tiistaina, tammikuuta 13, 2009

Allu melkein voitti Bluesin

Blues-TPS 3-1. TPS pyllisti vastaan tuloksekkaasti noin 50 minuuttia ja Blues vaan tumputti reisille. Viimeinen kymppi meni miten meni ja kolme pistettä jäi jälleen kerran Espooseen. Koirien ulkoillessa toisen kerran ajassa 54.14 valui Tepsiltä asenne tappion odotuksen puolelle.

Samassa ajassa varakapteeni Mikko Eloranta tuli pois jäähyaitiosta kärsimästä 10 minuutin käytösrangaistustaan ja hiippaili pukukoppiin. Elehti sen näköisesti, että päähän sattui. Sattuiko tuleva tappio vai yhteentörmäyksessä kolahtanut pää? Parempi olla jälkimmäinen syynä.

Alexander Salakin peliin olen pettynyt. Mies ei tehnyt yhtään maalia. Kiekkoja torjui sitäkin enemmän. Piti Tepsin pelissä mukana, mutta ei tuollainen esitys riitä, kun kenttäpelaajat eivät hoida omaa osaansa.

Oikeasti Allu pelasi helvetin hyvin. Mies on kuningas.

Marko Kiprusoff oli oma itsensä kaksi erää ja kolmannessa erässä ei miestä näkynyt. Loukkaantumisen jälkeen ehti pelata viisi erää, TPS ei päästänyt yhtään maalia tuona aikana. Sattumaa tai ei, mutta Kiprua olisi kolmannessa erässä tarvittu. Ei Veli-Matti Vittasmäki huonosti paikannut, mutta Kiprun rauhallisuutta ja oikeita (kiekollisia) ratkaisuja olisi kipeästi tarvittu viimeisessä erässäkin.

Tepsin nelosketju Reivonen-Laine-Filppula oli illan heikoin ketju. Bluesin nelonen vei TPS:n nelosta kuin pässiä narussa. Ketju pitää ehdottomasti pistää uusiksi. MAX Laineen tilalle tai jotain.

Erkinjuntti lainasi tänään kiekkoa kaverillekin ja pelasi muutenkin hyvin. Vähitellen alkaa lappapoika olemaan sillä tasolla SM-liigassa, ettei hyökkäyspäässä ilman jäähyä saa kiekkoa pois mieheltä. Ehkä pelin parhaassa vaihdossaan taklasi hyökkäyspäässä kunnolla, vastustaja kadotti kiekon, EJ kiekon perään, kieputteli parin hepun roikkuessa perässä ja lopulta Dale Clarke kaatoi miehen jäähyn arvoisesti.

Ville Vahalahti tuntui olevan pelin ulkopuolella lähes koko ajan. Vahalahti tarvitsisi jotain, nyt ei vaan tule tulosta.

Jarkko Heikkinen oli ylivoimalla Tepsin paras pakki. Tänään kaksi tolppalaukausta ennen kuin Tuomas Suominen ohjasi laukauksen sisään. Heikkisen laukaus on tarkka, ja sillä saa paljon hyvää aikaan.

Vituttaa, ettei puolustustaistelu antanut edes pistettä. Maalipaikkoja nimittäin oli, mutta ei Mikko Koskisen taakse tehdä maalia jäänuoliaisilla. Pitää kohottaa. Kunnolla. Joni Töykkälä taisi kolme kertaa peräkkäin päästä yrittämään, mutta suti patjoihin. Vieressä istunut espoolaismies nauroi ääneen ja sanoi, että tuota tunarointia on nähty vuosikausia. Ei vaan mene sisään.

Loppukaneetiksi totean, että tällaiset vastustajan asennelepsuilut pitäisi käyttää hyväksi. No, ei käytetä ja siksi jumbosija on taas askeleen lähempänä. Kolmannessa erässä Blues nimittäin rupesi pelaamaan. Sitä ennen pelaaminen oli pari näennäisen hyvää vaihtoa ja pari neppailuvaihtoa. Kyllähän siinä pelissä TPS pysyi mukana ja sai maalipaikkoja. Tehkää paikoista maaleja. Perkele.