maanantaina, tammikuuta 19, 2009

Tammikuun lopun pasuuna

TPS voitti KalPan (sarjakakkonen) lauantaina jatkoajalla vieraissa. Olin matsin jälkeen hyvin iloinen, vaikka matsireissu jäi tekemättä ja vapina oli seinin kosketeltavissa.

Salakin
paluun jälkeen TPS on pelannut neljä peliä ja saalistanut kahdeksan sarjapistettä. Pistekeskiarvo on sarjakärjen tasoa. On pelaaminen ainakin tuloksekasta ollut ja millään muulla ei nyt(kään) ole väliä. Olisihan se toki kiva, jos Tepsi tekisi enemmän maaleja, mutta kun ei tee. Onneksi Allu antaa joka pelissä mahdollisuuden voittoon.

Sarjakärjen todellisen tason TPS kokee huomenna. JYP hiihtelee pääsiäismunista pitävän päävalmentajansa kera Turkuun. Torstaina on Kärpät vieraissa ja lauantaina HPK kotona. Todellinen härkäviikko siis edessä, kun kaikki kolme vastustajaa ovat kuuden parhaan joukossa ja välillä käydään Oulussa asti. Mikä mahtaa olla viikon pistesaalis? 0-9 pistettä on haarukka ja pelkään pahasti lukeman olevan lähempänä nollaa kuin yhdeksää.

Taitaa tämä viikko olla Tepsin tärkein viikko tällä kaudella. Tähän mennessä. Kolmella tappiolla pääsee todennäköisesti sarjajumboksi ja toiveet kymppisijasta ovat silloin hyvin, hyvin kaukana. Mitä sitten tehdään? Tulobudjetti laahaa jäljessä, jos yleisökeskiarvosta voi jotain päätellä. Kulupuolelta ei oikein voi karsia mitään muuta kuin pelaajapalkkoja tässä vaiheessa kautta.

Aki Berg ei ole omien sanojensa mukaan lähdössä. Loput kenttäpelaajat ovat sellaisia, ettei kovin pitkää jonoa taida syntyä - mahdollisten ottajien silmissä. Tämän kauden joukkueessa ei ole yhtään loistavaa kautta pelaavaa kenttäpelaajaa. Uskon silti, että jos kenttäpelaaja haluaa lähteä ja joku haluaa ko. pelaajan, niin sitten ”kauppa” syntyy. Tai toisinpäin. Onko se edes "kauppa", jos ei raha liiku? Vain pelaaja ja palkamaksuvelvollisuus, siirtohan se on. Kuka hullu rahaa maksaisi, jos ilmaiseksi saa.

Kenttäpelaajat joo. Tepsin ainoa helmi ei ole kenttäpelaaja ja perkele, jos meidän stara lähtee ensi viikon lauantaihin mennessä. Tulen ruudusta läpi.

Jos taas TPS selviää ”hengissä” tästä viikosta on heti perään lähes yhtä tukala viikko. Tammikuun viimeisellä viikolla ei ole vastassa sarjataulukon yläpää, vaan juuri samoista sijoista taistelevat joukkueet, jotka tällä kaudella pelaavat ristiin minkä ehtivät. Maaottelutauolle pitäisi päästä pää pystyssä ja, ja, ja.

Itse asiassa mitä tätä tämän enempää miettimään. Pudotuspelityyliin peli kerrallaan hakemaan voittoa. Tyyli ei voi olla kuin helvetin ruma ja tylsä puolustustaistelu, mutta ei näillä lähtökohdilla muuta voi. Pysyisi vaan joukkue terveenä eikä pelaasiirtoja tapahtuisi.

Ei kommentteja: