perjantaina, syyskuuta 12, 2008

TPS kaudella 2008-2009

SM-liiga alkoi eilen. Avauskierroksella eivät kaikki joukkueet pelanneet, mikä on minusta ihan vitun tyhmää. Miksi ei voi pelata täysiä kierroksia? Edes kauden avauksessa. Sarjaohjelman on tehty… en sano millä. No, sumealla logiikalla, jota ilmenee mm. kännissä.

En minä siksi narise, että TPS on kärsijän osassa, vaan koko SM-liigan markkinoinnin ja myynnin takia. Vakiopelipäivät, täydet kierrokset, vuoroin vieraissa ja kotona. Piste. Poikkeuksia vain erittäin pakottavista syistä. Tässä vaiheessa voi aina herätä todellisuuteen, mutta en minä jaksa.

Mielestäni Tepsi kärsii kauden avauksessa siitä, että Jokerit on jo sarjapelin pelanneet. Kauden avauksessa on aina perhosia vatsassa ja huomenna niitä on vain toisella. Kiva. Vuosi sitten kauden avauksessa TPS pelasi Kerhoa vastaan ja harjoituspelien hyvää peli-ilmettä ei näkynyt ollenkaan. No, ehkä vähän kolmannessa erässä, kun Matti Alatalon(!) valmentaja joukkue oli selkeässä johtoasemassa.



Näillä mennään 2008-2009:

maalivahdit:

#35 Atte Engren (uusi)
#53 Alexander Salak
#60 Juha Kuokkanen

puolustajat:

#2 Marko Kiprusoff
#4 Niko Kluuskeri
#5 Aki Berg (C)
#6 Casper Santanen (uusi)
#18 Antti Halonen
#20 Kyle Klubertanz (uusi, lokakuussa askiin)
#25 Veli-Matti Vittasmäki (juniori)
#26 Tero Konttinen (vuokrattu Djurgårdeniin alkukaudeksi)
#36 Joonas Järvinen
#40 Markus Nordlund (uusi)

hyökkääjät:

#10 Tommi Hannus (uusi)
#15 Tommi Laine
#17 Tomas Sinisalo
#21 Jamie Johnson (uusi, lokakuussa askiin)
#22 Toni Jalo
#24 Max Kolu (kulttihahmo)
#27 Olli Lieskivi (juniori)
#28 Ville Vahalahti (uusvanha)
#29 Lassi Kokkala (vuokrattu Hokkiin tammikuun loppuun asti)
#34 Tuomas Suominen
#38 Sami Venäläinen (uusi)
#41 Antti Reivonen
#42 Mikko Eloranta (uusi)
#74 Antti Erkinjuntti (paras)
#77 Aki Uusikartano
#81 Ilari Filppula (uusi)
#87 Jarkko Hattunen (uusi)

päävalmentaja Hannu Virta
valmentaja Kalle Kaskinen
maalivahtivalmentaja Urpo Ylönen

3+10+17 = 30 pelaajaa. Kelpo määrä liigarinkiin. Siivotaan pois juniorit, vuokratut ja verorajat, jolloin saadaan kauden alun tilanne: 3+7+14 = 24 pelaajaa. Hyökkääjiä ja maalivahteja on riittävästi, puolustus on kapea. Hyökkääjissä on jopa positiivinen ongelma. Ketjulotolle on hyvät mahdollisuudet ja loukkaantumiset eivät heti vie kolmen ketjun peluutukseen kuten viime kaudella.

Puolustuksessa Berg ja Kipru kantavat päävastuun ja loput rimpuilevat perässä. Järviseltä odotan paljon. Pidin viime kaudella jätkän ennakkoluulottomuudesta, ei pyydellyt anteeksi pelaamistaan. Sama asenne jatkukoon ja muihin ominaisuuksiin kehitystä. Halonen on kelpo mies kolmanteen pariin. Isommassa roolissa tekemisen laatu heittelehtii ja lapsuksia syntyy turhan paljon.

Santanen ja Nordlund ovat minulle mustia aukkoja. Nordlundilla on raamit siivoamiseen, mutta kuulemma asenne ei ole How I Could Just Kill a Man. Joka sopisi kokoon oikein hyvin ja antaisi Salakin härnääjille ensimmäisen ja viimeisen muistutuksen. Kluuskeri on selkeä seitsemäs pakki.

Toivottavasti pakit pysyvät ehjinä. Lokakuussa KK:n tulo tekee terää. Pahimmassa tapauksessa Konttiselle olisi pelipaikka tarjolla vuokrapestin jälkeen, jos tuuri on vastaista. Näin on ensimmäinen piru maalattu seinälle. Muita piruja ovat mm. valmennus, talous & markkinointi ja myynti (ja molket, pakit, hyökkääjät, katsojat, mökkikausi, sää, turku, vesijohtovesi, viljasiilo, kaikki).

Ketjuista en osaa sanoa mitään. Parempi olisi, että harjoituspeleissä olisi löytynyt pari valmista tutkaparia, ettei kaikkia paikkoja tarvitse arpoa. Kilpailua pelipaikoista ainakin on ja vain parhaimmat pelaavat. Teoriassa. Todellisuus voi olla toista.



Lyödään pöytään vielä oma veikkaus sarjasijoituksesta. Hihasta ravistan runkosarjan sijoitushaarukaksi 6-10. Tarkemmin en osaa/halua sanoa. Toivon suoraa pudotuspelipaikkaa, epäilen säälipleijareita ja pelkään vain taivaan putoavan niskaan.

Asiantuntijat ja kartalta pudonneet ovat pääsääntöisesti veikanneet Tepsin jäävän pudotuspelien ulkopuolelle. Joukkue on kuitenkin paperilla huomattavasti parempi ja tasapainoisempi kuin vuosi sitten. Valmennuksen kykyihin ei uskota?

Tokihan muutkin joukkueet ovat vahvistuneet ja monella Tepsin pelaajalla on alla heikko kausi. Minä uskon muutaman viime kaudella flopanneen pelaajan petraavan roimasti ja osa taasen jatkaa matalalla profiililla ts. kiikaritehoilla noin 50 matsia. Kokonaisuutena kausi menee paremmin kuin pari viime kautta. Pakko mennä.

Ajattelin nimetä tulevan kauden flopit ja topit. Mutta enpäs siihen leikkiin lähde teksti-tv:n pohjalta. Haluan omin silmin miltä kaukalossa näyttää ja sitten jaan tuomiot. Pelaajissa on paljon potentiaalia, pitäisi vaan saada se ulos.

Huomenna kauden avaukseen ja mietteitä matsista pukkaa jossain vaiheessa. Riippuu niin paljon pelistä. Välillä peli aiheuttaa armottoman vitutuksen, ettei pysty ajattelemaan yhtään mitään. Eipä ajatuksen puute ennenkään ole estänyt bloggausta, mutta kunnon kännipä estää.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miten se Joonas Järvisen armeija mahtaa sujua? Haittaakohan pelaamista?

Lisäisin erikoismainintana tuohon pirujen listaan veneilykauden. Sehän jatkui viime vuonna pelien alettua haitaten kausarimyyntiä.

Itse uskon TPS:n menevän suoraan pudotuspeleihin.

Anders kirjoitti...

Järvisen inttiä en edes muistanut. Paha sanoa paljonko vaikuttaa pelaamiseen ja harjoitteluun. En tiedä puolustusvoimien nykymenosta yhtään mitään. Aikanaan Pansiossa ei olisi haitannut pätkääkään.

Kausarimyyntiä haittaa kaikki paitsi naama peilissä. Sehän se kauheata olisi, jos myyjässä olisi vikaa. Onneksi näin ei ole, on vain tyhmä maailma huippumyynnin esteenä.