lauantaina, syyskuuta 13, 2008

Yksi nyljetty narri, kiitos

TPS:n liigakausi 2008-2009 alkaa tänään Helsingissä. Jokerit isännöi ja Tepsi on tyly vieras. Tai sitten ei. Avausmatsi on aina hermoilua täynnä ja minua vieläkin risoo se, että Narrit ovat jo avauspelinsä pelanneet. Typerää antaa etua sarjaohjelmalla. Paperilla annetaan muutenkin törkeän paljon etua.

Vähitellen alkaa olemaan itselläkin aika hermostunut olo. Kauden avaus on aina hieno hetki. Monen kuukauden tauon jälkeen pääsee katsomaan Tepsin peliä. Mahtava fiilis. Olo on parempi kuin sata jänistä.

Mikko Eloranta on sairauslomalla ja samoin Niko Kluuskeri. Kluuskerin tilalla on otettu Veli-Matti Vittasmäki, joka lienee penkillä koko ottelun. Tai sitten pelataan tyhmällä seitsemän puolustajan rotaatiolla.

Avauskokoonpano:

Vahalahti – Uusikartano – Suominen
Halonen – Kiprusoff

Erkinjuntti – Filppula – Hannus
Berg – Nordlund

Hattunen – Kolu – Venäläinen
Järvinen – Santanen

Sinisalo – Jalo – Reivonen
Vittasmäki – 13. hyökkääjä Laine

Salak (Kuokkanen)

Ketjut näyttävät oikein mielenkiintoisilta. Ykkösketju ei ole hullumpi yhdistelmä. AUK osaa tehdä peliä ja puolustaa, laitahyökkääjät pystyvät maalintekoon. Onhan Suominen kunnossa? Silloin tapahtuu hyviä asioita. Vahalahti taas on tyypillinen myötätuuli. Myötäisellä tekee maaleja ja vastamäessä katoaa ts. ei yksin kanna joukkuetta senttiäkään. Kuten Teemu Laine teki viime syksynä.

Kakkosketjussa on ainakin kiekollista näpertelyä. Lappapoika ja Detroitin veli kikkailevat paikkoja Hannukselle, jos malttavat luopua kiekosta ajoissa.

Max Kolu keskushyökkääjänä? Oho. Venäläinen varmaan auttaa puolustamisessa ja Hattunen pelinrakentamisessa. Max Kolu keskushyökkääjänä. Oho. Olen pahasti äimän käkenä.

Nelosketjusta tykkään. Erityisesti Reivosesta ja Jalosta. Sinisalo on mysteerimies, en ymmärrä miksi ei jäbällä natsaa pelaaminen. Tommi Laine ei vaan mahdu mukaan. Asenne riittäisi, jotkut taidot ei. Sopii hyvin reserviin, mutta uralle tekisi nannaa joskus pelatakin.

Pakkiparit eivät vakuuta. Halonen ei ole ykkösparin mies. Ei ainakaan ole ollut, mutta ei taida olla vaihtoehtoja? Järvinen on vielä liian raakile ja Santasella sama juttu? Kakkospari on iso kuin kivitalo, jos vielä taklaisivat. No katsotaan miten pelaavat ja ihmetellään sitten lisää.

Allu Salak on maalissa. Hienoa. Kuokkanen saakin pysyä penkillä.

Jännityksellä odotan miltä näyttää Hannu Virran kädenjälki. Kämmenpuolella on pelitapa. Joukkue on ollut kasassa keväästä ja pelitavan pitäisi olla jokaisen kallossa. Pitäisi. Rystyllä on peluutus. Niin yksittäisten pelaajien jääaika kuin tilanteisiin reagoiminen. Osaako esimerkiksi Mighty Max aloittaa? Ynnä muuta.

Nordic Trophyssa Jokerit voitti Tepsin 0-3. Samat lukemat sopisivat tänäänkin. Vierasvoitto, vierasvoitto, vierasvoitto, vierasvoitto, vierasvoitto. Tarpeeksi pitkään kun hokee, niin se toteutuu. Todennäköisyydet ovat kyllä pahasti vastaan:

1,45 - 4,60 - 4,35

Ihan sama. Huivi kaulaan ja ravintolan kautta Ilmalaan. Täydellä mahalla on hyvä katsella peliä.

Ei kommentteja: