tiistaina, syyskuuta 16, 2008

Kotiavaus kunnolla

TPS pelaa SM-liigan kotiavauksen tänään. Vastassa HPK. Kumpikaan ei onnistunut tekemään maalia avauskierroksella. Tänään nähdään ainakin yksi maali. Voittomaalikilpailu eli rangaistuslaukauskilpailu eli tyhmä pelleily tasapelin jälkeen pitää huolen siitä.

Miksi runkosarjan ottelut eivät voi päättyä tasan? En ymmärrä.

Kerholla on vanha kunnon uhkailija ja hiusmuodin edelläkävijä valmentajana. Maalissa on Tepsistä tuttu Teemu Lassila. Kenttäpelaajia en jaksa mainita, jotain vanhoja liigajyriä ja kokemattomia nuoria. Vähän kuin Tepsillä.

Tepsin suurin haaste näyttää olevan maalinteko. Kuudessa viimeisessä ottelussa TPS on tehnyt kuusi maalia. Yksi tehty maali per ottelu ei riitä jääkiekossa alkuunkaan. Tosin viisi otteluista on harjoitusotteluita, joten niitä ei lasketa. Kuka sitä nyt harjoitusottelussa jaksaisi tosissaan pelata? Ihan sama vaikka olisi TuTo vastassa (TPS teki yhden, vastustaja enemmän).

Ihmettelen maalinteon vaikeutta. Joukkueen pitäisi olla parempi kuin viime kaudella. Ja minun pitäisi tehdä töitä. Maalintekoa tänään yritetään seuraavalla kokoonpanolla:

Vahalahti – Uusikartano – Suominen
Halonen – Kiprusoff

Kolu – Filppula – Hannus
Berg – Nordlund

Hattunen – Erkinjuntti – Venäläinen
Järvinen – Santanen

Sinisalo – Jalo – Reivonen
Vittasmäki – 13. hyökkääjä Laine

Salak (Kuokkanen)

Maalivahti, puolustus, ykkös- ja nelosketjut ovat ennallaan avausottelusta. Kakkos- ja kolmosketjuja on sekoitettu. Max Kolun keskushyökkääjäkokeilu ei toiminut (no olipa yllätys) ja punapää jyrää peräti kakkosketjun laidassa. Max on kulttikamaa, mutta kakkosketjussa? Juuei.

Oi, tätä säästämisen sietämätöntä keveyttä. Ulkomaalaisvahvistukset JJ & KK saisivat jo olla täällä. Kahden pelaajan lisäys muuttaisi joukkuetta paljon paremmaksi, esimerkiksi Halosen ei tarvitsisi pelata liian suuressa roolissa tai Kolun heilua kakkosketjussa. Ensimmäisissä otteluissa annetaan turhan paljon tasoitusta ja kilpailu pelipaikoista on näennäistä.

Noh, näin on näreet ja Eloranta saisi käydä kopissa näyttämässä jalkaansa ja valamassa uskoa. Hyppisi vaikka kipeällä jalalla ympyrää: ”Koko ilta vedetään!”. Asenne pitää olla kohdassa ”tänä iltana ei tule pakkeja”, muuten maalinteko ynnä muu heiluminen jää puolitiehen ja kiikaritehot pysyvät jokaisen pelaajan tilastoissa.

Ei oikein lähde tänään. Toivottavasti pelaajilla lähtee. Toivottavasti porukkaa lähtee hallille.

2,20 – 4,05 – 2,30

1 kommentti:

Niko kirjoitti...

Tepsillä heikompi kerroin! Ihmettelen kyllä, mitä helvettiä MAX-maalimäärä tekee kakkosketjussa? Saadaanko Filppulasta ja Hannuksesta näin terävin huippu irti?? ei? Vai oliko kyseinen herra avauspelissä valmennuksen mielestä niin liekeissä, että iskee tänään 2 Tepsin voittoon vievää maalia? ei? Virran ajatuksen juoksua ei valitettavan usein voi lainkaan ymmärtää.