos nyt oltaisiin laitettu tavoitteeksi SM-liigan viimeinen sija, niin olisimme tavoitevauhdissa.

Anonyymi kirjoitti...

Tavoitteena oli siis nollatulos, mutta jo tässä vaiheessa kautta ollaan menty siitä kahdeksan pistettä yli!

Karhuherra kirjoitti...

Morjens. Ellei tämä kaikki olisi niin traagista ja totta, olisi naurattanut tämä avautuminen. Mutta eihän siinä tosiaan mitään hauskaa ole. Mutta ilmoittelepa läsnäolostasi joskus Viljasiilossa käydessäsi - jos vielä uskaltaudut - voisit tulla avautumaan liveblogin erätaukostudioon...

Yleisanalyysiisi on vaikeaa keksiä mitään vastaväitettä. Turkulaisittain aika karu mittari on se, että jos ja kun vapaalippuja on liikkeellä/käsissä, on ihan mahdotonta saada niitä hukattua kenellekään, joka suostuisi peliin lähtemään.

Anders kirjoitti...

Avautumistekstejä tuli itse asiassa kirjoitettua kaksi, eetteriin lähti laimeampi. Hylätty pätkä ei sentään itkupotkuraivari ollut, mutta sellainen turhan paljon kysymyksiä & spekulaatioita sisältänyt muutoksia heti eikä 15. päivä –tyylinen vollotus.

Kiitos kutsusta. Saatan ehkä tullakin. Erätaukostudioon. Hallille tulen varmasti, ei tässä rivistä livetä, vaikka nauru jäikin lauantaina kurkkuun.

Pelottaa silti tulla jatkossa hallille, sen verran harvoin ehdin täältä ns. pääkaupungista paikalle. Sen verran iso muutos huonompaan oli lauantain ottelutapahtuma verrattuna viime kauteen. Muuttuuko veneilykausi sienestyskauden kautta pikkujoulukaudeksi, joulusta hiihtolomaksi, pääsiäisestä takaisin veneilykauteen ilman lätkäkautta? Meneekö 7000 rikki kertaakaan? Tällä menolla ei, ellei lasketa saman viikon kotipelejä yhteen.