lauantaina, syyskuuta 27, 2008

Pori sykkii

TPS esiintyy tänään sykkivässä Porissa. Takana on kolme hävittyä ottelua. Näissä kolmessa ottelussa TPS teki kolme maalia, kaikki vielä samassa ottelussa. Päästettyjä maaleja kertyi 11.

Sokea Reettakin näkee mikä ei toimi. Maalinteko, maalinteko, maalinteko. Paitsi Raumalla (7-3) kotijoukkue vei raporttien mukaan peliä miten halusi ja TPS vain pyllisti ts. Tepsin maalimäärä oli silkkaa päivävoidetta ylivertaisen vastustajan aiheuttamalle kalpeudelle.

Maalinteon vaikeuden tietää myös Hannu Virta. Tiedän valmentajien ja pelaajien puhuvat mitä sattuu otteluiden yhteydessä, mutta tämä on helmikommentti:

- Hän tuo otteisiimme tarvittavaa äijämäisyyttä ja on sellainen pelaaja, joka näyttää taistelullaan esimerkkiä. Hän on valmis menemään vastustajan maalille. Useimmat osumat nykyään syntyvät tältä lähialueelta. Hannu Virta Mikko Elorannasta 25.9.08 Lukko-pelin jälkeen.

On todellakin harmi, että maaleja nykyään tehdään lähialueelta. TPS nimittäin ei lähialueelle pääse kiekon kanssa. Esimerkiksi ylivoimilla on välillä parikin miestä lähialueella, mutta silloin kiekkoa vippaillaan laidan ja siniviivan välillä. Sitten kun maskimiehet lähtevät lähialueelta auttamaan kiekonsiirtelyssä, niin viivamies aloittaa tuhnun virittämisen. Pienen hienosäädön jälkeen tuhnu on valmis ja kas kummaa, tie maalille on esteetön.

Tavallisesti maalivahti koppaa tuhnun. Heikoimmillaan tuhnun hienosäätö epäonnistuu ja kiekko osuu lähimmän vastustajan luistimiin (tähän minulla on miniteoria, kannattaisi tähdätä luistimiin - ei varmasti osu luistimiin). Parhaimmassa variaatiossa maalivahti torjuu tuhnun eteensä, josta puolustajat (vastustajan) purkavat kiekon keskialueelle.

Ei muuten vituta yhtään katsella tuollaista. Varsinkin, kun em. huippusuoritukseen kuluu noin minuutti. Hyvällä säkällä toinen ylivoimaviisikko ehtii toistamaan em. kuvion.

No, toivottavasti Eloranta inspiroi muita pelaajia. Itse olen vähän skeptinen Kulin suorittamiseen. Mies ei ole enää nuori ja viime kaudet eivät ole olleet kovinkaan lennokkaita. Siksi tietenkin Tepsissä pelaakin, voisi kyyninen persoona sanoa. Minä en toki sano.

Porilaisten kaatoa yritetään seuraavalla kokoonpanolla:

Vahalahti – Uusikartano – Eloranta
Kiprusoff – Vittasmäki

Suominen – Filppula – Venäläinen
Halonen – Santanen

Erkinjuntti – Kolu – Reivonen
Nordlund – Järvinen

Sinisalo – Jalo – Hannus
Laine (hyökkääjä) – Hattunen (hyökkääjä)

Kuokkanen (Salak)

Ykkösketju on paperilla hieno. Ei pitäisi olla esteitä tehoille. Kakkosketjuun pätee samat sanat. Kolmosessa Kolu keskushyökkääjänä on minusta huono ratkaisu. Mad Max tunnollisesti yrittää, mutta kun hän ei ole keskushyökkääjä. Silti kolmosketju voi olla paras ketju, koska siinä pelaa Kolun lisäksi Antti Reivonen. Suomisen olisi muuten korkea aika päästä tehopisteille.

Nelosketjussakin on teoriassa ideaa. Tiedä sitten miten Hannuksen peli sujuu. Tähän asti ei ole kulkenut odotusten mukaisesti. Ehkä odotukset ovat liian suuria? Ei oikeasti pysty pelaamaan yhtään sen paremmin kuin ennenkään, välillä tulee useampi maali ja pitkillä pätkillä ei tule kuin tolppalaukauksia.

Kapteeni Aki huilaa tämänkin ottelun. Tiistaina kolahtanut olkapää on edelleen kipeä. Puolustus on kapea ja suhteellisen kokematon, mutta ehkä siitä on etua? Jätkät haluavat näyttää, ettei se nimestä kiinni ole.

Juha Kuokkanen aloittaa ensimmäisen kerran tällä kaudella maalissa. Raumalla Kuokkanen pääsi ensimmäisessä erässä maalin, kun Salakin taakse oli tehty kolme maalia. Kuokkanen pisti paremmaksi ja päästi neljä. Aika ilkeästi sanottu, mutta minä olenkin ilkimys.

Harmikseni en Poriin tänään pääse. Vähemmän harmikseni minun ei tarvitse jääkiekosta illalla keskustella ollenkaan. Illallisseurueessani jääkiekko on yhtä tunnettu kuin aavikko eskimolle.

Oikeasti minulla ei ole mitään sanottavaa illan pelistä. TPS on teoriassa keskikastin joukkue, mutta kaukalossa ja sarjataulukossa alakastin. Siinäpä on Hantalla & pelaajilla pähkinä purtavaksi.

Nykyisen tappioputken pituus on vielä hyväksyttävä, mutta äkkiäkös se ei sitä olekaan. Ja mitä sitten tehdään? Kaikille kenkää? Kaikille kenkää! En minä tiedä. Toivottavasti joku tietää.

1,95 – 4,00 – 2,65

PS. Keksin juuri miksi TPS voittaa tänään: Ässien maalilla on vanha tuttu Tuomo Karjalainen. Tuomohan on imuriksi todettu jo Tepsissä, joten kolme pistettä lähtee Turkuun. Näin suurta neroutta ilmassa jo tässä vaiheessa päivää, illastahan tulee yhtä nerousjuhlaa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ei tullut voittoa, mikä ei ollut mikään valtava uutinen. Vuonna 2008 kokonaista kahdeksan peliä on voitettu, minkä lisäksi jääty kahdeksan kertaa ilman maaleja.