torstaina, tammikuuta 15, 2009

Peräpään touhuja

TPS-Ässät on kai jumbofinaali. En osaa varmaksi sanoa, koska en ole tiistain kierroksen jälkeistä sarjataulukkoa katsonut. Vituttaa tarpeeksi muutenkin ja tieto lisää tuskaa. Tältä pohjalta pitäisi varmaan olla tiedottamassa tilassa pelin aikana. Harkinnassa on etäpäivän pitäminen huomenna.

TPS lähtee samoilla ketjuilla Ässien kaatoon kuin tiistaina. Virhe. Nelosketju Reivonen-Laine-Filppula oli hukassa Bluesia vastaan. Ässät kotikaukalossa on toki eri planeetalta kuin Blues vieraskaukalossa, mutta silti kokeilisin jotain muuta koostumusta. Esimerkiksi Max Kolua.

Kunnon ketjulottoa olisi Mikko Elorannan siirtäminen neloseen Reivosen ja Filppulan kaveriksi. MAX Töykkälän ja Suomisen rinnalle. Tai jotain. Vaikka silmät kiinni Suikkanen heittelisi tikkoja kopissa. Kolme ensimmäistä osuman saanutta ykkösketjuun jne.

Vähitellen meinaan menee hermot Tepsin ketjuihin. Oikeasti hermot on mennyt jo vuosia(!) sitten TPS:n maalinteon huonouteen. ”Toivotaan, toivotaan” / ”Potentiaalia on, mutta peukalo on pyllyssä viidettä vuotta putkeen” -miehiä koko hyökkäys täynnä. Perkele. Ensi kaudella kunnon ykköskeskushyökkääjä joukkueeseen, kiitos. Jos ensi kaudella Turussa SM-liigaa pelataan. Tämäkin epävarmuus vituttaa.

Puolustajissa on sentään kirkkautta. Tänään Markus Nordlund tekee paluun lyhyen loukkaantumisen jälkeen ja ainoastaan Aki Berg puuttuu. Kiprusoffkin nimittäin pelaa, vaikka jätti tiistaina kolmannen erän pelaamatta.

Salak antaa mahdollisuuden voittoon. Kenttäpelaajien pitää vaan käyttää Allun antama mahdollisuus. Tiistaina Bluesin toisen maalin jälkeen Salak nimittäin näytti vähän kypsältä. Ehkä oli väsymystä, ehkä oli katsojan väärä tulkinta, ehkä oli kypsymistä. Kypsä pitämään joukkuetta pystyssä 50 minuuttia, kun olisi tarvittu 60 minuutin täydellinen suoritus, koska maalinteko ei vaan onnistunut.

Niin. Joka tapauksessa kertoimien mukaan kotijoukkue on ennakkosuosikki. Toivottavasti etukäteisasetelma pitää.

1,65 – 4,40 – 3,30

Ei kommentteja: