torstaina, tammikuuta 08, 2009

Tunnelma tiivistyy

Hakametsässä Tappara isäntänä illan ottelussa. Sarjataulukko kertoo miksi on tiivistä, sijoitus - ottelut - pisteet:

10. 36 – 49 – Pelicans
11. 38 – 46 – Tappara
12. 36 – 45 – TPS
13. 38 – 45 – Ässät
14. 36 – 43 – SaiPa

Tuosta voi lukuja pyöritellä miten haluaa. Ankea totuus on se, että TPS tarvitsee kolmen pisteen voiton tänään Tapparasta ja lauantaina Pelicansista. Muuten paikka kuussa, kympin sakissa, lipsuu omista käsistä. Tietenkin matemaattisesti on mahdollista nollan pisteen viikon jälkeen vielä mennä kuuhun, mutta ei kovin todennäköistä, vaikka liiga tasainen onkin.

Mikä vamma on Aki Bergillä? Häh. Lauantaina ei pelannut eikä pelaa tänäänkään. Ison miehen panosta kaivataan syvästi.


Illan kokoonpano

Eloranta – Töykkälä – Suominen
Järvinen – Heikkinen

Vahalahti – Johnson – Venäläinen
Nordlund – Klubertanz

Hattunen – Laine – Erkinjuntti
Halonen – Santanen

Filppula – Uusikartano – Hannus
13. hyökkääjä MAX – 7. puolustaja Kluuskeri

Engren (Kuokkanen)

Tomas Sinisalo kävi HIFK:ta vastaan näyttämässä taitonsa ja taas jäi lyhyt tikku käteen. Nyt on Tommi Laineen vuoro näyttää miten homma hoidetaan. Epäilen, ettei kovinkaan hyvin. Pieni yllätysmomentti on Laineen laitahyökkääjillä. Kiekollista taitoa löytyy – miten sujuu yhteispeli? Syötä Antti ajoissa.

Nelosketju on mielenkiintoinen. Filppula on siirretty laitahyökkääjäksi ja Uusikartano saa ”hieman” pehmeämmät kädet laidoille kuin viimeksi (MAX, Sinisalo). Voi tulla tulosta. "Maalintekijä" Hannus voisi tehdä vaikka maalin.

Junnujen MM-skaboista kotiutunut Joonas Järvinen pääsee heti ykköspariin uuden miehen rinnalle. Teoriassa parivaljakko voisi olla hyväkin. Järvinen hoitelee fyysistä peliä (malttaisi vaan olla höntyilemättä liikoja) ja Heikkinen pitää huolen kiekosta ja pelin avaamisesta.

MAX aloittaa tänään alivoimaspesialistina ja pelin mennessä päin mäntyä koohottaa jossain ketjussa kolmannessa erässä. Pakko toivoa MAXILLE minimaalista jääaikaa.

Atte Engren on maalissa ja minusta viimeisen viiden ottelun maalivahtivalinta on ollut oikein ja kertoo myös mikä on Juha Kuokkasen asema hierarkiassa. Kolmosmaalivahti, joka ei ensi kaudella Tepsissä avaa edes luukkua.

Kertoimet näyttävät kotivoittoa. TPS:n onneksi Tappara on ollut huono kotijoukkue tällä kaudella. TPS:n epäonneksi TPS on ollut heikko vierasjoukkue tällä kaudella.

Ainoa toiveeni illalle on kolme sarjapistettä Tepsille. Loput pisteet Janne Ojaselle, jos on pakko johonkin pisteitä luovuttaa. Tavallisesti en Ojaselle toivo kuin kiikaritehoja ja turhautumista.

Ei kommentteja: