lauantaina, tammikuuta 10, 2009

Pelecanus onocrotalus

TPS-Pelicans –ottelusta voi latoa tiskiin noin 12 000 fraasia, joissa kerrotaan kuinka tärkeä ottelu on Tepsille. Enpä viitsi hirveästi lisää jankuttaa, koska Tepsin koko kausi (viime kaudetkin, heh) on ollut yhtä pakkovoittoa.

Sarja piti aloittaa hyvin. Ei alkanut. Huono alku piti korjata voittoputkella. Ei tapahtunut. Tämän jälkeen pelin kehittämiseen ei ollut aikaa:

- Valitettavasti emme pääse kehittämään kunnolla peliämme, kun koko ajan pitää yrittää voittaa. Hannu Virta 24.10.2008 TS

Valmentajan vaihtamisen jälkeen tapahtui positiivinen muutos. TPS voitti useamman pelin ja nousi jumbosijalta kympin sakkiin. Joulukuussa Alexander Salakin pannu paloi pohjaan, puolustus levisi loukkaantumisiin ja junnujen MM-kisoihin.

Lopullisesti vire hävisi joulutauolla ja Allun pelikiellon aikana TPS keräsi viidestä ottelusta viisi pistettä. Ässät on tällä hetkellä viimeisenä SM-liigassa pistekeskiarvolla 1,15. Ei tarvitse olla terävin veitsi tajutakseen mikä on TPS:n kurssi ollut viime aikoina, joten voittamisen sijaan ollaan taas pakkovoittamisen tiellä.

Tänään Allu (upea maski!) tekee paluun maalille ja Tepsillä on viimeinen(?) mahdollisuus kääntää suunta kohti tavoitetta:

- Meidän tavoite on olla runkosarjan lopussa kymmenen joukossa. Kai Suikkanen.


Sankarit askissa tänään:

Eloranta – Töykkälä – Suominen
Halonen – Järvinen

Vahalahti – Johnson – Venäläinen
Heikkinen – Kiprusoff

Erkinjuntti – Uusikartano – Hannus
Santanen – Klubertanz

Reivonen – Filppula – Laine
13. hyökkääjä MAX – 7. puolustaja Vittasmäki

Salak (Engren)

Marko Kiprusoff tekee paluun loukkaantumisen jälkeen. Kättä lippaan! Jarkko Heikkinen-Kipru on tänään Tepsin paras pakkipari. Herrat Halonen ja Järvinen olivat torstaina heikkoja, ja pahoin pelkään homman kusevan tänäänkin.

Mitä Tommi Laine tekee kokoonpanossa? En ymmärrä. Minulla on mennyt täysin usko Laineeseen. Menisi heti kotiin ja pysyisi siellä, vaikka miehellä on sopimus 2010 asti. Kiekon kanssa ei osaa tehdä mitään järkevää. Joskus junnuna teki hyvät pisteet, mutta nekin taitaa olla tilastoharhaa ts. pelasi pääasiassa nuorempia vastaan heikossa joukkueessa.

Antti Reivonen on ilmeisesti ollut ylikunnossa tai jossain vastaavassa koko syksyn. Reivonen on hyvä sälli alempiin ketjuihin, mutta tukkoisilla jaloilla ei vaan ehdi. Joko jumi helpottaa?

Filppulan syöttöoivalluksista pitää kieltää hyökkäyssinisen tuntumassa laidasta keskelle heitetyt lottovoittajasyötöt. Perille mennessään tulee hyvä maalipaikka. Eivät vaan koskaan mene perille, vaan vastustajan jalkoihin. Parhaimmillaan suoraan lapaan ja ylivoimahyökkäystä pukkaa. Muuten Filppula saa syötellä miten haluaa.

Hannus tekee kohta maalin. Kauden neljännen. Tämä ennustus perustuu siihen, että jätkä on päässyt maalipaikkoihin ja jopa maalipaikoista laukomaan viime peleissä. Joskus se menee ”maalintekijälläkin” sisään, tosin tänään ei ole Filppula jakamassa kiekkoa.

Erkinjuntti on maaginen mies käsistään. Tapparaa vastaan teki melkein maalin. Ajoi maalille, veivasi, ensimmäisen laukauksen maalivahti torjui ja paluukiekon EJ löi jalkojensa välistä ohi maalin (tai maalivahti torjui). Hieno yksilösuoritus. Vielä hienompi suoritus olisi ollut syöttää vapaalla miehelle, joka olisi joko laukaissut suoraan syötöstä (ei tasan tarkkaan olisi tapahtunut) tai leikannut keskelle (ehkä) tai ajanut kulmaan tumputtamaan (ehkä). Keskimmäisessä vaihtoehdossa EJ olisi ehkä saanut kiekon takaisin maalin kulmalle ja tehnyt maalin. Maalivahti olisi siinä vaiheessa ollut toistamiseen poikittaisliikkeessä. Jos ja jos.

Joka tapauksessa Erkinjuntin pitää pelata enemmän joukkuepeliä. Tai sitten sääntöjä pitää muuttaa niin, että lappapoika saa pelata omalla kiekolla.

TPS on kertomien (2,05 – 4,10 – 2,45) mukaan lievä ennakkosuosikki, mikä on vähän hassua. Joukkueet taitavat olla kuntopuntarin ykkönen ja vika. No, Alluun ja Kipruun pitää luottaa. Kolme pistettä tai kuolema!

Ei kommentteja: