maanantaina, syyskuuta 08, 2008

Sisään, ulos, sivuun

Blogijahkailun vuoksi on jäänyt kaikenlaista tyhjää, tärkeää ja totuutta kertomatta. SM-liiga alkaa Tepsin osalta lauantaina ja tässä pitää vähän lämmitellä. Ehkä tämä tästä lähtee käyntiin. Selittäminen on harvinaisen tyhmää, en minä selitä töissäkään tekemättömiä töitä.



Heinäkuun puolivälin jälkeen varmistui Jamie Johnsonin ja Kyle Klubertanzin pelaaminen Turussa. Hyvä näin. Vähemmän hyvä asia on se, että pojat liittyvät joukkueeseen syksyn aikana. Kustannussäästöjen takia pitää venyttää tuloa ja se on kivikkoinen tie menestykseen. Harvemmin säästämällä huippumenestystä saadaan. Toivottavasti ovat pelikunnossa ja sopeutuvat niin joukkueeseen kuin Turkuun. Suomeen ei tarvitse sopeutua.

Heinäkuun lopussa Aki Berg teki kolmevuotisen jatkosopimuksen Tepsin kanssa. Iso käsi Akille ja Tepsille tästä. Erittäin tärkeä sopimus. Sopimukseen kuuluu varmaan tarkoin määritelty toimenkuva? Aki ei ole köyhän miehen Nicklas Lidström ts. joka tilanteessa ei saa peluuttaa. Päälle vielä kapteenin hommat ja paineet. On siinä yhdellä miehellä taakkaa. Keskittyköön puolustamiseen ja fyysiseen pelaamiseen. Ylivoimalla isännöivät muut herrat. Kiitos.

Elokuun alussa Mikko Eloranta teki vuoden sopimuksen. Eloranta on Elorannan korvaaja, jos vanhaa tahkoa haluaa pyörittää. En odota samanlaisia tehoja kuin kaudella 2003-2004, asenne ja esimerkki työnteosta riittävät. Ikä painaa jo miestä ja loukkaantumisia on viime vuosina ollut. Toivottavasti pysyy terveenä, taistelee ja johtaa joukkuetta otteluiden vaikeilla hetkillä. Ettei tule kollektiivisesti ruskeaa raitaa kalsareihin tiukoissa paikoissa.

Syyskuun alussa Lassi Kokkala vuokrattiin/siirtyi Kajaanin Hokkiin ja Tero Konttinen vuokrattiin kuudeksi viikoksi Djurgårdeniin. Kokkala pelaa Hokissa ainakin tammikuun loppuun asti. Nuorelle ja lahjakkaalle hyökkääjälle tekee oikein hyvää pelata Mestistä Kajaanissa. Saa pelata säännöllisesti miesten kanssa. Kehittyy satavarmasti Mestiksessä enemmän kuin A-junioreissa tahi jämäminuuteilla SM-liigassa. Hyvä siirto.

Konttinen sai puoli vuotta aikaa osoittaa olevansa pelimies. Tehot jäivät vaatimattomiksi ja puolustaminen näytti ulkoavaruuden hommilta. Pari oivaltavaa avaussyöttöä ja siniviivaan kompastuminen puolustushommissa ynnä polvilleen putoaminen jatkuvasti jäi mieleen. Arvasta olisi voinut tulla jotain muutakin. Toivottavasti Konttisen osto- ja vuokraustoiminta ei kovin paljon pakkaselle mene.

Konttisen ulosvuokrauksen jälkeen puolustaja Casper Santanen sai vuoden sopimuksen. Koeaika meni siis hyvin. Näin sitä joukkuetta rakennetaan. Joka kesä pitäisi ottaa pari heppua koeajalle ja näyttöjen riittäessä sopimusta kouraan.

Alexander Salak on ykkösmaalivahti kauden alkaessa. Lämmittää mieltä. Kuokkasta pidän rimpuilijana, kunnes toisin todistetaan. Atte Engren on junnu, joka monottaa Kuokkasen kolmosmaalivahdiksi.

Berg on kapteeni, Eloranta ja Aki Uusikartano varakapteeneja. Eiköhän noilla tule toimeen, jos varakaput pysyvät pelikunnossa.



Johan tässä tuli lämmiteltyä. Mopo saattaa käynnistyä. Ellen tukehdu pullaan. Kuten Urheilulehden päätoimittajalle meinasi käydä viime viikolla: "Perskele, kun on hyvää pullaa." Sitten meni pulla väärään kurkkuun ja komeaa kakomista pari hetkeä. "Hyvää pullaa" totesi vielä yskimisen loputtua. "Hyvää pullaa." Minä nauroin ääneen.

Ei kommentteja: