tiistaina, tammikuuta 30, 2007

9 pisteen viikko edessä ja Blues tänään

Viikko sitten sarjasijoitus oli seitsemäs. Nyt TPS on sijalla 5. Sarjatilanne:

3. 76 p – 44 ott – Tappara
4. 76 p – 43 ott – HPK
5. 71 p – 44 ott – TPS
6. 71 p – 43 ott – HIFK
iso raja
7. 70 p – 44 ott – Blues
8. 65 p – 44 ott – Lukko
9. 65 p – 44 ott – Ilves
10. 62 p – 44 ott - Pelicans

Ennen kauden kolmatta maajoukkuetaukoa pelaa TPS kolme ottelua. Tänään on kotona vastassa Blues, torstaina Tappara vieraissa ja lauantaina HPK kotona. Ohjelma on kova, vastassa samoista sijoituksista taistelevat joukkueet. 9 pisteen viikkosuoritusta haetaan, jolla nousisi sarjataulukossa lähelle kotietua. Kolmella nollan pisteen ottelulla suora pudotuspelipaikka luisuisi pahasti käsistä.

Pitkästä aikaa on syytä kirjata koko pelaava kokoonpano:

Vahalahti – Ulmer – McDonnell
Berg – Kiprusoff

Barrett – Makkonen – Suominen
Jokinen – Mika Lehtinen

Yli-Torkko – Sykkö – Aho
Backman – Saarinen

Ramstedt – Rautee – Mäkinen
7. puolustaja Kevin Kantee 13. hyökkääjä Pulliainen

Hurme
2. maalivahti Santanen

Ykköskenttä on kova. Maalivahti on kovempi. Sitten alkaa kysymysmerkkien ja jossittelujen sarja.

Barrett on sopeutumassa, Soihdunkantajat Makkonen & Suominen ovat epätasaisia. Mika Lehtinen on ollut vuoden pelaamatta. Pelituntuma on hukassa, sijoittuminen, pelitavassa mukana pysyminen jne ja tuskinpa Lesistä on vuodessa kuoriutunut oman maalinedustan luutija. Jokinen on oppimassa isojen miesten hommia vastuullisessa roolissa.

Sykkö jatkaa kolmosen keskellä, kahden rouhijan ruokkijana. Öööh. No kyllähän pojat ovat maaleja tehneet aina välillä. Kolmospari on saanut vastuuta ja vastuuseen on vastattu vaihtelevasti. Saarinen on ”ok” kuudes pakki, jos on pakkiparin heikompi osapuoli. Nyt ei ole näin.

Ramstedt on tehnyt jotain oikein, kun on pelipaikan ketjussa saanut. Tai sitten Rauteen palatessa omalle tasolleen tapahtuu ketjureaktio, jonka tuloksena Sykkö on nelosen laidassa, Pulliainen keskellä ja Ramstedt viltissä. Nyt nelonen on hieman omituinen, yksi tulevaisuuden, hyökkäävän roolin mies, kuntoutumassa oleva puolustava keskushyökkääjä ja Marko Mäkinen. Mäkisellä on pelimiehen pehmeät kädet, hitaat jalat ja puolustava rooli, josta välillä tekee tähdenlennonomaisia visiittejä hyökkäävään rooliin. Puolustajia vipuun kynäilyllä ja jalkakikalla sekä hienoja maaleja. Harmi vaan, että tulosta tulee niin harvoin. Nelosketju on siis mikä? Lintu vai kala. Kukaan ei tiedä.

Kevin Kantee on illan toinen uusi nimi. Jortikan valmennettavana ollut aikaisemminkin, joten kai Jortsu tietää mitä sai.

En tiedä pelaako TPS tästä lähtien seitsemän puolustajan rotaatiolla, kun on vihdoin ja viimein seitsemän puolustajaa kokoonpanossa vai jatketaanko kolmen pakkiparin kierrättämistä. Minä, suuri ja mahtava blogivalmentaja, peluuttaisin Kanteeta mahdollisimman pian jonkun mikkihiiren vieressä. Esimerkiksi kakkospari tuntuu sellaiselta, että sijoittumisen pettäessä ja vähän muutenkin on Jampan edessä parhaalla maalintekosektorilla leppoisat oltavat. Kanteelle selkeä vastuu fyysisestä pelistä ja ämerikän mies vastaa huutoon! En ole vain blogivalmentaja, olen myös blogipsykologi.

TPS on ennakkosuosikki illan peliin. Bluesilla on kai vielä enemmän loukkaantuneita kuin reilu viikko sitten. Silloin Blues pelasi Tepsin jäänrakoon, vain maalit jäivät espoolaisilta tekemättä. TPS sai surkealla esityksellä kaksi pistettä. Mikä on toisaalta hyvän joukkueen merkki. Huonollakin pelillä pisteitä ropisee. Ongelmaksi muodostuu hyvien pelien vähäisyys… Toinen juttu on Tepsin käsittämätön epätasaisuus, ennen ottelua ei tiedä minkälainen joukkue jäälle luistelee. Erityisesti ennakkosuosikin asemasta otteluun lähteminen on ollut hankalaa, ainakin tuntuu siltä.

TPS tekee tällä porukalla kiusaa kärkiporukoille. Parhaimmillaan haastaa kaikki ja voi jopa voittaa koko roskan. Pientä hehkutusta. Huonoimmillaan TPS on lirissä KalPan kanssa. Väitän, että korvien välistä on kiinni Tepsin menestys tällä kaudella. Ja parista pelaajasta. Jos Barrett on viimeistään maajoukkuetauon jälkeen vahvistus, Soihdunkantajat ottavat askeleen eteenpäin, uudet pakit pääsevät mukaan ja saavat kunnon roolia, jos Nurminen tervehtyy… No tästä tuleekin pitkä lista. Mutta mahdollisuudet menestykseen ovat olemassa. Onhan meillä Jamppa maalissa.

Tänään on siis paha paikka ja vaikea peli. Vai saako uusi kapteeni mahta~wan hengen päälle, jolla ennakkosuosikki kestää ennakkosuosikin paineet ja latoo selkeät 5-1 lukemat taululle. Toivoa sopii.

Ei kommentteja: