maanantaina, syyskuuta 22, 2008

Kumaran puolelle

Pelicans-TPS 3-0. Lahden keikka hieman venähti. Tappio korvensi kurkussa ja erinäisten mutkien kautta pääsin kotiin vasta 24 tuntia matsin jälkeen. Hauskaakin oli ja 60 asteen kumarassa unohtuu moni asia. Muun muassa se, että en ole vielä Tepsin nähnyt tekevän maalia tällä kaudella. Perse.

Pieni kaukalo pääsi taas vähän yllättämään. Pelasimme kaksi peliä kotona isossa kaukalossa, niin nyt aika ja tila olivat vähissä. Olisi pitänyt toimia nopeammin. Hannu Virta

Viimeinen lause on asian ytimessä. Hyökkäyspäässä TPS oli sekunnin myöhässä koko ajan. Erityisesti ylivoimalla peli meni hitaaksi syöttelyksi. Kerran taisi laukaus lähteä hyvästä paikasta suoraan syötöstä. Ilari Filppula syötti, Tommi Hannus tälläsi. Päin maalivahtia.

Kolmannessa erässä Tepsin peli meni hetkittäin pelleilyn puolelle. Casper Santasen jäähyn aikana TPS pelasi hetken alivoimaa viidellä kenttäpelaajalla. Kaikki hallissa näkivät, paitsi tuomarit. Ajattelin, että onpas tuurit kohdallaan. No, eikös sama tunarointi toisteta hetken päästä uudestaan ja silloin nousi kuusi sormea. Varmuuden vuoksi tehtiin vielä kerran muutaman minuutin kuluttua. Ei hyvä.

Pelicans otti jäähyn ajassa 56:31 ja valmennus oli hereillä. Aikalisä ja Salak pois maalilta. Nätisti kiekko kiersi mieheltä toiselle hyökkäysalueella, mutta laukauksia oli vähän ja nekin vielä huonoja. Ei liigassa maalivahdit imuroi siniviivalaukauksia ilman maskia joka pelissä.

Tepsin pelaaminen näytti samanlaiselta kuin avausottelussa Jokereita vastaan. Vähän paremmin toimivat lähdöt omasta päästä ja hyökkäykset olivat samanlaista hapuilua hyökkäyssiniviivan ylitytyksen jälkeen. Kunnon maalipaikat olivat pahasti kortilla.

Kolmannessa erässä tuli taas ketjumuutoksia. Antti Reivonen ja Tuomas Suominen vaihtoivat paikkaa. Hannus ja Sami Venäläinen vaihtoivat myös paikkoja.

Suominen sai heti ekassa vaihdossa nelosketjussa parhaan maalipaikkansa. Veti sisulla läpi parista pelaajasta ja sitten meni läskiksi. Mutta pääsi lähelle maalia. On se jotain. Tilannetta seuranneen hyökkäyspään aloituksen Uusikartano voitti ja Reivonen nouti kiekon kulmasta, pakki jäi kulmaan ja nousi röyhkeästi maalille. Sai jopa laukauksen aikaan.

Reivonen on hyvä sälli. Max Kolu on kehittynyt vuodessa ison harppauksen. Ei Maximum Damagesta mitään kiekollista velhoa tule – onpahan vain ansaitsemassa paikan SM-liigasta. Sopivasti rottailua, kestävyyttä, asennetta ja yritystä.

Salak pelasi hyvän pelin. Hyvä ei vaan riitä, jos eivät kenttäpelaajat hoida omaa osuuttaan. Toki toisessa Pelicansin maalissa ylipelasi ja oli väärässä paikassa laukauksen tullessa, mutta turhan helposti aukesi tie ykköskentän läpi.

Pelicansin maskotin lyhyestä ilmalennosta vaijerin varassa tuli mieleen Aarne Kärpänen. Aarnen lento oli kyllä hienompaa.

Hyökkäyspään pelaamiselle ja ylivoimalle pitää tehdä jotain. Ei tuolla meiningillä pärjää pitkässä juoksussa. Mitä hyötyä on ylivoimalla laittaa kaksikin miestä maskiin, kun ei saada laukauksia aikaan? Kiekko liikkeelle nopeammin, poikittaissyötöistä suoraan laukauksia. Nyt katsellaan liian paljon mitä, missä ja milloin. Minäkin ehtisin maalissa kääntämään rintamasuunnan kohti laukausta.

No joo. Tepsin pelissä on hyviä elementtejä ja eiköhän hyviä tuloksiakin ala vieraskaukaloissa tulemaan vähitellen.

Kasvohoito krapulassa on muuten mielenkiintoinen kokemus. Suosittelen. Levittää pääkivun esiintymisaluetta.

Ei kommentteja: