lauantaina, tammikuuta 24, 2009

Hämeen parasta kiekkoa Turussa

Tänään on viikon kolmas peli sarjataulukossa reippaasti korkeampana olevaa joukkuetta vastaan. Ensimmäisessä pelistä tuli voitto (JYP kotona), toisesta pelistä tappio (Kärpät vieraissa). Tänään pitäisi tulla voitto, koska sarjataulukon peräpää se vaan hönkii kinkkuihin.

En jaksa tarkemmin pohtia mikä puoltaa Tepsin voittoa. Kertsi on sellainen pikkuruipelo, jota pitää värivalojen loistaessa vetää heti raskaalla suoralla kanveesiin. Pelkäävät isoja halleja. Siinäpä sitä perustetta.


Kerho kaatuu näillä miehillä:

MAX – Töykkälä – Suominen
Halonen – Järvinen

Vahalahti – Johnson – Venäläinen
Heikkinen – Kiprusoff

Eloranta – Uusikartano – Erkinjuntti
Nordlund – Klubertanz

Filppula – Laine – Hannus
7. puolustaja Santanen – 13. hyökkääjä Hattunen

Salak (Engren)


Maalivahtivalintaa ei tarvitse kommentoida. Berg on toipunut(?) jalkavammasta, mutta sormessa on murtuma(?). Kapteenin poissaolo kestetään, jos muut pakit ovat pelikunnossa. Pakisto näyttää olevan ihan ok.

Kolu on vihdoinkin päässyt ykkösketjuun. Niin sitä pitää. Vierellä on toinen armoitettu maalintekijä. Tepsin ykköstä vastaan on helppo pelata hyökkäyspäässä. Pitää huolen, ettei Suominen saa kiekkoa maalintekopaikoissa.

Firma Kolu & Töykkälä ei saa kiekkoa sisään koskaan. Tässä tapauksessa koskaan tarkoittaa esimerkiksi Töykkälän kohdalla 0,043 maalia per ottelu (299 ottelua on pelannut liigassa). 58 ottelun runkosarjassa tahti tarkoittaa 2 tai 3 maalin kautta. Ei tule löysät housuun – paitsi katsomossa kun katselee jannujen tunarointia maalipaikoissa.

Ei minulla muuta valittamista ykkösketjusta ole kuin se, että Suominen menee hukkaan kahden kädettömän rinnalla. Ja ketjujen numerointi/järjestys pöytäkirjassa on mitä on.

Elorannan kylki on varmaan vielä hellänä, mutta soturi työntyy mukaan. Pysyisi vaan poissa jäähyaitiosta. Elorannalla on taipumusta turhaan jäähyilyyn. Ennen sen pystyi antamaan anteeksi tehopisteiden takia. Nyt on tehot vähän hakusessa.

Kakkosketjun soisi jatkavan hyviä otteitaan, koska muilta ketjuilta ei tukea tule. Secondary scoring on Tepsissä olematonta. Oikeastaan Tepsissä ei muuta olekaan kuin secondary scoringia. Ennen kuin tämä karkaa syvempiin tamimaisuuksiin on parempi lopettaa.



Kai Suikkasen mietteitä päivän lehdestä koskien pelaajasiirtoja:

- Mikäli olen ymmärtänyt oikein, meille ei tule uusia pelaajia.

Köyhät eivät tosiaan osta. Eikä ole tarvettakaan, näillä mennään! Oikeasti tarvetta olisi, mutta tässä vaiheessa kautta alisuorittajan vaihtaminen alisuorittajaan ei paljon auta. Pökäle on ja pysyy lahkeessa. Tietenkin voisi haaveilla, ettei olisikaan vaihtokauppa, vaan ihan vahvistus. No ei tasan tarkkaan tapahdu. Vai onko Hokissa maalintekijöitä?

- Valmennus tietysti istuu kädet ristissä ja toivoo, että ketään ei myytäisi.

Tomas Sinisalo ja Juha Kuokkanen ovat pudonneet pysyvästi pelaavasta kokoonpanosta. Heidät voisi myydä, jos on pelaajia myytävä.

Haluaisiko joku ostaa kaksi pelaajaa, joissa on potentiaalia ihan vitusti? Ja muutenkin ovat treenanneet tosissaan koko ajan. Eivät vaan mahdu pelaamaan SM-liigan kestomenestyjän kivikovaan joukkueeseen. Entisen NHL-pelaajan pojalla on myös ensi kaudesta sopimus. Halpa sopimus. Yksi – kahden hinnalla! Ota kaksi – maksa yhdestä! Ota kaksi – älä maksa mitään! Vippaa femma? Haista ite.

Ei kommentteja: