maanantaina, tammikuuta 26, 2009

Kari Hietarinta toimitusjohtajaksi

HC TPS Oy:n uusi toimitusjohtaja on Kari Hietarinta. Yo-merkonomi, urheiluselostaja ja Turun Sanomien ilmoitusmarkkinoinnin myyntipäällikkö. Minulle tuttu vain selostajana. Kytköksistä amebaan en tiedä.

MTV3:n jutussa väistyvä toimitusjohtaja Seppo Sutela sanoo:

- Karilla on ylivoimaisesti paras kontaktipinta Turun alueen elinkeinoelämään. Hän on toiminut Turun Sanomien myyntipäällikkönä kymmenen vuotta. Eurojen kerääminen seuraaville kausille ei tule olemaan helppoa, mutta Karilla on siihen parhaat edellytykset onnistua.

Sutelan kommentissa on varmaan tärkein syy valintaan - näin ulkopuolelta katsottuna. Yritysmyynti ei käsittääkseni ole entisellä tasolla ollut viime kausina. Ensi kaudelle yritysmyynnin luulisi Hietarinnan ja Sakari Välimaan toimesta olevan riittävän hyvällä tasolla. Markkinointipäällikkö Rauno Sjöroosista minulla on valitettavasti himmeämpi mielikuva, mutta mistäs minä tiedän missä mennään. Tietoahan minulla ei tunnetusti ole, kunhan arvailen.

Muuten Hietarinnan kyvyistä johtaa PK-yritystä on paha mennä sanomaan mitään. PK-yritystä, jolla on pörssiyhtiön julkisuus. Koulutus on perinteinen Tepsin toimarin koulutus. Siitä ei voi plussaa antaa. Tosin pitkälle pötkii jo hyvällä myyntityöllä. Tepsissähän toimitusjohtajan vastuulla on vain talous ja markkinointi.

Kärjistetysti voi sanoa, että jos johtaa myyntiä ja markkinointia menestyksellä ja pitää kulupuolen budjetissa on homma hanskassa. Johtamisen ohella pitää tietenkin noin pienessä yrityksessä tehdä itse myös myyntiä ja markkinointia.

Urheilupuolihan on Tepsissä on jaettu kolmeen osaan: liigajoukkueesta vastaa päävalmentaja, pelaajien koordinointi liigajoukkueen käyttöön on Ari Vuoren harteilla ja Jukka Koivun vastuulla on akatemian toiminta. Näin ainakin on julkisuuteen kerrottu. Käytännöstä en tiedä. Jos em. kuvio pitää paikkansa kertoo toimitusjohtaja Vuorelle pelaajabudjetin suuruuden ja sen mukaan kasataan joukkue.

Toivotan Kari Hietarinnalle menestystä uudessa toimessa. Sitä tarvitaan ahkeran työnteon lisäksi. Odotan mielenkiinnolla miten käy mm. hallivuokraneuvotteluissa, minkälainen ottelutapahtuma ensi kaudella on ja mikä on Tepsin pelaajabudjetti. Koska huhut HC TPS:n konkurssistahan ovat kuulemma liioiteltuja, ainakin jos uskomme Seppo Sutelaa:

- Hjalliksella on aika väärä käsitys tästä tilanteesta. Me emme todellakaan ole konkurssissa ja emme aio mennä. Ihmettelen ja paheksun kovasti hänen (Harkimo) lausuntoansa. YLE

Ja miksi emme uskoisi. Vahvoja näyttöjähän on juuri... No, sitä tikulla eturauhaseen, joka vanhoista vittuilee.

Ei kommentteja: